Przerzutka na tył do 140zł
-
- Kontakt:
Oki,
no to jak wolisz to rozwine temat,
Polecam bo ja kupilem i uzywam i nie mam zadnych problemow z nia,
niepolecam rzeczy ktorych nie urzywalem itp - dlatego napisalem ze kupilem,
Jest cala metalowa, ladnie zmienia biegi, krotki wozek - nie ma problemow
czy cos powinienem dodac ?
Steel2 po co sie czepiasz ? nabijasz sobie posty czy co ? wogole to ta twoja ostatnia odpowiedz to na jaki temat byla ? z tego co widze to kazdy temat na forum zaczyna sie fajnie ale juz po 5 odpowiedziach kazdy sie czepia co inny powiedzial,
prosze bardzo napisz jak powinna wygladac pozadna rekomendacja!
no to jak wolisz to rozwine temat,
Polecam bo ja kupilem i uzywam i nie mam zadnych problemow z nia,
niepolecam rzeczy ktorych nie urzywalem itp - dlatego napisalem ze kupilem,
Jest cala metalowa, ladnie zmienia biegi, krotki wozek - nie ma problemow
czy cos powinienem dodac ?
Steel2 po co sie czepiasz ? nabijasz sobie posty czy co ? wogole to ta twoja ostatnia odpowiedz to na jaki temat byla ? z tego co widze to kazdy temat na forum zaczyna sie fajnie ale juz po 5 odpowiedziach kazdy sie czepia co inny powiedzial,
prosze bardzo napisz jak powinna wygladac pozadna rekomendacja!
eryk_kartman jesli nie zrozumiales to ja sie postaram przetlumaczyc ze steelowego na polski 
Chodzi o to, ze "kupiles niedawno" wiec nie powinienes polecac, bo jeszcze sie nie zdazyles przekonac.
Tez mnie to smieszy troche. A od siebie to dodam, ze na poczatku to kazda ladnie zmienia, a te szosowe mimo mocnej sprezyny, to szybko lapia luzy jak sie je katuje niezgodnie z przeznaczeniem. Na szosie nie masz tyle wstrzasow.

Chodzi o to, ze "kupiles niedawno" wiec nie powinienes polecac, bo jeszcze sie nie zdazyles przekonac.
Tez mnie to smieszy troche. A od siebie to dodam, ze na poczatku to kazda ladnie zmienia, a te szosowe mimo mocnej sprezyny, to szybko lapia luzy jak sie je katuje niezgodnie z przeznaczeniem. Na szosie nie masz tyle wstrzasow.
-
- Kontakt:
Podłącze się pod temat
Jak jest z wytrzymałością X-7? Chodzi mi o trwałość sprężyny, bo bardzo często lubię zmieniać przełożenia. Moje Alivio odmawia posłuszeństwa i zastanawiam się nad X-7 właśnie.
I tak BTW. Jak jest po przesiadce z Shimano na SRAM'a? Do tej pory jeździłem tylko na Shimano stąd takie noob pytanie :P

I tak BTW. Jak jest po przesiadce z Shimano na SRAM'a? Do tej pory jeździłem tylko na Shimano stąd takie noob pytanie :P
KTM Tribute + Boxxer http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php? ... 40&start=0
-
- Kontakt:
CompHaker X-7... super zmienia biego, gładko, szybko, bez przeskakiwania itp. dobrze napina łańcuch. Nie podoba mi sie długi wózek :/ złapałem szybko takie luzy że zmieniłem przerzutke bo bałem sie, że ta wpadnie mi w szprychy (ale to dlatego że miałem ją w Signie FR i przeżyła ze 3 złamania haka)
co do zmiany z shimano... na początku ciężko jest sie do manetki przyzwyczaić, ale sama przerzutka jest bardziej precyzyjna, sam właśnie zmieniam z Sory na sx-5 (które gdzieś sie walało po szawce, dostałem kiedyś od kolegi, myślał że popsuta). Ogólnie Sram mniej lata, jest cichszy itp. polecam bardziej niż Shimano
co do zmiany z shimano... na początku ciężko jest sie do manetki przyzwyczaić, ale sama przerzutka jest bardziej precyzyjna, sam właśnie zmieniam z Sory na sx-5 (które gdzieś sie walało po szawce, dostałem kiedyś od kolegi, myślał że popsuta). Ogólnie Sram mniej lata, jest cichszy itp. polecam bardziej niż Shimano
MUSZEL To tak jak moje Alivio :P Tylko że ono przeżyło tylko jedno złamanie haka no i grind po murku :P
Jak będę brał to tylko krótki wózek.
Jak będę brał to tylko krótki wózek.
KTM Tribute + Boxxer http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php? ... 40&start=0
-
- Kontakt:
Może się podepnę.
Wiem ze różnica między shimano a sram to stosunek 1:1 i 1:2.
Zapytam doświadczonych czy bardzo to wpływa na działanie? Jakie znaczenie ma to w praktyce?
Wymieniam cały napęd (kaseta(8lub9), przerzutka, manetka, linki) co byście proponowali? cena: za przerzutkę do 80-130 i reszta na podobnej półce cenowej.
Jakby ktoś coś miał z używ. to prv.
Wiem ze różnica między shimano a sram to stosunek 1:1 i 1:2.
Zapytam doświadczonych czy bardzo to wpływa na działanie? Jakie znaczenie ma to w praktyce?
Wymieniam cały napęd (kaseta(8lub9), przerzutka, manetka, linki) co byście proponowali? cena: za przerzutkę do 80-130 i reszta na podobnej półce cenowej.
Jakby ktoś coś miał z używ. to prv.

B1 team i 5th element
-
- Kontakt:
Wiem ze nie połącze, pytam się o to czy odczuwalna jest różnica.
Raczej DH bez większych dropów.(po prostu nie lubię)
Łańcuch mam PC-49.
Piszę na jaką półkę cenową dam radę wyciągnąć. Jeśli coś jest wartego inwestycji to można zawsze wziąć pożyczkę "wujkowo-ciociową"
Ultegri używanej nie widać na allegro....
Raczej DH bez większych dropów.(po prostu nie lubię)
Łańcuch mam PC-49.
Piszę na jaką półkę cenową dam radę wyciągnąć. Jeśli coś jest wartego inwestycji to można zawsze wziąć pożyczkę "wujkowo-ciociową"

Ultegri używanej nie widać na allegro....
B1 team i 5th element