Zmiana napędu w KTM El Paso 09

w17chm4n
Kontakt:

Zmiana napędu w KTM El Paso 09

Post autor: w17chm4n »

Po pierwsze, chciałbym się przywitać :)

Po drugie, w niedługim czasie planuje wymienić support, korbę i dodać napinacz w moim El Paso z tego roku, w związku z czym mam dosyć standardowe pytanie - czy, poniższy dobór elementów jest ok i czy wytrzyma lekkie dh\fr i dirt przy mojej wadze ok 90kg ?

support: HOWITZER TEAM
korba: HOLZFELLER 1.1 DH 36 z.
napinacz: Truvativ BOXGUIDE – TEAM

czyli w przypadku dwóch pierwszych rzeczy taki komplet

Poza tym mam dwa, kolejne pytania. Przeglądając strony różnych sklepów ze sprzętem rowerowym, zauważyłem, że wiele korb do dh\fr posiada dwa blaty + rock ring - jak to sie sprawuje gdy do takiego zestawu zostanie zamontowany wyżej wspomniany napinacz ? W sensie, czy będzie można zmieniać biegi z przodu czy to raczej mija sie z celem bo będzie trzeba i tak wymontować najmniejszy blat ?

Co do ostatniego pytania, czy piasta Novatec (4 łożyska) + Blizzard to przy mojej wadze jedyny sensowny wybór ?

Z góry dzięki za pomoc :)
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

w17chm4n pisze:czy to raczej mija sie z celem bo będzie trzeba i tak wymontować najmniejszy blat ?
tak
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Blizard to mocna obręcz (waze 84 kilo ) i daje rade w HT :)
w17chm4n
Kontakt:

A co z supportem i korbą, dadzą radę ?
Forumowe newbie :twisted:
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

spokojnie tylko dalbym 38z z przodu..
w17chm4n
Kontakt:

Tak też planuje, dzięki za pomoc !
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Crussherra, czyli obręcz bardzo podobną do blizzarda udało mi się rozwalić na kamieniach (5 wgnieceń + pęknięcie) ale jeśli będziesz jeździł z powietrzem w oponach to nic im się nie stanie, na prawdę mocne są ;)
w17chm4n
Kontakt:

Hehe postaram się pamiętać o pompowaniu kół :D
szustaczek
Kontakt:

Post autor: szustaczek »

jesli chodzi o koło to powiem tak: nie jest to jedyny odpowiedni wybor aczkolwiek raczej da rade. piasta napewno obrecz raczej tez ale jesli masz kase ( a wnioskuje po sprzecie ze masz) to moze obrecz double wide'a sobie kup? albo single wide'a? jezeli nie takie obrecze to moze double track/black track? chyba ze musi byc mega lekkie to wez mtx 33/39 albo podobne, takie jest moje zdanie:)

aha a co do korby to nie wiem czy bym sie pakowal w truvativa... moze jakis slx albo xt?
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
w17chm4n
Kontakt:

Odnośnie obręczy to wezmę je pod uwagę, ale to dopiero w przyszlym miesiącu ;) A co do korby, to zobaczymy jak będzie. Ludzie na forum chwalą tę korbę więc mam nadzieje, że wytrzyma do przyszłego sezonu. Poza tym, jakoś mi się nie widzi shimano jako korba do dirtu, fr i lekkiego dh... no chyba że Saint ;)

A apropo kasy, gdybym ją naprawdę miał to byśmy nie rozmawiali o wymianie korby w El Paso09 tylko wybierali customowe malowanie do Specialized Demo albo Bighit :D

Aż się rozmarzyłem :P
ODPOWIEDZ