[Kluszkowce]
[Kluszkowce]
Siema moze mi ktos powiedziec cos o tej miejscowce ze strony DH.Pisze bo bardzo mało o niej słyszałem i nie wiem czy warto jechac;p
Hey,
Tez byle tam w tym roku.
Traska w gornym odcinku troche nudna poza pierwszym rock garden`em. Dolny odcinek naprawde fajny, szczegolnie lesny odcinek z zakretami (korzenie, kamienie i stromo). Podsumowujac trasa krotka ale fajna, przejezdna dla kazdego.
Przejechalismy fragmentem nowobudowanej, podobnej w koncepcji trasy ale ostanio slyszalem ze od naszej wizyty nic sie nie zmienilo, wiec raczej nie liczyl bym na ten wariant. Jesli tylko powstalo by jeszcze pare wariantow, wtedy powiedzial bym ze warto tam jezdzic, jednak przy jednej, tak krotkiej trasce, powiem ze za daleko tam jest abym jezdzil tam czesciej.
piotr
Tez byle tam w tym roku.
Traska w gornym odcinku troche nudna poza pierwszym rock garden`em. Dolny odcinek naprawde fajny, szczegolnie lesny odcinek z zakretami (korzenie, kamienie i stromo). Podsumowujac trasa krotka ale fajna, przejezdna dla kazdego.
Przejechalismy fragmentem nowobudowanej, podobnej w koncepcji trasy ale ostanio slyszalem ze od naszej wizyty nic sie nie zmienilo, wiec raczej nie liczyl bym na ten wariant. Jesli tylko powstalo by jeszcze pare wariantow, wtedy powiedzial bym ze warto tam jezdzic, jednak przy jednej, tak krotkiej trasce, powiem ze za daleko tam jest abym jezdzil tam czesciej.
piotr
Kilka małych info:
PKP do Nowego Targu później zostaje 20km do Kluszkowców z dworca PKS lub bus.
Jest opcja busa specjalnego Bike-Parku w weekendy kontakt 502558319 mozliwy dowóz z Nowego Targu (tylko kontakt phone).
Koszt karnetu 10 wyjazdów 30 zeta, jeden wyjazd 4 zeta, - są uchwyty na rowery:)
12-13.06.2009 oddanie drugiej trasy DH koszt 10 wyjazdów 20 zeta i możliwość poprawek na nowej trasie:)
Zapraszamy do testów i sugesti 12-go jesteśmy od rana.
Zaprasza Bike-Camp:)
www.bike-park.pl
PKP do Nowego Targu później zostaje 20km do Kluszkowców z dworca PKS lub bus.
Jest opcja busa specjalnego Bike-Parku w weekendy kontakt 502558319 mozliwy dowóz z Nowego Targu (tylko kontakt phone).
Koszt karnetu 10 wyjazdów 30 zeta, jeden wyjazd 4 zeta, - są uchwyty na rowery:)
12-13.06.2009 oddanie drugiej trasy DH koszt 10 wyjazdów 20 zeta i możliwość poprawek na nowej trasie:)
Zapraszamy do testów i sugesti 12-go jesteśmy od rana.
Zaprasza Bike-Camp:)
www.bike-park.pl
www.bike-event.pl
www.bike-park.pl
www.bike-camp.pl
www.bike-park.pl
www.bike-camp.pl
Po kolei jedziemy jutro tj. 12.06 konczyc ostatnie elementy nowej trasy, stara jest dostępna od majowego weekendu można smigać, co do Zywiec Bike-Cup downhill series pierwsza edycja własnie w kluszkowcach 4-5.07.2009 jestesmy tam cały tydzien wczesniej na obozie Bike-Campu także zapraszamy - mysle ze juz od jutra bedzie mozna trenowac, tak jak pisałem wczesniej wyciag czynny non stop nawet dla jednego bikera. Co do noclegów jest ich tam jak mrówków jak ktos bedzie potrzebował kontakty lub miał pytania to moje gg 10751284
www.bike-event.pl
www.bike-park.pl
www.bike-camp.pl
www.bike-park.pl
www.bike-camp.pl
Panowie, którzy pracowali nad trasą - REWELACJA, należy się wam szacunek. Zjazd trudny, kamienisty, bardzo techniczny.
Dla mnie, jako "hardtail'owca", trasa hardcorowa, zawieszenie tylne według mnie - niezbędne. Zjazdy skończyły się lądowaniem w lesie i lekko uszkodzonym nadgarstkiem. Myślę, że można określić ją jako jedną z trudniejszych tras zjazdowych w Polsce.
Dla budowniczych jeszcze raz wielkie BRAWA.
Dla mnie, jako "hardtail'owca", trasa hardcorowa, zawieszenie tylne według mnie - niezbędne. Zjazdy skończyły się lądowaniem w lesie i lekko uszkodzonym nadgarstkiem. Myślę, że można określić ją jako jedną z trudniejszych tras zjazdowych w Polsce.
Dla budowniczych jeszcze raz wielkie BRAWA.
jbl sa zdjecia na stronce www.bikepark.pl tylko nie wiem czy to nie sa przypadkiem zdjecia z tamtego roku...
http://www.pinkbike.com/photo/7264360/
Ta a na górze strony wielki napis Puławy Kiczera 
To nie Kluszkowce.
http://mtb.com.pl/galeria/thumbnails.php?album=1 tu są zdjęcia jakieś z tamtego roku.

To nie Kluszkowce.
http://mtb.com.pl/galeria/thumbnails.php?album=1 tu są zdjęcia jakieś z tamtego roku.
sory podłaem zły adres..... to jets poprawny http://bike-park.pl/ .Wie ktos z was czy mozna tam w ogole startowac bez licencji?
tak dokładnie www.bike-park.pl foty z zeszłego roku starej hardcorowej trasy, jest już nowa druga trasa ta na której mają się odbyć zawody 4-5.07 Niestety PZkolowi nie pasiło ze ma ona 1000 metrów i niby nie nadaje sie na pucharówke, chociaż najlepszy czas miał Chuzio 1,52, drugi w histori trasy Wincent G. 1:55 a warunki były wręcz rewelacyjnie sucheee, ale panocki stwierdziły że jak na Puchar to za trudno i za krótko:)
idac tym tokiem myslenia powstała nowa trasa troszke dłuższa bo ma jakies 1300 z innej czesci góry bardziej przyswajalna dla kiboli ale jak poleje to bedzie masakra takze zapraszam:)
mogą startowac wszyscy i Ci bez i ci z licencją
idac tym tokiem myslenia powstała nowa trasa troszke dłuższa bo ma jakies 1300 z innej czesci góry bardziej przyswajalna dla kiboli ale jak poleje to bedzie masakra takze zapraszam:)
mogą startowac wszyscy i Ci bez i ci z licencją
www.bike-event.pl
www.bike-park.pl
www.bike-camp.pl
www.bike-park.pl
www.bike-camp.pl