Michael Jackson i szum medialny
Lisek-Tm, nie dalem znicza ani na naszej klasie, ani na gg ani nigdzie. To akurat jest osobista sprawa kazdego z nas czy ten znicz da czy nie. Fakt faktem, ze wiekszosc z tych ludzi nie interesowala sie tworczoscia Michaela ani jego zyciem, ale mnie jakos to nie rusza - jest tak za kazdym razem jak umiera ktos znany, juz sie przyzwyczalilem. Bardziej mnie martwi to, ze media, ktore zniszczyly Jacksonowi zycie wylewaja teraz krokodyle lzy. No ale o zmarlych mowi sie dobrze, albo wcale.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
i to jest całe podsumowanie tego tematu!Morthias pisze:Prawda jest taka ze odszedl czlowiek wielki. Czlowiek, ktory na zawsze zmienil oblicze muzyki rozrywkowej. Gdy wszedl na estrade zaczela sie nowa era. Kiedy umarl - zaczela sie kolejna. No i odszedl czlowiek, ktoremu media zmienily zycie w koszmar. Mam do niego PRZEOGROMNY szacunek, jego muzyka towarzyszy mi od dziecinstwa do teraz. Nalezy mu sie teraz jeszcze dobry film dokumentalny, ktory na zawsze zdementowalby plotki o nim i uswiadomil spoleczenstwo o tym, ze to, w co wierza i to co o nim mowia, jest totalna bzdura.
odszedł największy (?) muzyk na świecie i choćby dlatego, że jest jedynym, który sprzedał ponad 750 milionów płyt, należy mu się taki szum medialny po śmierci.
analogicznie, jak zmarł Papież, to po kiego wafla robili ten cały szum? przecież mnie jako ateistę, gówno to obchodzi, a jednak trąbili o tym, bo większość to obchodziło... tak samo tutaj, większość ludzi obchodzi śmierć Jacksona, więc przestańcie marudzić i poczekajcie aż hieny medialne skończą...
43RIDE magazyn rowerowy
Tom@s gdzie Ty masz najwiekszego muzyka na swiecie? to jest sprawa indywidualna, osobiscie jego zawodzenia nigdy nie sluchalem (raz tylko kumpel mi pokazywal). jak zmarl papiez to to lizanie mu dupy po smierci jeszcze bardziej mnie denerwowalo bo moim zdaniem to jak wyglada dzisiaj polska to jest jego nieswiadoma wina, on sie przyczynil do zbudowania w ludziach kosciola, dlatego kosciol teraz ma taka wladze w polsce jak nigdzie na swiecie, dal wspolne katolickie zakorzenienie polakom i teraz to sie msci niestety na naszym kraju.
moze i zmarl znany czlowiek, ale czy musimy byc takimi plytkimi marionetkami popkultury i trabic o tym gdzie sie tylko da? nie mozemy dac mu spokoju po smierci?
moze i zmarl znany czlowiek, ale czy musimy byc takimi plytkimi marionetkami popkultury i trabic o tym gdzie sie tylko da? nie mozemy dac mu spokoju po smierci?
ArthurGreen Wiadomo za duzo tego szumu ale pare nie scislosci sie wkradlo w twoja wypoiwedz.Michael cierpial na zanik pigmentu i z czasem jego skora robila sie biala a operacje plastyczne przeprowadzal po to aby miec rysy bialego czlowieka dlatego tez przeszedl na dete aby zrzucic wage. I troche smieszne jest to ze we wszystkie klamstwa telewizji uwiezyles jak dziecko
Z jednym sie zgodze nie potrzebnie o tym telewizja trobmbi non stop... A krolem popu byl dowod prosty zobacz ile ludzi na jego koncerty przychodzilo.

Banda:
http://www.pinkbike.com/photo/3491292/
http://www.pinkbike.com/photo/3491292/
Kart_kRk, morthias i Tom@s dobrze mówią. Nie jestem jakimś największym fanem Jacksona, ale prawda jest taka że Jackson nie przypadkowo ma miano króla... Tak jak to ktoś powiedział: "Dzięki Jacksonowi można było zobaczyć muzykę". Posłuchajcie starych hitów typu Billie Jean, Thriller. Takiej muzyki już nie ma i nie będzie...
"Nikt tak jak Jackson nie był zarazem tak wysoko i tak nisko"
"Nikt tak jak Jackson nie był zarazem tak wysoko i tak nisko"
gg: 4709451
-
- Kontakt:
ArthurGreenmedia? go wykreowaly? dobre naprawde smieszne!!! media kreuja hmm np taniec na lodzie gdzie prawie nieznane postacie nagle staja sie gwiazdami co mnie smieszy!Radzilbym ci sie zapoznac z historia krola ktorym byl co potwierdzaja znawcy medialni tematu a watpie zebys go lepiej znal i wiedzial o nim niz wyzej wposmniani!!! prawda jest taka ze:
Po papieżu płakali tylko katolicy- po Michaelu CAŁY ŚWIAT w tym ateistyczne Chiny
Byl jaki byl nie obchodzi mnie co robil w zyciu prywatnym i ale dla swiata muzyki zrobil bardzo duzo a to ze zrobil sie z murzyna na bialego to jak dla mnie nic zlego wrecz przeciwnie:) ogolnie Michaelu rulez!
Po papieżu płakali tylko katolicy- po Michaelu CAŁY ŚWIAT w tym ateistyczne Chiny
Byl jaki byl nie obchodzi mnie co robil w zyciu prywatnym i ale dla swiata muzyki zrobil bardzo duzo a to ze zrobil sie z murzyna na bialego to jak dla mnie nic zlego wrecz przeciwnie:) ogolnie Michaelu rulez!
http://blizniak12.pinkbike.com/
Sorry ale przesadzacie. Gość był wylansowany i chyba każdy go słuchał. Trudno żeby media nie robiły z tego afery. Gościa słuchali wszyscy i czasami nie świadomie (np w radio). Królem POP-u był i nie wmawiajcie nikomu, że tak nie było.
Są takie postacie na świecie po których się 'płacze' i robi z ich śmierci sensacje. Podobnie było z Janem Pawłem II (tylko nie liczne polskie serwisy internetowe podawały wtedy rzetelne informacje). Zapewne większość z was zbulwersowało to porównanie, jednak ja nie widzę w tym nic dziwnego. M.J. zmienił status Afroamerykanów przez swoją karierę.
W rocznice śmierci JP2 większość dzieci na NK umieszczało sobie jakieś obrazki, gołąbki itp. Wtedy jakoś nikt takiego tematu nie założył... Ale jak umarł M.J. to już wszystkim przeszkadza. Nie wspomnę już o tym, że tych 'obrazków' o M.J. jest znacznie mniej... MJ to postać kultowa - podobnie jak Elvis. I media miały prawo zrobić z tego aferę.
I to czasem wy wszyscy gadacie na tym forum o polskiej mentalności... Heh
PS: Skazał go jakiś sąd za pedofilię, że tak szybko go osądzacie? hehe
Pozdrawiam
Są takie postacie na świecie po których się 'płacze' i robi z ich śmierci sensacje. Podobnie było z Janem Pawłem II (tylko nie liczne polskie serwisy internetowe podawały wtedy rzetelne informacje). Zapewne większość z was zbulwersowało to porównanie, jednak ja nie widzę w tym nic dziwnego. M.J. zmienił status Afroamerykanów przez swoją karierę.
W rocznice śmierci JP2 większość dzieci na NK umieszczało sobie jakieś obrazki, gołąbki itp. Wtedy jakoś nikt takiego tematu nie założył... Ale jak umarł M.J. to już wszystkim przeszkadza. Nie wspomnę już o tym, że tych 'obrazków' o M.J. jest znacznie mniej... MJ to postać kultowa - podobnie jak Elvis. I media miały prawo zrobić z tego aferę.
Życie opiera się na momentach. Hill też trafił w odpowiedni sport, Wałęsa krzykną o dwa słowa za dużo, Bill zabawił się w programowanie, a Wojtyła uwierzył w boga...ArthurGreen pisze:Paranoja jakaś.. Trafił w dobry momencie z karierą.. Dobry show, inne kroki.. Jak widać, później wystarczyło, że rozstał się z producentem (Quincy Jones) i kariera legła w gruzach..
I to czasem wy wszyscy gadacie na tym forum o polskiej mentalności... Heh
PS: Skazał go jakiś sąd za pedofilię, że tak szybko go osądzacie? hehe
Pozdrawiam
S: NOWE Tarcze Avid G3 160mm przód i tył
-
- Kontakt:
Albinizm jest genetyczną chorobą genetyczną. Jakoś nikt w jego rodzinie nie miał takiego problemu? Dlaczego mam wierzyć w to ?? Tak samo możesz wierzyć w to, że nie miał operacji plastycznych..Kart_kRk pisze:Michael cierpial na zanik pigmentu i z czasem jego skora robila sie biala a operacje plastyczne przeprowadzal po to aby miec rysy bialego czlowieka dlatego tez przeszedl na dete aby zrzucic wage. I troche smieszne jest to ze we wszystkie klamstwa telewizji uwiezyles jak dziecko
Już i tak po fakcie.. Szacunek dla zmarłego, ale chore, że dla wielu nie zauważających go za życia - stał się gwiazdą po śmierci.. Taki ten współczesny świat..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Porąbało wam się w głowach. Jaki cały świat za nim płacze ? Nie nie znam osobiście ani 1 osoby która się tym przejęła , a nie obracam się w gronie kilku osób. Prawda dla mnie jest taka że zmarł biały murzyn , a porównanie do papieża jest tak głupie jak Kross i Santa v10...
Zamknijcie temat bo to bez sensu , powstało wiele forum o tematyce tego gościa , idźcie tam go wielbić bo nie mam zamiaru tu tego czytać. Pozdrawiam.
Zamknijcie temat bo to bez sensu , powstało wiele forum o tematyce tego gościa , idźcie tam go wielbić bo nie mam zamiaru tu tego czytać. Pozdrawiam.
Fils ja to w jakims temacie na forum chyba komentowalem jak byla rocznica jp2 ;P
Ludzie, jak sobie chcecie za nim plakac to sobie placzcie ale po cichu kazdy sobie w domu, a nie na forum publicznym.
jak dla mnie to on byl dupa a nie krolem, nie sluzylem mu, wiec nie byl krolem, proste.
i jak mowi Artur, nie mam szacunku do czlowieka ktory zrobil sobie chociaz jedna operacje plastyczna tylko po to aby wiecej plyt sprzedac.
Ludzie, jak sobie chcecie za nim plakac to sobie placzcie ale po cichu kazdy sobie w domu, a nie na forum publicznym.
jak dla mnie to on byl dupa a nie krolem, nie sluzylem mu, wiec nie byl krolem, proste.
i jak mowi Artur, nie mam szacunku do czlowieka ktory zrobil sobie chociaz jedna operacje plastyczna tylko po to aby wiecej plyt sprzedac.
jednak poziom forumowiczow, nawet tych doroslych jest niski
M. Jackson byl wielkim artysta, pierwszym czarnoskorym w mtv, jego teledyski gdy bylem maly, na poaczatku 90 lat zapadly mi w pamiec do dzis an ie jakies inne, szaare jego byly nowatorskie do dzis na czasie sa
a to ze robil plastyczne niby byl pedofilem i inne takie to coz - jak bym sprzedal najwiecej plyt na swiecie 750milionow to chyba bym tez sie zmienil
)
i nie gadajcie ze wy byscie sie nie zmienili jezlei zalozmy w przeciagu 2 lat byscie zostali miliarderami bo kazzdy sie zmieni
M. Jackson byl wielkim artysta, pierwszym czarnoskorym w mtv, jego teledyski gdy bylem maly, na poaczatku 90 lat zapadly mi w pamiec do dzis an ie jakies inne, szaare jego byly nowatorskie do dzis na czasie sa
a to ze robil plastyczne niby byl pedofilem i inne takie to coz - jak bym sprzedal najwiecej plyt na swiecie 750milionow to chyba bym tez sie zmienil

i nie gadajcie ze wy byscie sie nie zmienili jezlei zalozmy w przeciagu 2 lat byscie zostali miliarderami bo kazzdy sie zmieni
????
ArthurGreen pisze:Już i tak po fakcie.. Szacunek dla zmarłego, ale chore, że dla wielu nie zauważających go za życia - stał się gwiazdą po śmierci.. Taki ten współczesny świat..
a kurt cobain?? a elvis?? i iwelu innych ktorych dziela zostaly docenione dopiero po tragicznej smierci autora?? jak iwspolczesny swiat od zaraznia dziejow tak byl;o
np jeszcze Mikolaj Kopernick - za zycia chciali go spalic na stosie
????
-
- Kontakt:
ArthurGreen Panie Arturze, podaj mi pan nazwę zabiegu, który zmienia kolor skóry. Bardzo był bym wdzięczny. Jak na razie wyobrażam sobie dwie metody - przeszczep skóry lub zmiana genów. Pierwsza metoda odpada bo jeszcze tak dobrze przeszczepionej skóry nikt chyba nie widział. Druga metoda też jest mało prawdopodobna: możliwość mutacji przy terapii wirusowej, przymus ciągłego zażywania leku w celu utrzymania efektu (raz na dzień - jak w przypadku mukowiscydozy)), wątpię żeby ktokolwiek podjął się czegoś takiego.
Kart_kRk Albinizm na pewno odpada
. To w ogóle co innego.
ArthurGreen To, że jest genetyczna to nic nie znaczy. Są różne podłoża takich chorób np. mutacje.
Pozdrawiam
Kart_kRk Albinizm na pewno odpada

ArthurGreen To, że jest genetyczna to nic nie znaczy. Są różne podłoża takich chorób np. mutacje.
Pozdrawiam
S: NOWE Tarcze Avid G3 160mm przód i tył