JUICY 5 - regulacja skoku klamki ?
JUICY 5 - regulacja skoku klamki ?
witam, chciałbym się dowiedzieć czy w ogóle ewentualnie jak? można ustawić skok klamki w juicy 5, chodzi mi mianowicie o to aby można było minimalnym (oczywiście bez przesady) ruchem palca zablokować koło? czyli po ugięciu 1 cm klamki była blokada koła. myślałem aby np przez zbiorniczek (na foto objaśnione) dolać kapke oleju (z tego co wiem jest tam trochę powietrza [?] )
- Załączniki
-
- ..
- juicy-5-lever.jpg (27.65 KiB) Przejrzano 1169 razy
raczej nie ma tam powietrza... gdyby bylo to po odwroceniu klamki do pionu hampel by sie zapowietrzyl...
wydaje mi sie ze ta operacja o ktorej mowisz jest do zrobienia.. trzebabyloby zebys mial zuzyte klocki do juicy... i zakladasz te klocki..pompujesz klamka zeby do zacisku plyn wtloczyc i zeby klocki doszly do tarczy... potem odkrecasz ta mala srubeczke w klamce.. dolewasz plynu..zakrecasz... potem rozpychasz lekko tloczki wymieniasz klocki na te dobre i masz mniejszy skok klamki.. jesli skok klamki jest za maly.. lekko luzujesz srubke w zacisku zeby pare kropel plynu wylecialo i regulujesz skok klamki;]
troche zabawy z tym bedzie ale da rade to zrobic..tylko ze wraz ze zuzywaniem klockow bedzie ci skok klamki sie powiekszal...
no i pamietaj zeby nie zalac klockow i tarczy....
wydaje mi sie ze ta operacja o ktorej mowisz jest do zrobienia.. trzebabyloby zebys mial zuzyte klocki do juicy... i zakladasz te klocki..pompujesz klamka zeby do zacisku plyn wtloczyc i zeby klocki doszly do tarczy... potem odkrecasz ta mala srubeczke w klamce.. dolewasz plynu..zakrecasz... potem rozpychasz lekko tloczki wymieniasz klocki na te dobre i masz mniejszy skok klamki.. jesli skok klamki jest za maly.. lekko luzujesz srubke w zacisku zeby pare kropel plynu wylecialo i regulujesz skok klamki;]
troche zabawy z tym bedzie ale da rade to zrobic..tylko ze wraz ze zuzywaniem klockow bedzie ci skok klamki sie powiekszal...
no i pamietaj zeby nie zalac klockow i tarczy....
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
MAGIK_KRK_PL jak w zbiorniczku moze byc powietrze jak avidy odpowietrza sie cisnieniowo i przelewa sie strzykawkami plyn az wszystkie bąbelki powietrza wyleca... a hampla nie powinno sie naciskac jak klamka jest w pionie bo moglo sie do niej dostac powietrze..ale generalnie nie ma tam powietrza... nie wiem jak jest w nowkach sztukach czy sa zalane pod dekielek ale ja zawsze zalewam pod sam dekielek... mialem HOPE Mono 4 i przez 2dni uzywalem tylni hebel jako przedni z klamka do gory nogami.. i sie nie zapowietrzal... bo byl zalany pod dekielek i nie bylo tam powietrza;]
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
MAGIK_KRK_PL jesli kupiles nowe to moze w nich sie znajdowac troche powietrza. W moim code i juicy tak bylo, dlatego zaopatrzyalem sie w zestaw avida. Po odpowietrzeniu i dolaniu plynu (bylo troszke za malo) skok klamki nieznacznie sie zmniejszyl lecz hamulce przestaly byc takie gumowe i nabraly wiekszej sily.