Support Team

pIOTRAS_OSW
Kontakt:

Support Team

Post autor: pIOTRAS_OSW »

Witam przejde do sedna sprawy pewnego dnia wykrecilem korbe nastepnie otworzylem support wymontowałem ta gumowa uszczelke i co... wylatuje mi pekniety w poł ten " oring" czy jakos tak ktory trzyma łozysko w pozycji centralnej pekniety w pol . Wsadzilem jedna polowke pekla teraz wsadzilem droga co sie okazalo zaczelo cos trzeszczec wyciagnolem łozysko :/ w ktorym nie bylo kulki lecz kawalem tego oring'u to w Xr tanszym sa uszczelniane łozyska a w Team sa 2 łozyska zwykłe ?? czy mnie ktos w uja pocioł z tym supportem no niby jest team kupiony w sklepie 140 zł :/ a takie cos ? to na XR jezdzilem ponad rok a ten mam od 11 maja . Teraz na korbie jest luz :/ podejrzewam ze z powodu braku kulki ma ktos wymiary tako łozyska ? bo bym poszedl kupic a wszystko jako tako zmontowalem narazie, i gdzie mozna kupic taki oring ?
ps. Miał ktos takie cos z tym gownem ?
Swistakbb
Kontakt:

Post autor: Swistakbb »

Mam Howitzera Team'a i po pół roku mam niezłe luzy. Z tego co wiem to łożysk do tego sie nieda dokupić ale wcholere ludzi porozwalało te supporty w momencie i może ktoś będzie miał 1 łożysko sprawne na wymiane :)
Born to ride , ride to die !
Srejsd
Kontakt:

Post autor: Srejsd »

no, mnie juz dwa teamy poszły w ciągu trzech miesięcy, never ever again kuwa.
odslesz na gware to na 95% usłyszysz ze miałeś źle zamontowane. Owszem trzeba uważać na kolejność montażu i odpowiednią ilość podkładek do danego suportu (napinacza pod szalke), ale nawet jak zrobisz wszystko tip top to sie jebie szybko
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Jak się nie potrafi zamontować suportu to będzie łapał luzy i się sypał...
Po pierwsze odpowiednia ilość podkładek, po drugie odpowiednie dociąganie ramion korb.

Team od XR różni się na dzień dobry kolorem misek:
Team = srebrne miski
XR = czarne miski

Łożyska dostać można ale tylko na zamówienie.
Dziwna sprawa mój TEAM ma przebieg nieco ponad 2500km w tym sporo katowania i jakoś nic się z nim nie dzieje. Wnioski? Prawidłowy montaż i się będzie trzymał latami.
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

pIOTRAS_OSW pisze:Xr tanszym sa uszczelniane łozyska a w Team sa 2 łozyska zwykłe ??
ja w Team mam uszczelniane na łożysku jak i przez tą gumową osłonkę
Nerwus
Kontakt:

Post autor: Nerwus »

Ja mam Team'a od maja tamtego roku, jeździłem cały miniony sezon, w zimie w śniegu i jeżdżę w tym sezonie póki co nic się nie dzieje, a już w tym roku zaliczył jazdę w niezłym błocku... Wcześniej miałem stinkacza a w nim support XR i wytrzymał 2 sezony w tym myślenice i po myślenicach dopiero zaczął skrzypieć itp... Ogólnie ja nie narzekam na te supporty.
Swistakbb
Kontakt:

Post autor: Swistakbb »

Mój ma luzy ale nie są to duże luzy i spokojnie daje rade a naprawde dużo śmigam
Born to ride , ride to die !
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

ja nie wiem...mam XR jak i dwóch kumpli w mieście i żadnych problemów od 2 lat
keeper1121
Kontakt:

Post autor: keeper1121 »

jak nie ma innego wyjścia to odkup od kogoś całą miskę z łożyskami,
taniej cie to wyjdzie, jak dobrze założysz to będzie się trzymać bardzo długi czas
[s] http://www.pinkbike.com/buysell/515867/
ODPOWIEDZ