Co wybrać shwalbe table top vs maxxis holly roller vs k-rad

jurekk
Kontakt:

Post autor: jurekk »

jeżdżę w streecie i trochę w dircie ,koła 26' szerokość max 2,2 (szersze nie mogą być bo mi sie nie zmieszczą - prodigy 9,81)

:lol:

jeśli ktoś by miał shwalbe lub maxxisa używanego to chętnie kupie ,kenda jest tania to moge kupic nową 8)
Piotr
Kontakt:

Post autor: Piotr »

Jezeli zalezy Ci na wadze- table top, jak na zywotnosci- maxxis hr.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Może kenda sbe? Koledze w tej ramie na blizzardzie spokojnie starcza miejsca w wersji 2.1
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Holly raczej odpada. 2,4 balon a 2,2 raczej u nas nie dostaniesz a nawet jeśli to waga robi swoje.
K-rad, ciężka, szmata, kiepska guma. Plus to cena.
TableTop oponka na poziome, cena w miarę. Zależy ile masz kasy bo jeśli głównie street to może NPJ? Albo przód SBE tył NPJ.
Chyba, że budżet naprawdę wysoki to Mac2 bez zastanowienia :)
misiek123
Kontakt:

Post autor: misiek123 »

Podłącze się do tematu. Zastanawiam się co wybrać: Maxxis holly roller czy schwalbe table top. Oponka potrzebna do dirtu i streetu z naciskiem na dirt w nie zawsze dobrych warunkach nawierzchniowych, tj: piasek, żwir sporadycznie jakiś wypad do lasu.
Zależy mi na niskich oporach toczenia, dobrej przyczepności na "piaskowej" powierzchni, no i na żywotności. Dodam, że muszę dojeżdżać na miejscówki niekiedy po 7km po chodnikach/drogach i nie chcę, aby opona zaraz zgubiła bieżnik. Oczywiście cena jest jak najbardziej istotna ( table top jest tańszy od holy'ego, ale czy jest mniej trwały?) No i szerokość nie jest ograqniczona, ale pamiętajmy o niskich oporach :wink:
[S] Grimeca sys 12
[K] śrubka odpowietrzania z zacisku Grimeca
jurekk
Kontakt:

Post autor: jurekk »

Kupiłem już table topa na przód i jest spoko i na asfalcie i na dircie
małe opory toczenia ,dobra przyczepność :lol:
Vermin
Kontakt:

Post autor: Vermin »

Nie jeździłem, ale powiem że qmple street - dirt skarżą się że Table szybko się zcierają i strasznie ślizgają się na błocie. O Holly Rollerach słyszałem raczej lepsze opinki, że są żywotne i lepiej trzymają a opory podobnie. A może warto popytać o te K-Rad'y? Dlaczego 3a mieć takie jak inni może one są dużo lepsze... Może warto się zainteresować
Pozdr ;p
Vermin, Baca.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Vermin To lepiej opinii kolegów nie słuchać a samemu przetestować. Holly Roller ma znacznie większe opory toczenia niż TableTop a i mi krócej na asfalcie trzymały.
Vermin pisze:strasznie ślizgają się na błocie
Błoto? Gdzieś ty na streetach błoto widział ;D To nie są opony do jazdy na błoto więc nie wymagaj od nich dobrego trzymania na nawierzchni do której one nie są przystosowane.
Odnośnie K-radów to znajdę spokojnie z 10 przyczyn dlaczego ich nie brać ale myśleć mi się nie chce więc poprostu odradzę :)
misiek123
Kontakt:

Post autor: misiek123 »

No i jeszcze jest kenda SBE. Lepsza oponka względem table topa?
[S] Grimeca sys 12
[K] śrubka odpowietrzania z zacisku Grimeca
ODPOWIEDZ