Wypychanie tłoczków Avid Code
-
- Kontakt:
Wypychanie tłoczków Avid Code
Witam, kupiłem te hamulce i jest problem - tłoczki są zbyt blisko siebie, jest za mało miejsca na tarczę między klockami. Wyjmowałem klocki, próbowałem wepchnąć tłoczki trochę do środka, ale to nic nie daje. Co zrobić? Klocki nie są nowe, są w sumie prawie do wymiany, więc miejsca powinno być aż za dużo...
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ok, dzięki wszystkim, pomogło 
Ale jest jeszcze jeden problem - zapiekła mi się śruba i obkręcił gwint w śrubie, która trzyma klocki hamulcowe i teraz nie mogę ich wyjąć. Zakładam rozwiercenie jej - próbował ktoś jeździć bez niej? W sumie w juicy i np w magach klocki są tylko włożone i się trzymają, a konstrukcja podobna, więc nie widzę problemu. Chyba, że macie jakieś b dobre patenty na odkręcenie tego? Gniazdo na torxa t10.

Ale jest jeszcze jeden problem - zapiekła mi się śruba i obkręcił gwint w śrubie, która trzyma klocki hamulcowe i teraz nie mogę ich wyjąć. Zakładam rozwiercenie jej - próbował ktoś jeździć bez niej? W sumie w juicy i np w magach klocki są tylko włożone i się trzymają, a konstrukcja podobna, więc nie widzę problemu. Chyba, że macie jakieś b dobre patenty na odkręcenie tego? Gniazdo na torxa t10.
Jesli kupiles uzywane heble to jest duze prawdopodobienstwo ze poprzedni uzytkownik dolewal plynu w miare zuzywania sie klockow... ja tak robie u siebie... nie wiem czemu... ale w CODE a przynajmniej w moich skok klamki sie zwieksza wraz z wycieraniem sie klockow.. i mimo ze mam regulacje na max prawie i nikt tym nie kreci to skok klamki sie zwieksza powoli i musze dolac kilka kropel plynu i wtedy skok jest taki jak chce... wiec przy wymianie klockow pewnie tez bede musial odlac troszke plynu... chociaz najlepiej bedzie jak wymienie plyn razem z klockami;]
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
-
- Kontakt:
hmm a te hamulce czasaem nei maja czegs takiego co nazywa sie zbiornikiem wyrownawczym ktory sluzy do przechowywania nadmiaru DOTa ?! i w razie wytarcia klockow "dolewa" do ukladu? a co do rozpychania to ja M4 rozepchalem tak: wsadzilem miedzy tloki jakis klin ktor je unieruchomil i wcisnolem mocno klamke, odpuszczajac wciskalem tloki, bardzo latwo weszly spowrotem bez spuszczania plynu