Dziwne owady
-
- Kontakt:
Dziwne owady
Panowie!
Ostatnimi czasy nasiliła się "inwazja" pewnych owadów które potrafią człowieka mocno irytować i pogryźć. Owad ten jest niewielki, może ma 3mm, ma skrzydełka i poniekąd przypomina kleszcza. OFF i inne cuda na niego nie działają. Owady te siadają na skórze i zaczynają sobie chodzić znajdując odpowiednie miejsce do ugryzienia. Owad ten się wgryza robiąc w naskórku dziurkę wielkości pora w skórze po czym odlatuje. Jest to bardzo uprzykrzający mi i kolegąi życie owad. OFF tylko je trochę powstrzymuje. Gdybym go w ogóle nie używał wracałbym z 20 takimi "gremlinami" na koszulce do domu.
Wie ktoś z was co to jest dokładnie?
Ostatnimi czasy nasiliła się "inwazja" pewnych owadów które potrafią człowieka mocno irytować i pogryźć. Owad ten jest niewielki, może ma 3mm, ma skrzydełka i poniekąd przypomina kleszcza. OFF i inne cuda na niego nie działają. Owady te siadają na skórze i zaczynają sobie chodzić znajdując odpowiednie miejsce do ugryzienia. Owad ten się wgryza robiąc w naskórku dziurkę wielkości pora w skórze po czym odlatuje. Jest to bardzo uprzykrzający mi i kolegąi życie owad. OFF tylko je trochę powstrzymuje. Gdybym go w ogóle nie używał wracałbym z 20 takimi "gremlinami" na koszulce do domu.
Wie ktoś z was co to jest dokładnie?
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
-
- Kontakt:
A właśnie dziś też z kumplem zastanawialiśmy się co to jest, bo w tym roku też się pierwszy raz z tym spotkałem
ja używam Autan'u i OFF'a i nie narzekam :P swoje zadanie spełniają, a co do tego, że ciężko to zabić - zgadza się... nawet zmiażdżenie nic nie daje...
ten owad jest płaski bardzo... może dlatego :P

www.pinkbike.com/photo/2479386/
www.pinkbike.com/photo/3595701/
www.pinkbike.com/photo/3595701/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Mnie to panowie wkurza bo buduje trasę i siedzę tam godzinami z tym robactwem na sobie... :/ Jak jadę rowerem to może się trafią 2-3. A jak jestem piechotą to 10 mam na samej koszulce minimum. Zabić tego nie idzie. Strzepać też trudno. Ja się bandamką odganiam. Dzisiaj tak robiłem z koleżanką na spacerze. Ale naprawdę "gremliny" (tak to nazywam) to jakieś Czarnobylskie stwory. Autan też średnio na to działa bo na kumplu siadają.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
Slopstyler zrób zdjęcie i złóż zapytanie tu:
http://www.entomo.pl/forum/index.php
zboki
od robali napewno zidentyfikują stwora.
U nas też tego lata pełno ale póki co nie użarł mnie żaden.
http://www.entomo.pl/forum/index.php
zboki

U nas też tego lata pełno ale póki co nie użarł mnie żaden.
-
- Kontakt:
Ja mam problem z innymi owadami (tych z tematu nawet na oczy nie widziałem).
Mianowicie panoszą się u mnie jakies GZY (muchy końskie), jakaś dziwna odmiana, wielkości normalnej muchy, ale cholerstwo brązowe .... pieknie mocno to kąsa ;/ i wstrzykuje jakiś syf. Uwaliło mnie to dwa razy, raz nad łokciem i raz w palec wskazujący.
Od ukąszenia nad łokciem boli mnie cały triceps od dwóch dni, a przez 1szy dzien miałem banie o średnicy 8cm ! W palec wskazujący dostałem wczoraj, i tak spuchł, że nie mogłem bo zgiąć ;/
Boje sie tego cholerstwa ...
Mianowicie panoszą się u mnie jakies GZY (muchy końskie), jakaś dziwna odmiana, wielkości normalnej muchy, ale cholerstwo brązowe .... pieknie mocno to kąsa ;/ i wstrzykuje jakiś syf. Uwaliło mnie to dwa razy, raz nad łokciem i raz w palec wskazujący.
Od ukąszenia nad łokciem boli mnie cały triceps od dwóch dni, a przez 1szy dzien miałem banie o średnicy 8cm ! W palec wskazujący dostałem wczoraj, i tak spuchł, że nie mogłem bo zgiąć ;/
Boje sie tego cholerstwa ...