Lekkie koła DH-FR do sztywniaka ?? 700 - 800 PLN
Lekkie koła DH-FR do sztywniaka ?? 700 - 800 PLN
witam, niedługo będę się przymierzał do poskładania lekkich i pancernych kółek..
oczekuje propozycji co do piast i obręczy.
wymagania:
-NISKA WAGA
-tył 135mm
-front QR
chciałbym zmieścić się w 700-800 PLN
dodam iż aktualnie na tyle posiadam Blizzard + Novatec zaplecione na 3 krzyże i po roku jazdy miałem tylko centre 1-2 mm
z przodu centry etc jakoś nie zdarzyło mi się złapać (novatec 2 maszyny, s-type)
oczekuje propozycji co do piast i obręczy.
wymagania:
-NISKA WAGA
-tył 135mm
-front QR
chciałbym zmieścić się w 700-800 PLN
dodam iż aktualnie na tyle posiadam Blizzard + Novatec zaplecione na 3 krzyże i po roku jazdy miałem tylko centre 1-2 mm
z przodu centry etc jakoś nie zdarzyło mi się złapać (novatec 2 maszyny, s-type)
Polecam ci kółka WTB. Ich piasty są mega wytrzymałe i lekkie tak jak obrecze! Piasta kreci sie u mnie na przodzi juz drugi sezon i 0 problemów co do obreczy posiadam model LaserDisc Freeride warzy zaledwie 570g, jak podaje producent. Naprawde mocne kółko. Na tył zabrałbym obręcz wtb ale model Downhill-troche cięższy ale wytrzymalszy (630g). Co do ceny to ja za jedna obrecz zaplaciłem jakies 130-140zł.
Niestety czesci WTB sa ciezko dostepne w pl...
Niestety czesci WTB sa ciezko dostepne w pl...
Ja zaproponowałbym Ci do sztywniaka zestaw obręczy Mavica zaproponował, jako mocny set na dłużej czyli EX729 na tył i EX721 na przód.
Chyba, że wolisz faktycznie lżejszy zestaw, to MTX31 na przód, a tył powiedzmy EX721.
Co do piast, przód znajdź do 200zł jak najlżejszą. Możesz się rozejrzeć za piastą Marzocchi, one dość lekkie były z tego co pamiętam i niezawodne. Można było dostać po 170zł.
A tył- nie mam pojęcia :-/.
Szprychy moim zdaniem DT Competition, chyba, ze Ci kasy praknie to zwykle Championy.
Chyba, że wolisz faktycznie lżejszy zestaw, to MTX31 na przód, a tył powiedzmy EX721.
Co do piast, przód znajdź do 200zł jak najlżejszą. Możesz się rozejrzeć za piastą Marzocchi, one dość lekkie były z tego co pamiętam i niezawodne. Można było dostać po 170zł.
A tył- nie mam pojęcia :-/.
Szprychy moim zdaniem DT Competition, chyba, ze Ci kasy praknie to zwykle Championy.
-
- Kontakt: