Sprzedaz i wysylka roweru za granice

Pimpek
Kontakt:

Sprzedaz i wysylka roweru za granice

Post autor: Pimpek »

Witam ;) Ostatnio wystawilem rower na sprzedaż po czym zglosila sie do mnie osoba z Wielkiej Brytanii, ktora jest zdecydowana na jego zakup. I tutaj kieruje pytanie do tych ktorzy dokonywali juz takich transakcji: Jak najbezpieczniej pobrac pieniazki od tej osoby oraz jak najbezpieczniej wyslac rower? Pytalem znajomych o paypala lecz kazda ogradzala mi ta opcje ze wzgledu na bezpieczenstwo. Co Wy o tym myslicie? Z gory dziekuje za wypowiedzi uzytkownikow znajacych sie na rzeczy ;) Pozdrawiam.
Keep smiling ;)
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

Ja wybrałbym paypala. Bezpieczny, szybki i ogólnie dostępny dla każdego. Wysyłka. hmm może kurier? JEżeli kupiec zgodzi się na taką cenę poprzez wysyłkę kurierem to ślij nim. ;) Ale pewnie wyjdzie b.drogo.
Pimpek
Kontakt:

Mowiono mi ze w paypalu osoba ktora wysyla nam kwote moze ja wycofac w ciagu ilus tam miesiecy... Czyli jak ta osoba wysle mi pieniazki, a nastepnie ja jej rower to po dostaniu roweru moze wycofac te pieniadze? Ktos mi cos takeigo mowil, nie wiem czy wprowadzil mnie w blad czy nie i dlatego pisze tutaj. ;)
Keep smiling ;)
eryk_kartman
Kontakt:

Post autor: eryk_kartman »

Ja uzywam paypala i nie zdazylo mi sie jeszcze nic takiego, tak dokladnie mowiac to nie mam pojecia czy tak mozna zrobic - najlepiej zadzwon do PayPala i sie spytaj - jak masz problem z angielskim to mi daj znac i moge do nich przekrecic i spytac sie za ciebie,

A tak ogolnie to mozesz poprosic go o przelew na konto ( to nie jest nic skomplikowanego zeby to zrobic)- ja mieszkam w irlandii i stad do mbanku idzie jakies 3 -4 dni wiec nie powinno isc duzo dluzej z UK, kolejna opcja to Western Union - oni tez sa wstanie wyslac pieniadze do polski - listonosz je przynosi czy jakos tak :)

Co do wysylki - ostatnio wyslalem sobie rame z polski do irlandi przez poczte polska - 140 pln za wysylke - wszystko szybko i sprawnie, zadnych uszkodzen itp,
ale pytaj sie o kuriera - ludzie z UK uwielbiaja narzekac i znajdowac mankamenty wszedzie - wiec kurier pewnie bedzie bezpieczniejszy - przede wszystkim to ja ubezpiecz! nigdy nic nie wiadomo,

Pozdro
Pimpek
Kontakt:

Mysle ze zaloze konto w mbanku i zrobie tak jak mowisz ;) Bo myslalem ze tak to bezie trwalo dluzej .. ale jezeli 3-4 dni to bez problemu. A co do wysylki to mysllem na pocztexem. To jest tak jakby kurier poczty polskiej i wysylka roweru do UK wyniesie gdzies 200-250 zł wg cennika. No i to zalezy od tego ile ta osoba przeznaczy pieniazkow na przesylke ;) Dzieki za pomoc chlopaki ;)
Keep smiling ;)
eryk_kartman
Kontakt:

Post autor: eryk_kartman »

Ja sie przeliczy koszta wysylki z polski na euro/funty - to naprawde nie duzo wychodzi w porownaniu z tym co jest tutaj - wiec mysle ze koles sie nie bedzie szczypal tylko bedzie chcial miec to szybko - spytaj sie czy chce ubezpieczyc czy nie - wtedy to juz jego ryzyko jak dostanie cos pogietego itp.

Pozdro
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl
ODPOWIEDZ