Aparat dla średnio zaawansowanego ;) do 1300

FRZurU
Kontakt:

Aparat dla średnio zaawansowanego ;) do 1300

Post autor: FRZurU »

Witam !
Mam do wydania około 1000-1300 zł na aparat fotograficzny. Interesują mnie nowe. Myślałem nad zakupem jakiejś hybrydy(sony h50). Ja się na tym kompletnie nie znam tj. zdjęcia umiem robić wiem jak ustawić aparat ale nie interesowałem się nigdy modelami i w ogóle tym tematem. Prosił bym o jakieś porady ew. konkretne modele aparatów w moim przedziale cenowym. Liczę na konkretne wypowiedzi.
Z góry dzięki, pozdrawiam.
PS dodam jeszcze że teraz jestem posiadaczem canona A6..(jakieś dwie cyferki ktore zapomnialem:) is i jakość zdjęć szczególnie w lesie mnie nie zadowala, przy dobrym świetle rewelka,ale jak jest ciemniej to szumi.
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

O siebie polecę Nikona D40 - lustro i już ... do tego za resztę kasy starczy na przyzwoite doposażenie . Co prawda ten model ma silnik do focusa w obiektywie, więc Jesteś nieco ograniczony z doborze kolejnych obiektywów, ale bez tragedii - da się strzelić fajną sigmę, a jak coś to zwyczajnie Będziesz mieć tylko manual . Seryjny obiektyw jest w sumie niczego sobie także, więc powinien Cię zadowolić .

Ja takiego kupiłem za 899zł w grudniu ub. roku w saturnie - myślę, że pewnie teraz stoi podobnie na allegro . Owszem Możesz szukać droższych, ale nie wiem czy nie lepiej pouczyć się na prostszej a i tak dobrze wyposażonej i solidnej lustrzance . U mnie d40 wygrał z eosem 350d od canona, bo miał w serii lepsze szkło jak i nikon wydawał się przyjamniejszy w obsłudze .

Ze zwykłych kompaktów zawsze będę polecał Fuji, ale w tej cenie doprawdy lepiej kupić lustro .
Pozdro !
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Sam mam i polecam Samsung WB-500 :wink: Wszystko posiada , tylko , że wersję którą posiadam jest po Angielsku :wink: ale idzie się przyzwyczaić.

Jest to bardzo wysokiej klasy kompakt który zrobi dla Ciebie wszystko...no prawie :P
Co do Lustrzanek .. hmm... lustrzanką już nie nagrasz filmu i własnie przez to lustrzanka traci na uniwerslaności.
Ja osobiscie Wole kompakta jakim jest Samsung :wink:
Poszukaj na allegro tego Samsunga super sprzęt. Czasami okazje po 800 zeta chodzą :wink:

http://www.morele.net/aparat-cyfrowy-sa ... ny-214745/
MG
Kontakt:

Post autor: MG »

wojtasu aparat jest po to by robić zdjęcia. Chcesz filmy to albo robisz kiepskie telefonem, by pokazać się kolegom z podwórka, albo bierzesz kamere i robisz. Bo filmy z aparatu są co najmniej nijakie i bezsensowne a do tego brzydkie.

FRZurU D40 zdecydowanie, jak mówi sudi.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

MG i tu się mylisz :wink:
Żeby film był czytelny potrzebujemy kartę o przesyle minimum 7,5 mb/s i aparat który przekazuje 30 klatek / sekunde.

Większość ludzi ma fajne aparaty u dupiate karty pamięci (przewaznie jest to 5 mb/s jak nie mniej) i się dziwią dlaczego jest taki daremny obraz ...
chelsea92
Kontakt:

Post autor: chelsea92 »

do 1300 zł polecam SOny HX1 !!! bez konkurencyjny - da sie go łapnąc w tej cenie ////
BorekDH
FRZurU
Kontakt:

Post autor: FRZurU »

wojtasuostatnia rzecz jaką bym chciał robić aparatem to filmy :) dzięki, zastanowię się nad lustrem sudi
ODPOWIEDZ