Przerzutka na tył do 140zł
-
- Kontakt:
Przerzutka na tył do 140zł
Szukajka mnie zawiodła więc kieruje pytania do was.
-Potrzebuje przeżutki na tył. Najlepiej niezniszczalnej, w cenie do 140zł.
-Dodam że powinna ona być na 8 rzędów.
-Który wózek jest lepszy?? krótki czy długi??
Myślałem nad:
http://www.allegro.pl/item634544135_oka ... o_slx.html
http://www.allegro.pl/item648305146_prz ... nkros.html
http://www.allegro.pl/item644808050_sra ... _233g.html
Edit: przeżutka do Fr/dh.
-Potrzebuje przeżutki na tył. Najlepiej niezniszczalnej, w cenie do 140zł.
-Dodam że powinna ona być na 8 rzędów.
-Który wózek jest lepszy?? krótki czy długi??
Myślałem nad:
http://www.allegro.pl/item634544135_oka ... o_slx.html
http://www.allegro.pl/item648305146_prz ... nkros.html
http://www.allegro.pl/item644808050_sra ... _233g.html
Edit: przeżutka do Fr/dh.
Po pierwsze pisze się przeRZutka, bo słowo pochodzi od RZucać.
Po drugie nie ma przerzutek niezniszczalnych.
Po trzecie wybrałbym x9.
Po czwarte krótki wózek jest sztywniejszy, ale zalecany jest do kaset szosowych, czyli o mniejszej ilości zębów. Poza tym masz mniejsze prawdopodobieństwo, że o coś nim zahaczysz, czy też wkręcisz go w szprychy.
Po drugie nie ma przerzutek niezniszczalnych.
Po trzecie wybrałbym x9.
Po czwarte krótki wózek jest sztywniejszy, ale zalecany jest do kaset szosowych, czyli o mniejszej ilości zębów. Poza tym masz mniejsze prawdopodobieństwo, że o coś nim zahaczysz, czy też wkręcisz go w szprychy.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
-
- Kontakt:
No moze i przerzutka (Mam orzeczenie od dysleksji)
Czego x9??
Tak myślałem że krótszy lepszy...
Co do wkręcania w szprychy... Właśnie z tego powodu kupuje nową przerzutke
Skakałem dropa z 1.5m i deorka nie wytrzymała.... mówi sie trudno 
Czego x9??
Tak myślałem że krótszy lepszy...

Co do wkręcania w szprychy... Właśnie z tego powodu kupuje nową przerzutke

[url=http://www.weebls-stuff.com/songs/Amazing+Horse/]amazing horse[/url]
orzeczenie o dysleksji dla mnie akurat nic nie oznacza, dla mnie to orzeczenie o lenistwie.
masz milion pięćset sposobów na sprawdzenie pisowni zanim coś wrzucisz na forum publiczne.
uwaga, podpowiadam: słownik PWN online, mnóstwo innych słowników, a także najprostsze narzędzie dla największych leniuchów, czyli przeglądarka Firefox, która sama podkreśla Tobie błędy. A jak to nie wystarczy, to zawsze możesz wrzucić do worda, który nawet przy dobrym ustawieniu sam automatycznie poprawi Tobie błędy. Jednak tego nie polecam, ponieważ nie nauczysz się tego co źle zrobiłeś.
masz milion pięćset sposobów na sprawdzenie pisowni zanim coś wrzucisz na forum publiczne.
uwaga, podpowiadam: słownik PWN online, mnóstwo innych słowników, a także najprostsze narzędzie dla największych leniuchów, czyli przeglądarka Firefox, która sama podkreśla Tobie błędy. A jak to nie wystarczy, to zawsze możesz wrzucić do worda, który nawet przy dobrym ustawieniu sam automatycznie poprawi Tobie błędy. Jednak tego nie polecam, ponieważ nie nauczysz się tego co źle zrobiłeś.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Długość wózka dopasowujesz do ilości zębatek z przodu. Jeśli 1 to warto wziąć krótki, jeśli więcej średni będzie odpowiedniejszy.
Kwestia wciągania w szprychy to kwestia regulacji w 99%. Pozostały 1 % to uderzenie boczne na tyle silne, że zegnie przerzutkę.
Niezniszczalnych nie ma.
Kwestia czy Shimano czy SRAM to głównie kwestia wyboru manetki jaką posiadasz, a jeśli nie masz żadnej, to wybierz taką jaka bardziej Ci się podoba i do tego weź odpowiednią przerzutkę ( x.7 / x.9 w przypadku SRAMa a XT w przypadku Shimano ).
Kwestia wciągania w szprychy to kwestia regulacji w 99%. Pozostały 1 % to uderzenie boczne na tyle silne, że zegnie przerzutkę.
Niezniszczalnych nie ma.
Kwestia czy Shimano czy SRAM to głównie kwestia wyboru manetki jaką posiadasz, a jeśli nie masz żadnej, to wybierz taką jaka bardziej Ci się podoba i do tego weź odpowiednią przerzutkę ( x.7 / x.9 w przypadku SRAMa a XT w przypadku Shimano ).
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
konraddoom Dysleksja kolego to są problemy w czytaniu jeśli chciałbyś wiedzieć. Tobie bardziej by pasowała dysortografia czyli trudności w opanowaniu poprawnego języka pisanego ale na podstawie błędów tylko z "Ż" i "RZ" nie jestem tego w stanie stwierdzić bo równie dobrze może to być lenistwo. Mogę zaproponować Ci serię bardzo fajnych testów i dopiero wtedy ci można wystawić papierek. A nawet jeśli masz papierek to nie oznacza, że jesteś upoważniony do nagminnego ich popełniania. Nad dysortografia można i wręcz trzeba pracować. Przede wszystkim dużo czytać.
A wracając do tematu może napisz jaką masz manetkę jeszcze Shimano czy Sram:)
A wracając do tematu może napisz jaką masz manetkę jeszcze Shimano czy Sram:)
-
- moderator
- Kontakt:
Mam ten sam problem z wyborem przerzutki ale wybór padł na slx + złote kółka kcnc
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- Kontakt:
Ciekawe czy bys sie tak tym chwalil jakbym Ci powiedzial, ze dysleksja czy dysortografia jest genetycznie przekazywanym uposledzeniem umyslowym ?No moze i przerzutka (Mam orzeczenie od dysleksji)
Poza tym - "dysortografia - specyficzne trudności w pisaniu, przejawiające się popełnianiem różnego typu błędów, w tym ortograficznych, mimo znania zasad poprawnej pisowni".
Twoja wypowiedz swiadczy o tym, ze nie jestes dysgrafikiem tylko po prostu nie znasz zasad. No ale latwiej miec trendy papierek swiadczacy o ulomnosciach w rodzinie - chore. Koniec offa.
Co do przerzutki to bierz nowe SLX albo XT ze srednim, ew. krotkim wozkiem i wyreguluj dlugosc lancucha odpowiednio!
-
- Kontakt:
Być może ale gdybym chciał opini "ekspertów" w tych sprawach skierował bym się do najbliższej poradni. A nie czytał jakichś wjazdów na rodzine... to jest moim zdaniem chore...Twoja wypowiedz swiadczy o tym, ze nie jestes dysgrafikiem tylko po prostu nie znasz zasad. No ale latwiej miec trendy papierek swiadczacy o ulomnosciach w rodzinie - chore. Koniec offa.
Poza tym po co zaczynać temat odbiegający od głównego??
konraddoom z mojego wywodu wynika, ze dysgrafia nie jest czyms czym mozna sie chwalic lub usprawiedliwiac. I nie "wjechalem" nigdzie na twoja rodzine, nie mialem takiego zamiaru!
Po prostu zle reaguje na takie usprawiedliwianie sie. Znam jedna osobe, ktora ma prawdziwa dysgrafie i to jest cos strasznego. A na forach, maturach, szkolach, studiach itd, co raz ktos usprawiedliwia w ten sposob swoje lenistwo.
To jest nie fer w stosunku do naprawde chorych, ktorzy sa czesto postrzegani jako wymigiwacze. Prosze, zrozum to.
Sory za offtopa jeszcze raz.
Po prostu zle reaguje na takie usprawiedliwianie sie. Znam jedna osobe, ktora ma prawdziwa dysgrafie i to jest cos strasznego. A na forach, maturach, szkolach, studiach itd, co raz ktos usprawiedliwia w ten sposob swoje lenistwo.
To jest nie fer w stosunku do naprawde chorych, ktorzy sa czesto postrzegani jako wymigiwacze. Prosze, zrozum to.
Sory za offtopa jeszcze raz.
To po co się chwalisz swoimi ułomnościami? Nie dziw się reakcji ludzi. Cokolwiek Ci nie dolega są na to sposoby takie jak opisał KaKTuSSS. To nie jest lekcja polaja w szkole, po pierwsze masz kompa a nie zeszyt i zwyczajnym olewactwem jest że nie zainstalowałeś sobie żadnych pomocy i produkujesz rażące błędy ortograficzne (bo drobiazgi to się każdemu zdarzają, ale tak oczywisty błąd jeszcze w dodatku popełniony w temacie to aż się prosi o krytykę), a po drugie nie jesteśmy belframi i żaden przepis nie nakazuje nam nie zwracać na takie błędy uwagi.konraddoom pisze:Być może ale gdybym chciał opini "ekspertów" w tych sprawach skierował bym się do najbliższej poradni.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Hej,
Jak bys chcial Shimano to polecam Tiagre z krotkimn wozkiem - kupilem niedawno i jestem bardzo zadowolony, podobna do Sory tylko ze nie ma plastikow, cala metalowa, nawet nie taka ciezka - no i u mnie smiga z kaseta 9 i nic sie nie dzieje,
cena tez calkiem fajna bo chyba za jakas 100 to juz kupisz
Polecam raz jeszcze,
Jak bys chcial Shimano to polecam Tiagre z krotkimn wozkiem - kupilem niedawno i jestem bardzo zadowolony, podobna do Sory tylko ze nie ma plastikow, cala metalowa, nawet nie taka ciezka - no i u mnie smiga z kaseta 9 i nic sie nie dzieje,
cena tez calkiem fajna bo chyba za jakas 100 to juz kupisz
Polecam raz jeszcze,
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl