Szpindlerowy Młyn - zakwaterownie, sprawdzone miejaca

SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

A jak w Spindelku z pogodą, częste są opady w lipcu ? Mi deszcze nie przeszkadza ale jadę z ekipą która w deszczyku/błotku nie bardzo chce jeździć
kubabike
Kontakt:

Post autor: kubabike »

SegatiV w Szpindlu jets taka gleba ze nawet po burzy nie tworzy sie bagno. Gleba jest przepuszczalna i szybko wsiaka nie dając mazi. Jedyny problem to kałuże na odcinku gornych korzeni. tam jest plasko i woda stoi po deszczu.
javorovy
Kontakt:

Post autor: javorovy »

kubabike , teraz wszystko zmieniło się diametralnie . byliśmy tam w długi weekend. góra trasy przebiega inną łąka i jest całkowicie nowa, kilka band pod rząd. bagno było okrutne. trudny las został przerobiony i wiele miejsc zasypanych jest świeżą ziemią . równiez bagno . jak trasa się ubije będzie fajnie. byliśmy w rokytnicach. totalny wypas będzie się wam podobało.

Kiedy lecisz z nami
kubabike
Kontakt:

Post autor: kubabike »

javorovy a teraz dokąd i kiedy jedziecie??
terefere
Kontakt:

Post autor: terefere »

to jak powiecie jak wygląda śmiganie tam na ht ze 140 mm skoku z przodu ? :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

javorovy nie ma co przesadzac. Problemem w czwartek/piatek było to, ze waliło błotem po ryju. Z przyczepnoscia nie było najmniejszych problemów, a extra błoto zalegało tylko wlasnie na przerobionym poczatu trasy. Potem juz tylko kałuze, które za chiny nie chca wsiaknac i troche błota w ostatnim lasku, w którym zawsze jest błoto.
Robisz błotnik i da sie jezdzic. Sam plułem sobie w brode, ze tego nie zrobiłem ;)

terefere bedzie trudno bo trasa jest dosc wyboista ale trzeba spróbowac zeby sie przekonac ;)
ODPOWIEDZ