La'Vorta- freeriders spot, Bieszczady...

Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Od tej chwili posty komentujące zachowania/wypowiedzi użytkowników tak jak to ma miejsce odnośnie do osoby Steel2 będą kasowane, a ich autorzy trafią na "ban listę" :D Tematem jest Laworta, jeżeli chcecie podyskutować na temat steela to na prawdę nie jest to odpowiednie miejsce.
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

Qajo - nie czytalem calego tematu, ale czy budowe bedzie nadzorował moze niejaki schodek ?
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Xxsin pisze:
Od tej chwili posty komentujące zachowania/wypowiedzi użytkowników tak jak to ma miejsce odnośnie do osoby Steel2 będą kasowane, a ich autorzy trafią na "ban listę"
sam Steel2 też tam trafi jak się nie opanuje z wszczynaniem kłótni w końcu
Zresztą nie wiem jak się można teraz czepiać informacji skoro te przesadzone pochodzą z onetu :lol:
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

SeraaX, to nie Steel wszczyna klotnie, tylko ci, ktorym po zwroceniu uwagi przez Steela brakuje argumentow. On mowi jako jeden z nielicznych na tym forum cos madrego, a reszta sie go czepia bo rodzice i szkoly nie ucza teraz myslec.

Zreszta niewazne, mialo byc bez komentarzy na temat tej sytuacji.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
viejo
Kontakt:

Post autor: viejo »

Znowu swieta wojna miedzy hurraoptymistami i defetystami ze Steelem na czele :)

Nie spodziewalbym sie tam bike parku na miare europejska w te wakacje ale kto wie, moze za pare lat znajdzie sie inwestor. A biorac pod uwage, ze polskie spoleczenstwo sie bogaci (statystycznie :) ) to znajda sie chetni na placenie rozsadnych kwot za korzystanie z dobrze przygotowanych tras. Sam sie na pewno wybiore jak bede na urlopie w Polsce.

Niestety trzeba znac sobie sprawe, ze bez zaplecza gastronomicznego, hotelarskiego i dobrego dojazdu bedzie to co najwyzej porzadna i zorganizowana miejscowka dla niewielkiej grupy zainteresowanych. Mam tez nadzieje, ze nie zderzy sie to z typowo polskim podejsciem, urzednikami, kontrolami, protestami mieszkancow, green peacem i cala reszta tego socjalistycznego syfu.

Tak czy inaczej, trzymam kciuki! Fajnie widziec, ze sa w Polsce ludzie, ktorzy chca cos zrobic.
A Tobie Steel, optymizmu i wiary zycze ! Swiat wtedy jest znacznie przyjemniejszy!
Qajo
Kontakt:

Post autor: Qajo »

Nie chce się z nikim kłócic, kto chce te wierzy, kto nie chce, nie wierzy. Wolny kraj. Takie kogucikowate dosrywanie sobie też nie ma sensu- I tak się wszyscy nie długo spotkamy przy browarku na Laworcie;) Więcej luzu chłopaki...
Zostawiam to forum. Niebawem będzie News i tam konkrety. Pozdr.
dwe
Kontakt:

Post autor: dwe »

Ja też się z nikim nie kłócę, po prostu dałem Steelowi znać, że jego marudzenie jest denerwujące. Skoro on ma prawo wyrażać swoje opinie, co często podkreśla, to takie samo prawo przysługuje mojej osobie.

Po prostu nie jestem wielbicielem EMO, przykro mi Steel2
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

viejo - nie jestem pesymistą czy defetystą. To tylko doświadczenie i trzeźwa ocena. Tak olbrzymia inwestycja wymaga nakładów a tych, jak sam autor przyznał, nie ma dużych. Skoro ktoś twierdzi, że będzie to na europejskim poziomie, ok. Tylko ilu z Was tak naprawdę zdaje sobie sprawę z kosztów budowy takiego europejskiej klasy parku ? Ile kosztuje cała infrastruktura potrzebna do powstania takiego miejsca ?
Jak by kolega Qajo ( któremu życzę powodzenia ) powiedział, że ma 10 mln zł na tą inwestycję, to skłonny był bym zacząć wierzyć w powodzenie i prawdziwość tego co zostało napisane.
Realnie oceniając to co zostało napisane ( głównie przez Qajo ) będzie to po prostu kolejna miejscówka, mająca jednak daleko do prawdziwego bikeparku, za to legalna, płatna i możliwe, że całkiem przyjemna.
Ciekaw jestem tak na marginesie jak zostanie rozwiązana kwestia odpowiedzialności prawnej za uszkodzenia ciała itd ( wbrew pozorom kwestia prawna nie jest wcale taka prosta. Niestety przepisy mam zupełnie inne niż w cywilizowanym świecie i rozwiązań uznanych w europie na grunt polski przenieść się nie da).
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
cubone
Kontakt:

Post autor: cubone »

Steel2 Ważne, że powstanie coś nowego w kraju. Ktoś tutaj juz napisał, że Rzym nie odrazu zbudowano.

Rusz dupę i sam coś zrób dla rowerzystów.
http://krissys.pinkbike.com
Steel2
Kontakt:

cubone - nie mów mi co mam robić, a tym bardziej prostackim językiem jakiego używasz. Sam decyduję co robię i kiedy, asystenta nie potrzebuję.
Za to przeczytaj co zostało napisane odnośnie tego co jest budowane. I odnieś ( o ile umiesz ) to do rzeczywistości. I skończ z czepianiem się mojej osoby.
viejo
Kontakt:

Post autor: viejo »

cubone mamy wolnosc slowa i uczmy sie z niej korzystac nim ja zlikwiduja. Kazdy ma prawo narzekac i watpic tak samo jak sie podniecac kazdym slowem.

ASteel2 poruszyl bardzo wazna kwestie, o ktorej nikt tu wczesniej nie wspomnial, odnosnie odpowiedzialnosci prawnej w razie wypadku itp. Niestety nie znam sie na tym ale warto, zeby wlasciciel terenu sie zapoznal z tematem! Zeby go z torbami nie puscili albo po sadach nie ciagali jak ktos sie polamie.
Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

To da się prosto rozwiązać - regulamin, zgody rodziców dla niepełnoletnich (do 16roku życia), lub ubezpieczenie osobnika w cenie biletu/karnetu.
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
Steel2
Kontakt:

To da się prosto rozwiązać - regulamin, zgody rodziców dla niepełnoletnich (do 16roku życia), lub ubezpieczenie osobnika w cenie biletu/karnetu.
Ok, to tyle jeśli chodzi o wyobrażenia odnośnie sytuacji prawnej. A w realnym świecie, wg polskich przepisów ?
dwe
Kontakt:

Wszystko fajnie, pięknie ale ma to być w stylu Kanadyjskim a co z drewnem? Założę się że nie będzie sprowadzane z Kanady, także gdzie tu Kanadyjski styl?

Odnośnie nakładów finansowych, tutaj zgadzam się z 'przedmówcą', śmieszne jest nazywanie tego projektu, inwestycją na miarę zachodnioeuropejskich bike parków, skoro wydajecie pieniądze, które macie a nie wydajecie pieniędzy, których nie macie.

Zacznijcie wydawać pieniądze, których nie macie. Wtedy będziemy mieli bike park z prawdziwego zdarzenia.
gruczniak
Kontakt:

Post autor: gruczniak »

Bardzo ciesze z faktu ze Qajo sie za to zabral i zycze mu powodzenia. W odroznieniu od niektorych nie mam zamiaru do niego strzelac tylko z pozytywnym nastawieniem i przyjemnoscia bede obserwowal postepy - trzymam kciuki, bo chce zeby takie miejsca w kraju powstawaly.

Na marginesie przypomina mi sie farma i to ze powstala spolecznie...(mtbr)
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

dwe, jesteś kretynem! hahhaha, jak Ci napiszą, że będzie w stylu chińskim, to też będziesz chciał, żeby ryż stamtąd ciągneli? hahahah...

Steel2, kwestia prawna jest rozwiązana... wchodząc na teren parku zgadasz się na zasady w nim panujące, więc jeżeli akceptujesz regulamin, w którym jest napisane, że wszelkie ryzyko i ew. uszczerbek na zdrowiu, to po prostu twoje ryzyko (a nie właściciela), to czego więcej chcieć? w parku powinien być punkt medyczny, albo kilka i tyle... sport jest uznawany za niebezpieczny, więc chyba każdy zdaje sobie sprawę z tego co robi?
43RIDE magazyn rowerowy
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

na zachodzie wygląda tak:

- na odwrocie biletu/karnetu widnieje nadruk:

"
Korzystając z infrastruktury ośrodka XVXZ akceptuję Regulamin

skrócony wyciąg z regulaminu:
2) Korzystający z bikeparku robi to na własną odpowiedzialność
3) Korzystający zrzeka się wszystkich praw dotyczących ewentualnego odszkodowania za uszczerbek na zdrowiu
5)zabrania się spożywania alkoholi (to tak prewencyjnie)
"

więc wszystko jest jasne...

jeśli ktoś nie kupił biletu/karnetu robi to wbrew regulaminowi, czyli wbrew prawu (zwykłe włamanie) i jeśli coś sobie zrobi... no cóż.
Jeśli jest ktoś zainteresowany pomysłem służę pomocą.
dwe
Kontakt:

Tom@s nie wiem kto z nas dwojga, bardziej zasługuje na to zaszczytne miano %)

Ale poza tym, że jesteś niekumaty to reakcja na mój post całkiem dobra.
Steel2
Kontakt:

Tego typu zapisy muszą być zgodne z obowiązującym prawem. I na zachodzie tak jest, a u nas nie. I mimo regulaminów, zrzeczenia się itd zapisy te, w świetle polskiego prawa, pozostają jedynie martwymi zapisami.
ODPOWIEDZ