Witam, juz od dawna planuje kupić napinacz do łańcucha. Jednak nie za bardzo wiem czy wogole da sie zamontować napinacz do mojego roweru.
Nie mam mocowania ISCG. Suport ma zwyke łożyska wew. jest to dartmoor hardbarr. Wygląda to jak na zdj.
Jakie masz fundusze? Ile zębów ma przedni blat? Ja od siebie bym proponował Truvativ BoxGuide/Dartmoor Tracko/Bop Roll(tańsza wersja Tracko). Najpewniej będzie kupić BoxGuide tegorocznego(2009) bo ma już na rolce łożysko maszynowe, a poprzedni miał ślizg i lubiło skrzypieć itp.
Bez problemu można kupić napinacz bez mocowania ISCG.
Niestety napinacz dartmoor slider nie będzie współpracował bo jest przeznaczony pod rockring.
Ja wybrałbym napinacz truva.
dostajesz do napinacza gratis w postaci adaptera iscg 05 który montujesz pod suport dzięki temu masz możliwość zamontowania każdego napinacza w standardzie iscg 05 możesz tez kupić jakiś napinacz, który montuje się od razu pod suport, jednak nie polecam, bo sie przez to suport luzuje i co za tym idzie napinacz, pozdro
Due - masz problem większy niż sobie wyobrażasz, gdyż nie masz podkładki pod suportem. Ergo - nie masz możliwości zamocowania napinacza, bo nie ma do czego. Teoretycznie możesz przesunąć suport o 2,5mm, ale nie polecam takiego kombinowania.
michaLJA bierz Bop Roll w takim razie. Zmieścisz się akurat z przesyłką. Napinacz fajny. Jakby zaczął piszczeć to musisz tylko ślizg przesmarować i tyle.
Polecam bop roll.
Ma on swoich dwóch odpowiedników, jeden dartmoora, drugi (najtańszy z tych trzech) http://allegro.pl/item623463841_napinac ... wys_0.html
Poczekaj troszkę, powinien się szybko pojawić. Napinacze różnią się co najwyżej nazwą i naklejką
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
blackdemon no ciekawe, raz polecasz napinacz pod ISCG / ISCG 05 jak kolega nie ma takiego mocowania, tylko zwykłe BB, a teraz ciśniesz farmazony o blatach pasujących do boxa. Dwie wersje to 34-38 i 34-46T. A nie jakieś Twoje z kosmosu
no ciekawe bo ja mam boxguida pod 32-38z i jak to wytlumaczysz? powiedzialem mu zeby kupil pod iscg zeby mial napinacz na przyszlosc i przejscowke bb->iscg do tego..
blackdemon bo każdy ma ochotę dawać kase na przejściówki z ISCG na BB za 50zł. Z resztą, mówisz tak jakby później nie dało się zamocować napinacza pod BB w ramie która ma ISCG
Ciekawe jak to wytłumaczysz:
OK. nie kłoccie się o rodzaje boxgiudie'ów bo nie o tym temat :P
nie jest to jakies specjalnie wazne dla mnie.
1.) Zakładając ze kupie boxguida to czy do jego montarzu konieczne jest wyjmowanie suportu?
2.)Czy ławiej było by kupić suport z zewnętznymi łożyskami i wtedy szukać napinacza?