Potrzebuję opinin o ramie Dartmoot two4player !!!

Wujek_Ray
Kontakt:

Potrzebuję opinin o ramie Dartmoot two4player !!!

Post autor: Wujek_Ray »

Tak jak w temacie potrzebuję opini o tej ramce.Chce sobie ją kupić tylko jest jeden problem związany ztym że nigdzie nie moge znajeźć opini od użytkowiników.
dziadek_dzidek
Kontakt:

Post autor: dziadek_dzidek »

Witam, mam tą ramę model 2008 od około tygodnia ( przesiadłem się z authora a-gang p.m ) , wrażenia następujące- rama bardzo krótka i zwrotna, bardzo przyjemnie jedzie się na manualu, pozwala ładnie go wyczuć, do 180 tki wchodzi praktycznie sama, 3-6 do tapa zrobisz na niej nawet z 5 ciu na godzinę :) , co do dirtu to nie jestem jakimś strasznym oblatywaczem więc się nie wypowiem, ale latałem na jakiś mniejszych hopach i dawała radę, oczywiście jest to mniej stabilne niż 26' ale można się szybko przyzwyczaić. Na koniec dodam że rama jest cholernie sztywna, aż za bardzo, każde lądowanie na tył "czuć w nogach". Ogólnie to planuje pojeździć jeszcze z miesiąc-dwa na mojej, sprzedać i kupić model 2009 bo ma jeszcze fajniejszą geometrie. Pozdrawiam :wink:
Wujek_Ray
Kontakt:

No to dobra ramka- zresztą nawet jak by się złamała w pół to i tak jest na gwarancji :D
Dzięki Pozdrawiam

A ten hak u niej trzymie się dobrze??? Zdarzyło się tak że podczas jazdy on poprostu wypadł??????
dziadek_dzidek
Kontakt:

Nie wiem, bo jeżdżę z single speedem, przerzutka w 24 chyba nie ma sensu... Z autopsji wiem jednak, że jak odkręcałem hak od ramy, to się trzymał dosyć mocno ( 3 śruby ) więc nie powinno być żadnych problemów. Pamiętaj że rama jest pod niskie amory/ widły, mi najlepiej jeździ się przy amorze 445 mm i wysokiej kierownicy. Pzdr
Wujek_Ray
Kontakt:

No ja tam chce mieć single speed-a.Ale ty na tej ramce normalnie jeździsz i bunny-hpy robisz i jak narazie jest wszystko ok?
dziadek_dzidek
Kontakt:

Bunny hopy i nie tylko, jakieś schody tak do półtorej metra na płasko, ucze się obecnie 3-6 na dwa koła z bunnyhopa, więc raczej nie dokręcam i robie tak gdzieś z 300- 320 stopni i rama trzyma się ( ale w końcu się nauczę ) . Swego czasu ponoć nawet Elvis robił na TWO6player'że ( większy brat 4playera) tailwhipy ze schodów i niby spoko. Osobiście sram na to że dużo ludzi gardzi Dartmoorem, owszem dartmoor robi wiele elementów których wykonanie pozostawia wiele do życzenia i na dodatek ceni się, z drugiej strony mają niektóre partsy naprawdę dobre jakościowo np. mostek Funky ( wycinany CNC ), który mam i mogę spokojnie polecić, pomimo że kosztuje 150 zeta- jest tego wart. Ogólnie planowałem zakup suba 24' jakoś po wakacjach, ( czasami różnie to bywa z gotówką, szczególnie jeśli kończy się składać drugi rower :wink: , to wydać 900 zeta na ramę czasem nie jest tak lekko ) , ale z wrażeń po śmiganiu na TWO4 widzę że niedługo kupie sobie nie suba, ale TWO4- model 2009 z jeszcze fajniejszym geo. Btw. jeśli nawet dartmoor pęknie, ( choć nie sądze ) to oddam na gwarancję, albo po prostu kupię kolejny egzemplarz, bo jest tani. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ