Koła
Koła
Witajcie, to moj pierwszy post na forum mam nadzieje, ze mi pomożecie.
w moim rowerze, mam jakies najtansze koła szimano, czy kupienie jakis alexrimsow na w miare niezlej piascie (300zl) zmniejszy mi jakos odczuwalnie opor jazdy? Czy oplaca sie wydawac $ na kola?
w moim rowerze, mam jakies najtansze koła szimano, czy kupienie jakis alexrimsow na w miare niezlej piascie (300zl) zmniejszy mi jakos odczuwalnie opor jazdy? Czy oplaca sie wydawac $ na kola?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Proponuję taki set:przemo92 pisze:obręcze Dartmoor Crusher + piasta Dartmoor X-ROLLS + szprychy dartmoor
- Szprychy dartmoora to podobno "kupa" więc lepiej zainwestować w DT, Sapim albo CN spokes.
- Piasta Novatec'a to samo co dartmoor tylko że tańsze (no chyba że jakiś wyższy model Novatec'a to analogicznie będzie droższa i chyba lepsza)
- obręcz... poczytaj recenzje i wybierz sam (najlepiej lekka i mocna)
- dobrze zapleciesz koło na 3 albo 4X, ja preferuję 4X i jak na razie nie ma żadnych problemów z kołem (odpukać)

Bez dobrych kol w rowerze... bedzie ciezko. Jak ladujesz dh/fr, to takie kola wiecej wytrzymaja, od takich zwyklych ( najlepiej od razu wymienic cos co nie pasuje ). Zeby nie bylo tak dobrze, to jak nie masz techniki, to nawet jakies najwyzsze modele sprzetu cie nie uratuja.
Obecnie jezdze na:
Przednie kolo
Piasta: Sun Ringle ABBAH S.O.S. / Front | 179,00 zł
Obrecz: Sun Ringle MTX 33 / 32 otwory | 109,00 zł
Z tylu mam pozostalosc z Kony Shred ( 2006 ), czyli jakas piasta shimano, obrecz Alex DM-24, i jakies szprychy. Jezdzone w dircie.. i juz zosemkowane.
Obecnie jezdze na:
Przednie kolo
Piasta: Sun Ringle ABBAH S.O.S. / Front | 179,00 zł
Obrecz: Sun Ringle MTX 33 / 32 otwory | 109,00 zł
Z tylu mam pozostalosc z Kony Shred ( 2006 ), czyli jakas piasta shimano, obrecz Alex DM-24, i jakies szprychy. Jezdzone w dircie.. i juz zosemkowane.
-
- moderator
- Kontakt:
Tak jak mówi easy_rider tylko że ja od siebie nie polecam szprych CN spoke... dt championy i nic innego ;p
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
Ja mam MTX39 + Dartmoor Dee-Force z przodu i MTX39 + Novatec D042SB z tylu. Kolka na szprychach Mach. Moze i klocki, ale nadrabiaja wytrzymaloscia 

KTM Tribute + Boxxer http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php? ... 40&start=0
-
- Kontakt:
A jaką cene chcesz wydać na te koła???Znalazłem na allegro całkiem fajną oferte : http://allegro.pl/item653734384_sun_rim ... track.html
Dobre też są koła na obręczach Dartmoor Crusher i Alexrims dm24.Poczytaj sobie zresztą opinie na sprzętowni na stronie dh-zone.
Dobre też są koła na obręczach Dartmoor Crusher i Alexrims dm24.Poczytaj sobie zresztą opinie na sprzętowni na stronie dh-zone.
double track raczej do lekkich nie nalezy....
ja teraz kupilem sobie 2 obrecze Sun Ringle Equalizer 31... i daja rade...
ostatnio robilismy z kumplem whipy na dosc sporej hopce i pare razy mi sie zdazylo wyladowac z tyłem pod kątem 45* i obrecz prosta... a wazy tylko 555g i kosztuje 90zl... co do piast...sadze ze novatec to dobra firma za tą cene... oczywiscie sa lepsze ale o wiele drozsze... wiec ja bym bral set novatec + Qeualizer 31 na prozd moze 29 albo MTX 31/29
ja teraz kupilem sobie 2 obrecze Sun Ringle Equalizer 31... i daja rade...
ostatnio robilismy z kumplem whipy na dosc sporej hopce i pare razy mi sie zdazylo wyladowac z tyłem pod kątem 45* i obrecz prosta... a wazy tylko 555g i kosztuje 90zl... co do piast...sadze ze novatec to dobra firma za tą cene... oczywiscie sa lepsze ale o wiele drozsze... wiec ja bym bral set novatec + Qeualizer 31 na prozd moze 29 albo MTX 31/29
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645