La'Vorta- freeriders spot, Bieszczady...
sam Steel2 też tam trafi jak się nie opanuje z wszczynaniem kłótni w końcuXxsin pisze:
Od tej chwili posty komentujące zachowania/wypowiedzi użytkowników tak jak to ma miejsce odnośnie do osoby Steel2 będą kasowane, a ich autorzy trafią na "ban listę"
Zresztą nie wiem jak się można teraz czepiać informacji skoro te przesadzone pochodzą z onetu

SeraaX, to nie Steel wszczyna klotnie, tylko ci, ktorym po zwroceniu uwagi przez Steela brakuje argumentow. On mowi jako jeden z nielicznych na tym forum cos madrego, a reszta sie go czepia bo rodzice i szkoly nie ucza teraz myslec.
Zreszta niewazne, mialo byc bez komentarzy na temat tej sytuacji.
Zreszta niewazne, mialo byc bez komentarzy na temat tej sytuacji.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Znowu swieta wojna miedzy hurraoptymistami i defetystami ze Steelem na czele 
Nie spodziewalbym sie tam bike parku na miare europejska w te wakacje ale kto wie, moze za pare lat znajdzie sie inwestor. A biorac pod uwage, ze polskie spoleczenstwo sie bogaci (statystycznie
) to znajda sie chetni na placenie rozsadnych kwot za korzystanie z dobrze przygotowanych tras. Sam sie na pewno wybiore jak bede na urlopie w Polsce.
Niestety trzeba znac sobie sprawe, ze bez zaplecza gastronomicznego, hotelarskiego i dobrego dojazdu bedzie to co najwyzej porzadna i zorganizowana miejscowka dla niewielkiej grupy zainteresowanych. Mam tez nadzieje, ze nie zderzy sie to z typowo polskim podejsciem, urzednikami, kontrolami, protestami mieszkancow, green peacem i cala reszta tego socjalistycznego syfu.
Tak czy inaczej, trzymam kciuki! Fajnie widziec, ze sa w Polsce ludzie, ktorzy chca cos zrobic.
A Tobie Steel, optymizmu i wiary zycze ! Swiat wtedy jest znacznie przyjemniejszy!

Nie spodziewalbym sie tam bike parku na miare europejska w te wakacje ale kto wie, moze za pare lat znajdzie sie inwestor. A biorac pod uwage, ze polskie spoleczenstwo sie bogaci (statystycznie

Niestety trzeba znac sobie sprawe, ze bez zaplecza gastronomicznego, hotelarskiego i dobrego dojazdu bedzie to co najwyzej porzadna i zorganizowana miejscowka dla niewielkiej grupy zainteresowanych. Mam tez nadzieje, ze nie zderzy sie to z typowo polskim podejsciem, urzednikami, kontrolami, protestami mieszkancow, green peacem i cala reszta tego socjalistycznego syfu.
Tak czy inaczej, trzymam kciuki! Fajnie widziec, ze sa w Polsce ludzie, ktorzy chca cos zrobic.
A Tobie Steel, optymizmu i wiary zycze ! Swiat wtedy jest znacznie przyjemniejszy!
viejo - nie jestem pesymistą czy defetystą. To tylko doświadczenie i trzeźwa ocena. Tak olbrzymia inwestycja wymaga nakładów a tych, jak sam autor przyznał, nie ma dużych. Skoro ktoś twierdzi, że będzie to na europejskim poziomie, ok. Tylko ilu z Was tak naprawdę zdaje sobie sprawę z kosztów budowy takiego europejskiej klasy parku ? Ile kosztuje cała infrastruktura potrzebna do powstania takiego miejsca ?
Jak by kolega Qajo ( któremu życzę powodzenia ) powiedział, że ma 10 mln zł na tą inwestycję, to skłonny był bym zacząć wierzyć w powodzenie i prawdziwość tego co zostało napisane.
Realnie oceniając to co zostało napisane ( głównie przez Qajo ) będzie to po prostu kolejna miejscówka, mająca jednak daleko do prawdziwego bikeparku, za to legalna, płatna i możliwe, że całkiem przyjemna.
Ciekaw jestem tak na marginesie jak zostanie rozwiązana kwestia odpowiedzialności prawnej za uszkodzenia ciała itd ( wbrew pozorom kwestia prawna nie jest wcale taka prosta. Niestety przepisy mam zupełnie inne niż w cywilizowanym świecie i rozwiązań uznanych w europie na grunt polski przenieść się nie da).
Jak by kolega Qajo ( któremu życzę powodzenia ) powiedział, że ma 10 mln zł na tą inwestycję, to skłonny był bym zacząć wierzyć w powodzenie i prawdziwość tego co zostało napisane.
Realnie oceniając to co zostało napisane ( głównie przez Qajo ) będzie to po prostu kolejna miejscówka, mająca jednak daleko do prawdziwego bikeparku, za to legalna, płatna i możliwe, że całkiem przyjemna.
Ciekaw jestem tak na marginesie jak zostanie rozwiązana kwestia odpowiedzialności prawnej za uszkodzenia ciała itd ( wbrew pozorom kwestia prawna nie jest wcale taka prosta. Niestety przepisy mam zupełnie inne niż w cywilizowanym świecie i rozwiązań uznanych w europie na grunt polski przenieść się nie da).
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
cubone - nie mów mi co mam robić, a tym bardziej prostackim językiem jakiego używasz. Sam decyduję co robię i kiedy, asystenta nie potrzebuję.
Za to przeczytaj co zostało napisane odnośnie tego co jest budowane. I odnieś ( o ile umiesz ) to do rzeczywistości. I skończ z czepianiem się mojej osoby.
Za to przeczytaj co zostało napisane odnośnie tego co jest budowane. I odnieś ( o ile umiesz ) to do rzeczywistości. I skończ z czepianiem się mojej osoby.
cubone mamy wolnosc slowa i uczmy sie z niej korzystac nim ja zlikwiduja. Kazdy ma prawo narzekac i watpic tak samo jak sie podniecac kazdym slowem.
ASteel2 poruszyl bardzo wazna kwestie, o ktorej nikt tu wczesniej nie wspomnial, odnosnie odpowiedzialnosci prawnej w razie wypadku itp. Niestety nie znam sie na tym ale warto, zeby wlasciciel terenu sie zapoznal z tematem! Zeby go z torbami nie puscili albo po sadach nie ciagali jak ktos sie polamie.
ASteel2 poruszyl bardzo wazna kwestie, o ktorej nikt tu wczesniej nie wspomnial, odnosnie odpowiedzialnosci prawnej w razie wypadku itp. Niestety nie znam sie na tym ale warto, zeby wlasciciel terenu sie zapoznal z tematem! Zeby go z torbami nie puscili albo po sadach nie ciagali jak ktos sie polamie.
Ok, to tyle jeśli chodzi o wyobrażenia odnośnie sytuacji prawnej. A w realnym świecie, wg polskich przepisów ?
To da się prosto rozwiązać - regulamin, zgody rodziców dla niepełnoletnich (do 16roku życia), lub ubezpieczenie osobnika w cenie biletu/karnetu.
Wszystko fajnie, pięknie ale ma to być w stylu Kanadyjskim a co z drewnem? Założę się że nie będzie sprowadzane z Kanady, także gdzie tu Kanadyjski styl?
Odnośnie nakładów finansowych, tutaj zgadzam się z 'przedmówcą', śmieszne jest nazywanie tego projektu, inwestycją na miarę zachodnioeuropejskich bike parków, skoro wydajecie pieniądze, które macie a nie wydajecie pieniędzy, których nie macie.
Zacznijcie wydawać pieniądze, których nie macie. Wtedy będziemy mieli bike park z prawdziwego zdarzenia.
Odnośnie nakładów finansowych, tutaj zgadzam się z 'przedmówcą', śmieszne jest nazywanie tego projektu, inwestycją na miarę zachodnioeuropejskich bike parków, skoro wydajecie pieniądze, które macie a nie wydajecie pieniędzy, których nie macie.
Zacznijcie wydawać pieniądze, których nie macie. Wtedy będziemy mieli bike park z prawdziwego zdarzenia.
Bardzo ciesze z faktu ze Qajo sie za to zabral i zycze mu powodzenia. W odroznieniu od niektorych nie mam zamiaru do niego strzelac tylko z pozytywnym nastawieniem i przyjemnoscia bede obserwowal postepy - trzymam kciuki, bo chce zeby takie miejsca w kraju powstawaly.
Na marginesie przypomina mi sie farma i to ze powstala spolecznie...(mtbr)
Na marginesie przypomina mi sie farma i to ze powstala spolecznie...(mtbr)
dwe, jesteś kretynem! hahhaha, jak Ci napiszą, że będzie w stylu chińskim, to też będziesz chciał, żeby ryż stamtąd ciągneli? hahahah...
Steel2, kwestia prawna jest rozwiązana... wchodząc na teren parku zgadasz się na zasady w nim panujące, więc jeżeli akceptujesz regulamin, w którym jest napisane, że wszelkie ryzyko i ew. uszczerbek na zdrowiu, to po prostu twoje ryzyko (a nie właściciela), to czego więcej chcieć? w parku powinien być punkt medyczny, albo kilka i tyle... sport jest uznawany za niebezpieczny, więc chyba każdy zdaje sobie sprawę z tego co robi?
Steel2, kwestia prawna jest rozwiązana... wchodząc na teren parku zgadasz się na zasady w nim panujące, więc jeżeli akceptujesz regulamin, w którym jest napisane, że wszelkie ryzyko i ew. uszczerbek na zdrowiu, to po prostu twoje ryzyko (a nie właściciela), to czego więcej chcieć? w parku powinien być punkt medyczny, albo kilka i tyle... sport jest uznawany za niebezpieczny, więc chyba każdy zdaje sobie sprawę z tego co robi?
43RIDE magazyn rowerowy
na zachodzie wygląda tak:
- na odwrocie biletu/karnetu widnieje nadruk:
"
Korzystając z infrastruktury ośrodka XVXZ akceptuję Regulamin
skrócony wyciąg z regulaminu:
2) Korzystający z bikeparku robi to na własną odpowiedzialność
3) Korzystający zrzeka się wszystkich praw dotyczących ewentualnego odszkodowania za uszczerbek na zdrowiu
5)zabrania się spożywania alkoholi (to tak prewencyjnie)
"
więc wszystko jest jasne...
jeśli ktoś nie kupił biletu/karnetu robi to wbrew regulaminowi, czyli wbrew prawu (zwykłe włamanie) i jeśli coś sobie zrobi... no cóż.
Jeśli jest ktoś zainteresowany pomysłem służę pomocą.
- na odwrocie biletu/karnetu widnieje nadruk:
"
Korzystając z infrastruktury ośrodka XVXZ akceptuję Regulamin
skrócony wyciąg z regulaminu:
2) Korzystający z bikeparku robi to na własną odpowiedzialność
3) Korzystający zrzeka się wszystkich praw dotyczących ewentualnego odszkodowania za uszczerbek na zdrowiu
5)zabrania się spożywania alkoholi (to tak prewencyjnie)
"
więc wszystko jest jasne...
jeśli ktoś nie kupił biletu/karnetu robi to wbrew regulaminowi, czyli wbrew prawu (zwykłe włamanie) i jeśli coś sobie zrobi... no cóż.
Jeśli jest ktoś zainteresowany pomysłem służę pomocą.