Domain 318 floodgate

kamix
Kontakt:

Domain 318 floodgate

Post autor: kamix »

Witam

Mam taki maly problem a mianowicie czy na pokretle u-turn (lewa golen) ustawia sie tez floodgate w w/w amorku a jesli nie to gdzie sie to robi poniewaz widzialem dzis domaina 318 u-turn ktory mial tylko to jedno pokretlo przy lewej goleni??
Przeszukalem cale forum i nieznalazlem podobnego postu(zeby nie bylo ze szukajki nieumiem obslugiwac)

Pozdrawiam Kamil :o :o
nans
Kontakt:

Post autor: nans »

z tego co się orientuje Domain 318 nie ma floodgate tylko sam tłumik MC :) no chyba że się mylę ale miałem 302 Coil'a i potem do niego dokupowałem tłumik MC i nie był floodgate'a. A tak ogólnie floodgate powinien być w tej golenie co MC :)
no chyba że się mylę to niech mnie ktoś poprawi :)
Pozdro
MG
Kontakt:

Post autor: MG »

kamix w lewej goleni jak masz u turna regulujesz tylko skok i nic więcej. Jak nie masz uturna to nie regulujesz nic. W prawej goleni w modelu 318 regulujesz kompresje i tłumienie powrotu, w 302 tylko tłumienie powrotu. Floodgare nie ma bo to nie jest amor do enduro tylko do FR i mało kto korzystałby z blokady.
nans
Kontakt:

Post autor: nans »

no czyli jednak dobrze mi się wydawało :D
kamix
Kontakt:

Post autor: kamix »

ok dzieki wielkie ja w miedzy czasie zadzwonilem do sklepu i powiedzieli mi ze to jest jakas dziwna wersja 318 bez motion control ale niewiem o co chodzi wiec im podziekowalem za ten amorek post uznaje za zamkniety

pozdro :wink:
MG
Kontakt:

kamix to musialo byc 302!
1nVALID
Kontakt:

Post autor: 1nVALID »

Podczepie sie pod temat,

czy flood gate mozna wlaczac podczas jazdy na rowerze? I czy mozna to wylaczac w tej sytuacji, czy trzeba stanac i odciazyc widelec?

Rozumiem ze moge na zablokowanym skoku normalnie jezdzic po terenie i widelec pusci po mocniejszym udezeniu ( sila regulowana) , czy sie myle?

Dzieki wielkie, nie mam czasu na lekture opisow wszystkich nowych bajerow, jestem przyzwyczajony do starego dobrego HSCV i tyle ;) ( monster oczywiscie lezy w szafie na pamiatke).

Peace.
Kupie: DHX 5.0 222
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

@nans:
Czy to niebieskie porkętlo w prawej goleni, razem z tą szyszką to jest tlumnik motion control czy tylko mechanizm od floodgate?

I jesli to jest tylko mechanizm od floodgate (ze mozna utwardzic sobie początkową faze ugięcia), to gdzie jest ten motion control i co w takim razie odpowiada w 302 za tlumienie?
MG
Kontakt:

mas1o było już mówione że Domain nie ma floodgate! Czytaj dokładnie. Utwardzasz ugięcie niebieskim pokrętłem zwiększającym kompresję, lub poprzez zmianę sprężyny. Motion control to ta plastikowa rurka i całe jej wnętrzności przymocowane do korka po prawej. W 302 za tłumienie odpowiada tłumik HydraColi2. Wszystko co napisałem jest na stronie RS'a :roll:
ODPOWIEDZ