BMX ?
Właśnie jest. Nie wystawiać nikogo a inwestować w obecne dzieci i nastolatków. Nie ma wymogu posiadania kadry i świat się nie zawali jak nie będziemy mieli. Za to lepiej powoli rozbudowywać od podstaw, bo to kiedyś zaprocentuje.
Inwestując w obecnych najlepszych riderów w PL nie masz gwarancji, że się nauczą, że będą w stanie i będą chcieli zająć się szkoleniami młodych ( nie każdy się na trenera nadaje czy na nauczyciela ). Właściwie opłacasz ich treningi ( a nie od tego jest kadra ) i wycieczki bez żadnych gwarancji przyszłych zysków. Brzmi to wypisz wymaluj jak marnotrawstwo.
Nie żyjemy w izolacji i trenera z za granicy zawsze można sprowadzić. No ale tory budować trzeba ( zakładając nawet, że by kiedyś szkolili obecni "kadrowicze" to na jakich obiektach ? ). Następnych też będziemy wysyłać ?
Inwestując w obecnych najlepszych riderów w PL nie masz gwarancji, że się nauczą, że będą w stanie i będą chcieli zająć się szkoleniami młodych ( nie każdy się na trenera nadaje czy na nauczyciela ). Właściwie opłacasz ich treningi ( a nie od tego jest kadra ) i wycieczki bez żadnych gwarancji przyszłych zysków. Brzmi to wypisz wymaluj jak marnotrawstwo.
Nie żyjemy w izolacji i trenera z za granicy zawsze można sprowadzić. No ale tory budować trzeba ( zakładając nawet, że by kiedyś szkolili obecni "kadrowicze" to na jakich obiektach ? ). Następnych też będziemy wysyłać ?
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Ja akurat chce być w kadrze aby szkolić, uczyć dzieci i młodzież w przyszłości. Trener też musi być przykładem osobistym dla podopiecznych. Mam wykształcenie pedagogiczne i nie myślę o tym aby wygrywać zawody międzynarodowe i wykorzystywać pieniądze PZKol na wycieczki. KADRA to badania sprawnościowe, testy, próby wytrzymałości i zgrupowania. Wszelkiego rodzaju szkolenia - nie tylko od strony zawodnika ale również sędziego, menadżera i trenera. Już teraz mamy problem ( jako zawodnicy) z dogadaniem się z sędziami, którzy mając papiery PZKOl nie do końca ogarniają wymogi i przepisy dotyczące nowej dyscypliny ( BMX ). Jeżdżąc na zawody rowerowe i nie tylko.. będę umiał zadbać o młodych zawodników tak aby nic im się nie stało oraz aby wszystko im było zapewnione.Steel2 pisze:Inwestując w obecnych najlepszych riderów w PL nie masz gwarancji, że się nauczą, że będą w stanie i będą chcieli zająć się szkoleniami młodych ( nie każdy się na trenera nadaje czy na nauczyciela ).
Chce wynieść teraz jak najwięcej, aby nasze dzieci miały profesjonalną kadrę trenerską o która nam się marzy. end
Kadra to reprezentacja kraju. Więc to o czym piszesz nie ma sensu, choć niewątpliwie brzmi pięknie.
mają służyć ułatwieniu uzyskiwania wyników. )
Brawo, to szkol się w tym kierunku, jeźdź, ucz się. Nie każ nam wszystkim płacić, za Twoje marzenia. Wystarczy, że opłacamy Ci szkoły, studia itd. Inwestuj w siebie sam ( tak robi zdecydowana większośc normalnych ludzi ). Może się okazać, że nie będziesz wystarczająco dużo zarabiał na marzeniach i Twoje piękne idee pozostaną jedynie ideami ( jak w zdecydowanej większości przypadków i pięknych planów ).
Wybacz ale zupełnie pomyliłeś pojęcia Niestety kadra jest często błędnie rozumiana jako szkółka.
Sędziów się szkoli a nie powołuje do kadry. I tak samo opiekunów itp. Nie zamieniajcie reprezentacji w szkółkę.
Dziękuję i dlatego nie powinieneś już w kadrze nigdy być. Kadra ma robić wyniki ( ARemekOO pisze:i nie myślę o tym aby wygrywać zawody międzynarodowe
RemekOO pisze:badania sprawnościowe, testy, próby wytrzymałości i zgrupowania
mają służyć ułatwieniu uzyskiwania wyników. )
RemekOO pisze:Jeżdżąc na zawody rowerowe i nie tylko.. będę umiał zadbać o młodych zawodników tak aby nic im się nie stało oraz aby wszystko im było zapewnione.
Chce wynieść teraz jak najwięcej, aby nasze dzieci miały profesjonalną kadrę trenerską o która nam się marzy
Brawo, to szkol się w tym kierunku, jeźdź, ucz się. Nie każ nam wszystkim płacić, za Twoje marzenia. Wystarczy, że opłacamy Ci szkoły, studia itd. Inwestuj w siebie sam ( tak robi zdecydowana większośc normalnych ludzi ). Może się okazać, że nie będziesz wystarczająco dużo zarabiał na marzeniach i Twoje piękne idee pozostaną jedynie ideami ( jak w zdecydowanej większości przypadków i pięknych planów ).
Wybacz ale zupełnie pomyliłeś pojęcia Niestety kadra jest często błędnie rozumiana jako szkółka.
Sędziów się szkoli a nie powołuje do kadry. I tak samo opiekunów itp. Nie zamieniajcie reprezentacji w szkółkę.
Steel, weź ***********. nie znasz się, nie siedzisz w temacie, nie ogarniasz tego środowiska, a jeśli tak bardzo boli cię sposób wydawania twoich podatków to może umówmy się że z twoich podatków budowane są dziurawe tandetne drogi, a z naszych utrzymywana jest kadra DH/4X/BMX.
Jakbyś był ogarnięty to byś wiedział ze temat torów jest wałkowany z pzkolem od kilku ładnych lat, niestety jak widać bez żadnego rezultatu - na dzień dzisiejszy mamy jeden porządny pełnowymiarowy tor, który będzie niebawem niestety zlikwidowany.
Związek jest niestety niereformowalny i trzeba się pogodzic z tym że przez następne kilka lub kilkanaście lat torów w naszym kraju nie będzie, bo nikt poza garstką zawodników nie ma w tym żadnego interesu.
Dlatego zdecydowanie wolę żeby choć najmniejsza kasa budżetu PZKolu, chociażby ta, którą zapłaciłem wyrabiając licencję, była przeznaczana na taką "kadrę" niż żeby była przejadana w 100% przez buraków związkowych.
Jakbyś był ogarnięty to byś wiedział ze temat torów jest wałkowany z pzkolem od kilku ładnych lat, niestety jak widać bez żadnego rezultatu - na dzień dzisiejszy mamy jeden porządny pełnowymiarowy tor, który będzie niebawem niestety zlikwidowany.
Związek jest niestety niereformowalny i trzeba się pogodzic z tym że przez następne kilka lub kilkanaście lat torów w naszym kraju nie będzie, bo nikt poza garstką zawodników nie ma w tym żadnego interesu.
Dlatego zdecydowanie wolę żeby choć najmniejsza kasa budżetu PZKolu, chociażby ta, którą zapłaciłem wyrabiając licencję, była przeznaczana na taką "kadrę" niż żeby była przejadana w 100% przez buraków związkowych.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
Chrabał - wiele razy mówiłem, że chodzi o system. Tak mamy do d.. kadry narodowe, beznadziejne drogi, politycy się wożą i to wszystko ( a i wiele więcej ) składa się na marnowanie publicznych pieniędzy. I jestem przeciwny marnowaniu w jakikolwiek sposób, i czy to 1 zł czy 100 mln, to bez znaczenia. I jeżeli będzie marnowana to będę robił wszystko, by zaprzestano marnowania, nawet jeśli wielu się to nie spodoba ( a metody wbrew pozorom są dość proste ).
Tak lepiej nie mieć nic niż wyrzucać to co inni ciężko zarobili. Choć by z szacunku dla tych co ZAPRACOWALI na te pieniądze.
A kasa za licencje nie jest kasą publiczną.
Zarzucasz mi, ze się nie orientuję, hmm, nie będę Cię przekonywał.
I jeszcze jedno, skoro jesteście tacy maga super, pro ... to dlaczego nikt nie chce zasponsorować takiego toru ? Czy nawet zasponsorować wyjazdy kadry ? Przecież dla wielu film to nie duże pieniądze. Hmm, czyżbyście nie potrafili przekonać do swoich pomysłów ? Może w ocenie innej niż Waszej, wcale nie są takie super ?
Tak lepiej nie mieć nic niż wyrzucać to co inni ciężko zarobili. Choć by z szacunku dla tych co ZAPRACOWALI na te pieniądze.
A kasa za licencje nie jest kasą publiczną.
Zarzucasz mi, ze się nie orientuję, hmm, nie będę Cię przekonywał.
Tu leży Twój problem. Akceptujesz w ten sposób stan istniejący. A to "chyba" nie za dobrze nie ?Chrabał pisze:Związek jest niestety niereformowalny i trzeba się pogodzic z tym że przez następne kilka lub kilkanaście lat torów w naszym kraju nie będzie
I jeszcze jedno, skoro jesteście tacy maga super, pro ... to dlaczego nikt nie chce zasponsorować takiego toru ? Czy nawet zasponsorować wyjazdy kadry ? Przecież dla wielu film to nie duże pieniądze. Hmm, czyżbyście nie potrafili przekonać do swoich pomysłów ? Może w ocenie innej niż Waszej, wcale nie są takie super ?
Steel2...stary..nie nudzi Ci się pisanie ciągle tego samego?? Bo mi się nudzi czytanie ciągle tych samych,Twoich wywodów. Więc zrób przyjemność wszystkim i przestań udzielać się w temacie kadr narodowych bo wszyscy twoje zdanie już znają( Ty nie będziesz musiał się powtarzać,a my nie będziemy się drażnić czytając Twoje wywody spiskowe).
Uważam że w innych tematach masz więcej ciekawego do napisania, pod warunkiem że nie jest To "szukaj google" "użyj szukajki" "szukanie nie boli"...bo to ewidentna nonszalancja i nabijanie postów.
Pozdrawiam TOmo
Uważam że w innych tematach masz więcej ciekawego do napisania, pod warunkiem że nie jest To "szukaj google" "użyj szukajki" "szukanie nie boli"...bo to ewidentna nonszalancja i nabijanie postów.
Pozdrawiam TOmo
spectomo - przykro mi ale nie. Ewidentnie wielu nie zrozumiało za pierwszym razem powodów moich wypowiedzi ( a i za drugim i trzecim itd ). Ja wiem, że wiele razy już napisałem to samo, i mimo to niewielu zrozumiało, i dalej się upierają w chorym systemie ( i jednocześnie na niego narzekają ). I nadal padają te same, wręcz *******, zarzuty. Wybacz nie umiem tolerować głupoty. I nie chce.
Ilość postów też mnie nie kręci, można wyłączyć licznik i mogę mieć stale 0. Nie mam nic przeciw.
Ilość postów też mnie nie kręci, można wyłączyć licznik i mogę mieć stale 0. Nie mam nic przeciw.
system system system... może pora na reset systemu ?? Steel2 jestes zawodnikiem czy tylko czytasz relacje na necie?? Znasz kogoś z ZAWODNIKÓW ?? Wiesz jakie mają do tego podejście? Chyba nie bardzo bo nie sądzę że wtedy byś pisał takie rzeczy. Ja znam paru lepiej czy gorzej ale za to wiem ze są ludzie w których można już inwestowac i właśnie dla tego powinna powstac kadra która skupi tych ludzi by mogli sie nie tylko od siebie uczyc ale i od zawodników z czołówki, nie ma lepszego treningu niż same zawody !
krepsik - heh tak się składa, że znam. Nie tylko z MTB ale i kilku innych dyscyplin. A Ty zdaje się nie znasz definicji zwrotu "Kadra Narodowa", za tym co ten zwrot niesie. To zaszczyt reprezentowania dostępny dla najlepszych, którzy są w stanie nawiązać walkę na arenie międzynarodowej i mają szanse na uzyskanie bdb wyniku. Taka prawie kadra olimpijska. To zaszczyt a nie obowiązek czy dodatkowa nagroda za bycie najlepszym w kraju. Od tego co Ty mówisz są kluby. Jak widać klubom nie zależy na zawodnikach, sponsorom też nie, to szukasz frajera ( państwo ) kto zapłaci im za zabawę ( tak startowanie bez szans na wygraną czy choć by zajęcie bdb miejsca to zabawa ) ?
Ponawiam apel, skoro zawodnicy są tacy mega-super-ah-oh ojej, to bez problemu znajdą sponsora. Dlaczego go nie ma ? Bo może wcale nie jest tak super jak się wydaje ?
ps. skoro uważasz, że można w nich inwestować to inwestuj.
Ponawiam apel, skoro zawodnicy są tacy mega-super-ah-oh ojej, to bez problemu znajdą sponsora. Dlaczego go nie ma ? Bo może wcale nie jest tak super jak się wydaje ?
ps. skoro uważasz, że można w nich inwestować to inwestuj.
Słowa pana Schodka, który był na zebraniu PZKol. Z ich rządami Steel2 jak widzisz będą wspierać infrastrukturę ale na innym poziomie. Jesteśmy zdani na siebie. A to, że powstaje kadra i zostanie wsparta przez PZKol by się rozwijać, to bardzo dobra sprawa patrząc, że w 2007r. odbyły się pierwsze jako takie mistrzostwa.Panowie wczoraj było zebranie w PZKol i kilka godzin nawijaliśmy w ścisłym gronie ludzi z tematu. Sporo zostało powiedziane i sam fakt że takie spotkanie się odbyło już jest sukcesem. Prawda jest taka że to od nas i właściwie tylko od nas ( kolarzy zainteresowanych grawitacyjnymi odmianami MTB ) zależy co się stanie w sezonie.
PZKol jest otwarty na współpracę ale jego moc sprawcza ogranicza się tylko do wspierania mentalnego a nie finansowego...
Chcesz toru na poziomie to działaj lokalnie sam, zakasaj rękawy pozbieraj łopaty i systematycznie poprawiaj to co masz pod nosem...samo sie nie zrobi a większość czeka na gotowe !! Wiem jak jest bo setki razy były ustawki na kopanie i zamiast 30 obiecujących wpadało 3 rozumiejących ! PZKol będzie wspierał takie inicjatywy ale na innym poziomie. Organizatorzy ( co byli ) wiedzą co i jak.
Jeśli tylko będą w stanie nawiązać walkę z najlepszymi i godnie reprezentować kraj jestem za. Jeśli jednak będą osiągali "wyniki" takie jak "kadra" 4x i kadra będzie traktowana jak szkółka to absolutnie jestem przeciw.21# pisze:A to, że powstaje kadra i zostanie wsparta przez PZKol by się rozwijać, to bardzo dobra sprawa patrząc, że w 2007r. odbyły się pierwsze jako takie mistrzostwa
Mentalne wspieranie. LOL. Hmm, trzeba by im zaproponować wirtualne finansowanie, z mentalnym wsparciem w zestawie oczywiście. Niech sobie wypłacają wirtualne diety i czują się poparci a nawet zaparci.21# pisze:PZKol jest otwarty na współpracę ale jego moc sprawcza ogranicza się tylko do wspierania mentalnego a nie finansowego...