[Kraków] Skradziono nowy Eastern Bikes Thunderbird!

zlamany
Kontakt:

[Kraków] Skradziono nowy Eastern Bikes Thunderbird!

Post autor: zlamany »

Dziś czyli 26.06.09 około godz 15:30 młodociany szczyl ukradł w biały dzień na oczach 3 pracowników nowiutki rower marki Eastern Bikes model na kołach 26" Thunderbird. Ruszyliśmy w pogoń ale gnoja nie udało się dogonić poprostu rozpłynął się w powietrzu? Rower był nowy w kolorze ZIELONYM z ZIELONYMI obręczami. Szmaciarz który go ukradł miał na oko 15 do 17 lat. Kradzież ta miała miejsce w sklepie Isport na il. Zakopiańskiej 56. Kontakt wzrokowy ze złodziejem urwał sie w okolicach stacji Shell'a na Zakopianskiej. Jesli by ktoś coś zauważył to oczywiście bić najmocniej jak potrafimy, skakać po głowie itp. Policja została powiadomiona.
Załączniki
ROWER BY? W KOLORZE ZIELONYM
ROWER BY? W KOLORZE ZIELONYM
thunderbird.jpg (154.52 KiB) Przejrzano 4503 razy
Wojtekrk
Kontakt:

Post autor: Wojtekrk »

Znowu Krakow? Chcieli maja. Policja nic nie robi ma na to jak najbardziej , wiec na coraz wiecej sobie pozwalaja. Brawo dla niebieskich. Naprawde jestem z was dumny. A potem sie dziwia, ze mlodziez jezt do nich sceptycznie nastawiona... 3 przypadek w ciagu dwoch tygodni z krk, ale zeby ze sklepu? Co za kraj, co za ludzie.

EDIT. Trzy ostatnie tematy w dziale skradzione z Krakowa. Przekomicznie to wyglada;/
jan.mikael
Kontakt:

Post autor: jan.mikael »

eh szkoda że już tam nie pracuję ja albo bartuś chlip...
dawniej mikael:)
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Wystarczy zebyscie zrzucili lancuch a gosc by mielil w miejscu i ew. mogl z nim biec zanim by to zalozyl. O wiele wieksza szansa zebyscie go dogonili.

Jak to sie stalo?
ZuniKrk
Kontakt:

Post autor: ZuniKrk »

Ja mieszkam niedaleko jak zobaczę bd się starał odzyskać .
Freeride to nie cyrkowe sztuczki, to stan ducha!
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Rower charakterystyczny jak jasny gwint więc powinien się rzucać w oczy. Przejdź na spokojnie jeszcze raz trasę pogoni i poszukaj czy nie było gdzieś po drodze kamer bo w zasadzie na każdej stacji benzynowej czy banku są. Może któraś złapała twarz złodzieja.

I komunikat. Ostrzegam po raz ostatni, że nie będę tolerował wulgaryzmów na forum pod żadną postacią. Weźcie to sobie do serca bo się głowy posypią.
ZuniKrk
Kontakt:

Bombell Dokładnie skoro ślad urwał się na stacji Shell'a , tam są na 100000 % kamery .
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Jak uda Wam się skołować foto z kamery z widocznym złodziejem to Dawajcie tutaj ... czemu mi się wydaje, że mi coś świszczy w głowie kto to mógł ukraść . Tak się składa, że mieszkam blisko Was i widzę kto i co tutaj ... także jak w okolicy komuś jakiś eastern przybędzie, to nie ma szansy bym o tym się nie dowiedział . Jak wpadnie do nas na sklep to także zatrzymamy . Trzeba wertować Cegielniane i Ruczaj .

Pozdrawiam,

Paweł
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
WaRo
Kontakt:

Post autor: WaRo »

Nie chce się wierzyć że kolejny sprzet skradziony właśnie w krk :/
Na policję nie ma co liczyć więc trzeba samemu zacząc ustanawiać prawo, ząb za ząb bo inaczej rozpanoszą się za bardzo..
Jako ofiara kradzieży sprzed około tygodnia przysięgam że nie przepuszczę żywcem złodziejom jak trafię na któregoś. Kto mnie zna ten wie ocb ;)

Życzę powodzenia w odnalezieniu roweru
[b][i]Naprawdę żyje jedynie ten, kto potrafi ryzykować![/i][/b]
http://waro.pinkbike.com/
ZuniKrk
Kontakt:

WaRoale taka jest prawda, policja nic nie robi i jedyne co może pomóc to kara od nas . Wiem zachowanie jest może trochę al'a dresiarskie ,ale nic innego nie przychodzi mi do głowy ! Trzeba ich czegoś nauczyć bo się trochę zabardzo rozpanoszyli ...
Wujek_Ray
Kontakt:

Post autor: Wujek_Ray »

Trzeba by było postawić jeden taki dobry rower i nie zapinać go i poczekać.Jak znowu taki gościu sie znajdzie co go ukradnie to odrazu go zdjąć.Postawić paru ludzi na skrzyżowaniach żeby pilnowali i wtedy nie ma szans na ucieczkę .
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

Wujek_Ray hmm very good idea ;D i tak co pare dni w innym rejonie miasta polować na złodziei :D
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

A o słyszeliście o powiedzeniu: okazja czyni złodzieja ? Chcecie złapać złodzieja czy jakiegoś głupiego dzieciaka ?
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Avat
Kontakt:

Post autor: Avat »

Im chyba właśnie chodzi o stworzenie dobrej dla złodzieja okazji :)

Parę takich akcji i pewnie wielu potencjalnych przywłaszczaczy sprzętu chwilę by się zastanowiło czy zakosić rowerek.
'Milky
Kontakt:

Post autor: 'Milky »

Słyszałem kiedyś o takim patencie, że montuje się moduł gps (Takie malutkie "coś" Wielkości pendrive) do roweru i można go przez gps namierzać xD Coś takiego kosztuje 100zł (Jeżeli już mamy gps), a jeżeli dobrze się schowa to rower spokojnie znajdziecie...
randy-rockstiff
Kontakt:

Post autor: randy-rockstiff »

'Milky, rozwiń temat...wrzucamy coś takiego w rurę "podsiodłową" [jeśli budowa ramy na to pozwala], przyklejamy czymś i mamy doobry patent ;]
Gdzie co i jak?
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
'Milky
Kontakt:

Post autor: 'Milky »

randy-rockstiff

Problem w tym, że ja tylko o tym słyszałem... Jakiś rok temu... Jeżeli mieli zamiar to wypuścić na rynek to już pewnie jest.
Mroczny
Kontakt:

Post autor: Mroczny »

Pomyśleć, że we wtorek kupowałem w tym sklepie ochraniacze :/ Parszywi złodzieje, ciekawem jak się spisze Policja... pewnie będzie tak jak zwykle. Dużo będą gadać a mało robić. A na stacji napewno są kamery, więc uderzajcie tam. Pozdrawiam :)
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Maskakra to mało powiedziane, biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia w Krakowie.... ale panowie wreszcie zaczynają mysleć, a takie polowanie to chyba najlepszy sposób żeby kradzierze się zmniejszyły, a policja i tak oleje to i tak... W sumie to mozna by powiedzieć że sezon na złodzieja rozpoczęty :mrgreen:
Back in black
ODPOWIEDZ