Manitou Travis Intrinsic - problem z tłumieniem

draah
Kontakt:

Manitou Travis Intrinsic - problem z tłumieniem

Post autor: draah »

Witam!
Może ktoś poradzi mi w następującej kwestii:
Wymieniłem tłumik powrotu w tłumiku intrinsic, skręciłem wszystko z powrotem, nie dolewałem oleju, normalnie skręciłem i regulację nie działają. Nie działa ani powrót ani kompresja, czy wie ktoś może jak to rozwiązać. Może tłumik jest zapowietrzony i wymaga przelania, ale czy zapowietrzenie a nawet ubytek oleju może spowodować całkowity brak reakcji tłumika?
pozdrawiam i z góry dzięki
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

to sie chyba nie ma jak zapowietrzyć. Nie znam sie na Manitou, ale rozbież go (i tak sie bez tego nie obejdzie) i sprawdź czy wszystko skręcone jak trzeba, zobacz na sucho w samym tłumiku czy działa regulacja, wina może być na łączeniu między regulatorami a tłumikiem (w Marzach jest tak że końcówka o kształcie imbusa z korka musi dokładnie wchodzić w taki sam otwór w tłumiku, inaczej kręcąć regulatorem, nie będzie to przekazywane na tłumik)
dh-rider1
Kontakt:

Post autor: dh-rider1 »

Ja bym sciagnał manuala do travisa i zobaczył bym na twoim miejscu jak to ma wszystko byc poskładane. A szkoda by było zepsuc tak fajny wideł.
Dh nałogiem , zjazdówka Bogiem
ODPOWIEDZ