Siema... Ostatnio wpadlem na pomysl zeby wybudowac step upa przed domkiem.

Z miejscem problemu niema, ze spoeedboxem sobie jakos poradze (plaski teren). Nie wiem tylko jak najlepiej zrobic wybicie. Doszedlem do wniosku ze zrobie je z drewna gdyz bedzie to przed moim domem i nikt tego nie rozdupczy i nie trzeba bedzie poprawiac

. Głownie mam problem z kątem i wielkoscia. Chciałbym cos sredniego, nie przesadzic z wielkoscia, ale tez nie zrobic czegos malutkiego. Na innym forum znalazlem taka teorie jednego z urzytkowników na temat wybicia: "odetnij 3m linki/sznurka etc. jeden koniec uwiaż do wkreta i wbij w ziemie. nastepnie odrysuj na ziemi 1/4 koła(90st) tak aby ci było łatqwo wszystko wymierzyć, odlicz ile fitów ma ten kawałek koła i z tego 1/3 odetnij. bedzię wtedy wybicie na 60st. puxniej ułożyć deski i podocinać. jeżeli chcesz kłotera to to bierzesz linke o długosci 2m i robisz 90st czyli 1/4 koła". I czy taki sposob zrobienia wybicia sprawdzi sie w tep upie? Nigdy tego nie robilem i nie chce tego zpsuc dlatego zakladam ten temat. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. PS. Szukalem po forum lecz podobnego tematu nie znalazlem, jezeli byl takowy w ktorym sa odpowiedzi na moje pytania to prosze o linki

. Pozdro