witam, chcialem odkrecic przedni amor ale na koronach kiedy wlozylem klucz to poprostu sruby byly tak mocno zakrecone ze teraz juz nie odkrece je kluczem bo sruba na imbus jest "rozjechana" tzn imbus obraca i nie da rady odkrecic ! jakie macie sposob na sforsowanie tej a raczej tych srub?? zaznaczam ze sruba jest tak miekka ze interwencja srubokretem i pobijanie mlotkiem doprowadzilo do rozwalenia srubki :/ czy poza rozwierceniem macie jakies patenty?
Mialem taki sam problem w polce od boxxer-a, dobrym i bezpiecznym jest kupic tzw Wykretaki. Taka srobka zakladana do wiertarki, ktora ma lewy gwint, co powoduje, ze gdy wkrecamy wykretak, sroba sie wykreca.
dokładnie, muszą to być jakieś dobre wykrętaki, bo mi jeszcze nic nie udało się tym wykręcić . Ostatnio połamałem wykrętaka przy próbie odkręcenia połamanej śrubki odpowietrzania od hampla. więc szukaj jakichś dobrych.
[S] Grimeca sys 12
[K] śrubka odpowietrzania z zacisku Grimeca
Wkretakow nie polecam do domowego uzytku!
Trzeba miec naprawde sporo wprawy, dobre wkretaki i sruba nie moze byc zapieczona, bo wtedy wiekszosc wkretakow sie zlamie. Przewiercenie potem takiego wkretaka wbitego w srube kosztuje ze 2 dobre wiertla i kupe roboty.
Jesli sobie nie mozesz sam poradzic idz z tym do slusarza. Wyjdzie taniej i bezpieczniej niz markowy wkretak. Miekka sruba to dla niego 5 minut roboty.
Widzialem jak to sie robi. Jesli dobrze przyspawasz (oczywiscie gdy sruba jest z metalu lub stopu ktory da sie przyspawac) to kazda srube tak odkrecisz... Wiem co mowie...
Irion nie wiesz co mowisz. Spawanie malej srubki w aluminiowej koronie to nie to samo co spawanie sruby w samochodzie.
Poza tym temat juz chyba nieaktualny skoro gravity3rider sie nie wypowiada.
haha a z czego ma byc? z kompozytu? no przestan...
spawac mzoe i Alu i stal ale jak bedzie grzebal z taka wysoka temperatura przy koronie to niech sie z korona pozegna bo juz nic z niej nie bedzie mial...
juz predzej bym polecil nawiercenei pod lekkim skosem i wstecznymi obrotani przy duzym docisku wyjdzie:P