[Kraków] wolski rozkopany

shanes_krk
Kontakt:

Post autor: shanes_krk »

prawnie to nie mamy co do gadania z "nimi" bo niemozna nam budowac (dla nich dewastowac) terenu na ktorym jest Łopata, wiec kazda próba odnowienia Łopaty jest skazana na niepowodzenie to tylko kwestia czasu. Dojdzie do tego ze wlepia nam jeszcze kary pieniezne za ta dewastacje i tylko z tego bedzie.

ktos juz wczesniej mowil ze jak 1 raz P. Gajowy rozwalil kilka hop ( jedynke w 1 wawozie i ta mala hopke przed 2 wawozem) to mial nam tylko dac do zrozumienia cos... bo mogl rozwalic wszystkie, oczywiscie odbudowalismy kilka i nadal latalismy cala Łopate. Warto bylo sprobowac :)
ZuniKrk
Kontakt:

Post autor: ZuniKrk »

A nie myśleliście o Tym żeby napisać jakaś petycję do miasta i np poprosić o wyznaczenie jakiegoś terenu ?Gdybyśmy zebraliśmy dużo podpisów była szansa na sukces?
Freeride to nie cyrkowe sztuczki, to stan ducha!
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

ZuniKrk oczywiście iż by była tylko każdy mówi "a coś ty niema szans" ale taka prawda że jak się chce to się da.. tylko do tego trzeba co najmniej kilku osób..
ZuniKrk
Kontakt:

MAGIK_KRK_PL No tak ale zauważ że w niektórych miastach się to udało http://www.grandapropaganda.com/infopage.php?id=4 ,zawsze można prosić ich o jakaś pomoc nie ? Zresztą nic nie szkodzi przecież spróbować , Tylko trzeba się jakoś zmobilizować .
sloniu
Kontakt:

Post autor: sloniu »

Kart_kRk a co, pobijesz mnie??

PS. nie jestem twoim chłopcem i nie będę, jak lubisz chłopców to szukaj w odpowiednich gronach.
http://sloniu.pinkbike.com/
Kart_kRk
Kontakt:

Post autor: Kart_kRk »

sloniu naucz sie czytac ze zrozumieniem nigdzie nie pisze ze cie pobije nie ta waga ;] bardziej piszac nie kozacz to mialem na mysli zebys od kopa tak sie nie rzucał wez daj na luz wez jakies czopki na uspokojenie i bedzie dobrze :)
Banda:
http://www.pinkbike.com/photo/3491292/
sloniu
Kontakt:

Post autor: sloniu »

po prostu wkurwia mnie jak generalizujesz. nie wszyscy robią bydło i weź takie rzeczy pod uwagę kiedy piszesz. poza tym twoje stwierdzenie, iż będzie fajnie jak rozjebią łopatę jest wysoce niekoleżeńskie i samolubne- działa na zasadzie: mam swoją trasę jest zajebista, na co innym trasy.
http://sloniu.pinkbike.com/
Kart_kRk
Kontakt:

Post autor: Kart_kRk »

CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM nigdzie nie napisalem ze bylo by fajnie jak by rozjebali lopate napisalem ze jak rozwala cala lopate to moze niektorzy cos zrozumia ze ktos wlozyl duzo pracy w zrobienie czegos natomiast koncowka twojej wypowiedzi to tez jakas bzdura
sloniu pisze:mam swoją trasę jest zajebista, na co innym trasy.

Stray widze ze Tobie wszystko jak malemu dziecku trzeba tlumaczyc.

Zreszta kurw* nie bede tego temtu przeksztalcal w jakas kretynska pogaduszke z Toba wyrazilem swoje zdanie i koniec w tym temacie.
Banda:
http://www.pinkbike.com/photo/3491292/
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

co do tego 134, co tak sie wszyscy uparli zeby dojezdzac rowerami? to jakies chore jest. cala lopate do gory idzie sie 5-7min, autobusem nie dojedziesz szybciej bo musisz duzo w dol zjechac a pozniej do trasy dojechac, wychodzi dluzej, w autobusach nas nie chca, robi sie bydlo pod sklepem ktore czatuje na autobus. od czego macie rowery? taki problem do gory je wyprowadzic? w .... wam sie poprzewracalo juz, dawniej wszyscy normalnie podchodziliscie do gory i bylo dobrze. wiem ze lans jak w autobusie wszyscy patrza na ludzi co wchodza w kaskach na glowie i z rowerem, ale naprawde za jaka cene? autobus nie sluzy jako wyciag, tylko jako srodek transportu dla pieszych.
Blotolf
Kontakt:

Post autor: Blotolf »

Lisek-Tm pisze:autobus nie sluzy jako wyciag, tylko jako srodek transportu dla pieszych.
To doczytaj regulamin kupuje bilet mam takie samo prawo jechać autobusem jak pieszy.
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Lisek-Tm pisze:co do tego 134, co tak sie wszyscy uparli zeby dojezdzac rowerami?
poruszyłem ten temat przy okazji topiku o "gówniarzerii w 134" . Zostałem zakrzyczany , że: jest pod górkę , że niektórzy do domu mają daleko , że siły nie mają wprowadzać bo DH męczące jest. Także Lisek-Tm lepiej odpuść :wink: .

Dla większości towarzystwa tutaj , Łopata "zawsze" była. Pamiętam jej początki i kolejne rozwałki , próby legalizacji i dogadania się z leśniczym . Niestety wygląda na to, że nadszedł kres dotychczasowego stanu. Trzeba mieć tylko nadzieje , że sprawa rozchodzi się o stwarzanie zagrożenia dla pieszych a nie o całkowite wysiudanie FR itp , z Wolszczaka. Może jakąś szansą na przetrwanie chudych czasów jest odbudowanie i uzytkowanie linii odchodzących od pierwszego wąwozu w prawo. Teren tam dziki ale i ciekawy 8) .....
Hajdas
Kontakt:

Lisek-Tm pomyśl sobie, kupujesz bilet na koncert, ale możesz tylko słuchać pod drzwiami, tak samo ja kupuje KKM ale mogę tylko z buta tam wejść.. bez sensu prawda, skoro płacisz to wymagasz aby wszystko był OK !
kelahcim666
Kontakt:

Post autor: kelahcim666 »

Lisek-Tm pisze:od czego macie rowery?
Na rowerze do XC podjezdzam nawet serpentynami tymi co autobus... Jezdzisz na zjazdowce wiec napewno wiesz ze podjezdzanie i wypychanie okolo 20 kilowego bydlecia nawet 10 razy na dzien jest meczace... a niektorzy siedza od 8-20 wiec jakos mi sie nie wydaje ze bys tak hardo wypychal do gory... czy nie mam racji?

Spoko chlopaki. Trzeba sie ustawic w lesie wieksza grupa z kartka. Napisac tresc z glowa ( w kilku napewno cos sensownego i bez bledow ort. napiszemy) wydrukowac to w domu i zbierac podpisy po rajderach. Widzi ktos w tym problem? Sadze ze gdy rada miasta zobaczy ze jest nas wielu to zmieknie i pozwoli nam gdzies zrobic legalna trase ( nie koniecznie w miejscu gdzie jest teraz). Tylko zeby poporstu nie bylo efektu ze zniszcza to co mamy teraz nielegalnie do konca.

Jest teraz Week. Mozemy sie zebrac np. w niedziele bo jutro to juz za pozno.
Jest ktos za?

z Powazaniem Kela
[url=http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4575535]SELL[/url]
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

A jesli posiada sie KKM(niewiem jak jest z biletami) to kierowca musi Cie wpuscic. To nie jest jego dobra wola tylko to jest przepis... Ostatnio sobie znalezli wymowke ze "rowery sa brudne". No ok, ale i tak Oni tych autobusow chyba nie sprzataja...
Hajdas
Kontakt:

Irion słuchaj Jozan wyjechał z domu z czystym rowerem, chce wejść do autobusu a kierowca że ma brudny rower.... przejechał może 1 km SUCHYM chodnikiem

PS. na zakrzówku w niedziele można o tym pogadać ;)
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Irion dokładnie miałem sytuacje jak mówi MAGIK_KRK_PL to koleś dostał zjebe ode mnie siadł i pojechał z tymi chamami trzeba twardo bo mają mniemanie o sobie jak jakiś król a autobusy sprzątają raz na ruski rok Karcherem....
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
ZuniKrk
Kontakt:

kelahcim666
kelahcim666 pisze:Napisac tresc z glowa ( w kilku napewno cos sensownego i bez bledow ort. napiszemy) wydrukowac to w domu i zbierac podpisy po rajderach. Widzi ktos w tym problem?
Kelahcim ,jeśli chcecie to pogadam z Rodzicielką i powinna nam coś takiego napisać . Tylko trzeba się jakoś zmobilizować , zresztą napewno któryś z Krakowskich Rider'ów studiuję prawo ;p
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

kelahcim666 pisze:Na rowerze do XC podjezdzam nawet serpentynami tymi co autobus... Jezdzisz na zjazdowce wiec napewno wiesz ze podjezdzanie i wypychanie okolo 20 kilowego bydlecia nawet 10 razy na dzien jest meczace... a niektorzy siedza od 8-20 wiec jakos mi sie nie wydaje ze bys tak hardo wypychal do gory... czy nie mam racji?
no nie masz , ale mniejsza z tym...

kelahcim666 pisze:Napisac tresc z glowa ( w kilku napewno cos sensownego i bez bledow ort. napiszemy) wydrukowac to w domu i zbierac podpisy po rajderach. Widzi ktos w tym problem? Sadze ze gdy rada miasta zobaczy ze jest nas wielu to zmieknie i pozwoli nam gdzies zrobic legalna trase ( nie koniecznie w miejscu gdzie jest teraz). Tylko zeby poporstu nie bylo efektu ze zniszcza to co mamy teraz nielegalnie do konca.
nie obraźcie się chłopaki ale guzik z tego będzie , takie próby były podejmowane już kilkakrotnie, dostaniecie odpowiedź (zreszta zgodną z prawdą) ,ze stwarzcie zagrożenie dla pieszych.
ZuniKrk pisze:Tylko trzeba się jakoś zmobilizować , zresztą napewno któryś z Krakowskich Rider'ów studiuję prawo ;p
proponuję prześledzić wątek uważnie , zdaje się , że ktoś już się oferował . Do tego nie w trakcie, a po studiach i to daaaaaaaaawno :mrgreen: .
ZuniKrk
Kontakt:

ravfr Ja to proponowałem wcześniej . I nie pisałem akurat o łopacie ,ale miejscu w Lesie Wolskim które mogliby nam wyznaczyć , i które nie stwarzało by zagrożenia dla pieszych.
ODPOWIEDZ