Saint . Zapieczona śruba .
-
- Kontakt:
Saint . Zapieczona śruba .
Witam , mam problem z odkręceniem tej głównej śruby . Lałem już tam wszystkim , Na kluczu wręcz się wieszałem i nic . Potrzebuje To rozebrać aby zmienić blat : |
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
po pierwsze primo zanim przystapisz do okrecenia glownej plastikowej nomen omen sruby, nalezy odkrecic dwie male na imbus piatke znajdujace sie na ramieniu korby. Bez odkrecenia tych dwoch z pozoru niewinnie wygladajacych srub nie wykrecisz tej plastikowej a coi za tym idzie nie zdejmiesz korby by wymienic blat lub cokolwiek
po drugie primo wtedy bedziesz mogl odkrecic plastikowa jesli masz klucz nie bedzie problemu jesli nie masz klucza ...to tez nie bedzie
wystarczy zrobic naciecie na plaski srubokret i puknac pare razy mloteczkiem
spoko tez kiedys zapomnialem o nich i sie dziwilem dlaczego to cholerstwo nie chce isc, pozdrowka

-
- Kontakt:
piotrex Oczywiście że je odkręciłem wręcz wykręciłem , muras ta śruba nie była odkręcana chyba od 2007 wiec nie wiem jakie cuda się tam mogły dziać . Chabs Też nieźle gadasz popróbuje dziś wszystkie motywy , mam jeszcze jedne plan , poluzuje małe śrubki , naleje wszystkiego co się da aby to z penetrowało , i na odkręconych śrubach luźno bez obciążeń pojeżdżę chwilę . Myślę że nic nie uszkodzę ?
-
- Kontakt:
słuchaj ale przecież to jest taki duży TORX. Chyba, że sie mylę bo mam korbe SLX'a... Wiec podjedź do jakiegoś serwisu może będą mieli takiego Torxa. A powinni mieć więc warto zapytać
ale jak dźwignie jak mam taki kluczyk plastikowy ... co się palcami go dokręca 0,7 N

Swoją drogą ten patent z tą śrubą plastikową jest trochę lipny... :/
[url]http://sroczka.pinkbike.com/[/url]