Bikepark Lublin

KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

Steel2 pisze:W nawiązaniu do "pewnego tematu" o budowie "pewnego bikeparku na europejskim poziomie" to optymistom z tamtego tematu polecam przyjrzeć się zdjęciom w tym temacie. I porównać jak to w jednym i drugim miejscu wygląda
w tym momencie pokazałeś jakim to jesteś ignorantem i oczywiście musiałeś się jak zwykle do czegoś przypierdolić!

stary ten bikepark w Lublinie powstaje od dłuższego czasu, w planach jest od b.dawna a Laworta powstaje od niedawna, zdjęcia z Laworty były robione na samym początku wytyczania tras, a nie budowy!

no pozostaje jeszcze sprawa pieniędzy gdzie park w Lublinie jest finansowany z budżetu miasta czy coś w tym stylu a na Laworcie póki co Qajo ładuje wszystko z własnej kieszeni i to nie są jakieś setki złotych a grube tysiące
lostinmedia
Kontakt:

Post autor: lostinmedia »

Żeby nie bylo jakichs nieporozumień wynikajacych z powodu braku informacji, sprawa wyglada tak, temat bikeparku w lublinie byl katowany bardzo dlugo i duzo czasu zajelo nam by dojsc do etapu sprzed paru lat w ktorym juz zdecydowano sie na budowe takiego obiektu. Tak naprawde starania o jakakolwiek legalna miejscowke w Lublinie zaczely sie juz o ile dobrze siegam pamiecia w 2001 roku. W momencie gdy wybuchla burza o owy teren,na ktorym budowany jest teraz park, wszystko szlo bardzo wolno i nie szlo sie dogadac z urzedem miasta w zaden sposob. W momencie gdy ostry sprzeciw wyrazili radni oraz mieszkancy bo tamten teren mial byc terenem toru motocrossowego, wykorzystalismy okazje i wraz z porozumieniem rowerowym z naszego miasta rozpoczelismy starania o tor, pomoc chlopakow z grandy byla przypieczetowaniem calego przedsiewziecia, to chlopaki jezdzili pociagami do nas by prowadzic rozmowy z urzedasami, przedstawiali pomysly i jest tu ogromna ich zasluga ,ze cos sie dzieje. Nie chce powiedziec zle o stosunku prawnym tego miejsca i kto bedzie administratorem czy nadzorca tego miejsca, ale z tego co pamietam "podobno" nasz Polski Zwiazek Kolarski mial sprawowac nad tym piecze. Tyle ode mnie, na zywo wyglada to oblednie:)pozdrawiam i jak juz bedzie zaprasza caly Lublin.
"Walcząc nigdy nie upadniesz"
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

nopainnogame pisze:SeraaX to są oszukane wysokości - Jak ja bym tak mierzył to bym skakał 15 m dropy Wink
Nie są. Na żywo na serio widać że jest to ok 5m. A 8m do poziomu ziemi. Widać to też na zdjęciu z kumplem stojącym na lądowaniu. Wg mnie jest to naprawdę słusznej wielkości, co najwyżej profil lądowania w tym momencie może być mało komfortowy dla sztywniaka ( na rysunku z projektu jest bardziej strome) ale może mi sie tylko wydaje :)

Ogólnie co do historii lublina, to o mało co nie powstał by tam tor rowerowy wyglądający jak motocrossowy (bo się zajął tym pan od motocrossu, chyba liczyli na to że jak rowery nie będą chciały jeździć to motorami sobie wjadą )
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

dokładnie ... tor miał się nazywać "rowerowym" ale praktycznie być motokrosowym. po prostu ukryta akcja, mając na celu zalegalizowanie czegoś co nie mogło w tym miejscu powstać.

wspomnę jeszcze o radnych z PISu którzy bardzo blokowali tą budowę, próbując przejąć dofinansowanie i zamienienie tego miejsca w pole golfowe. całe szczęście że nie mieli aż takich koneksji.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

KFP - odczep się dziecko. Przeczytaj zapowiedzi, sprawdź stan bieżący. I nie opowiadaj mi bajek. Zwisa mi kto i co finansuje, to nie ma znaczenia. To nie ja wymyśliłem bajki o bikeparku na europejskim poziomie. Było pomyśleć zanim się takie zapowiedzi opublikuje. Więc odczep się i nie nazywaj mnie ignorantem, bo to jedynie dowód Twojej głupoty. Nie moja wina, że ktoś nie potrafi oszacować swoich możliwości (
KFP pisze:nie są jakieś setki złotych a grube tysiące
a tym to mnie dopiero rozbawiłeś. Nie ma to jak znać realia ). Tysiące zł, to kosztuje zrobienie niewielkiego ogródka i to bez szaleństw.

Zresztą temat nie jest: najedź na Steel'a tylko jest o realizowanym bikeparku. Moja wypowiedź była po to by ludzie sami sobie porównali co i jak. No ale widać, niektórzy mają problemy ...
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

zacytuje ponownie:
Steel2 pisze:W nawiązaniu do "pewnego tematu" o budowie "pewnego bikeparku na europejskim poziomie" to optymistom z tamtego tematu polecam przyjrzeć się zdjęciom w tym temacie. I porównać jak to w jednym i drugim miejscu wygląda
i ponownie się na ten temat wypowiem, każesz porównywać zdjęcia z wytyczania tras które zostały zrobione po 2 tygodniach od rozpoczęcia projektu ze zdjęciami projektu, który jest wdrażany od wielu jak nie kilkunastu miesięcy ?

Jakbyś zobaczył to co było w Lublinie po 2 tygodniach od zapowiedzi ich bikeparku na stronie Grandy to nie było nic! więc nie czepiaj się Qaja, może troszkę z terminami w zapowiedziach przesadził ale to nie powód żeby się go czepiać na każdym kroku.
Steel2
Kontakt:

"Pierwszy zbudowany profesjonalnie i na dużą skalę ośrodek przeznaczony do wyczynowej jazdy na rowerze górskim "La’Vorta- freeriders spot" powstaje na górze Laworta w Ustrzykach Dolnych, w Bieszczadach. "

"Impreza inauguracyjna obiektu planowana jest na sierpień. "
KFP pisze:Qajo ładuje wszystko z własnej kieszeni i to nie są jakieś setki złotych a grube tysiące
To tyle, nie chce mi się z Tobą dyskutować. Po za tym nie po to jest ten wątek.
kubulus23
Kontakt:

Post autor: kubulus23 »

możliwe że za wejściówke trzeba będzie płacić, ale jak to bedzie tak wyglądać to zapłacę ile trzeba będzie :D
http://www.pinkbike.com/photo/3014220/ - Jumping all seasons :P
Tusiu993
Kontakt:

Post autor: Tusiu993 »

Jak zobaczylem foty to nie moglem uwierzyc . Gratulacje dla chlopakow z Lublina i GrandyPro ! Pozdro
http://tusiu.pinkbike.com/
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Steel2 tamto info poszło na fora dla laików a nie dla zorientowanych, czepiasz się czegoś o czym nie masz bladego pojęcia i robisz to w formie lekko irytującej. Lublin chłopaki kąsają od 8 lat a Ty piszesz porównawcze fazy. Kopię już kilka lat na legalu i na dziko i wiem ile czasu potrzeba aby coś powstało solidnego...czasem wystarczy złamać kilka suchych gałęzi i odgarnoć trochę syfu aby była fajna traska a czasem trzeba poświęciś setki godzin i sporo kasy...pomijając fakt że na wiosnę trasy same się rysują a w lecie jest walka z zieleniną. Bieszczady zaczeliśmy o jakieś 3 miesiące po dobrym okresie do tyczenia, gdyby udało się zacząć na wczesnej wiosnie to w 3 tygodnie było by 10 razy tyle...nie wiesz tego bo sadzę że nigdy nie wykopałeś żadnego elementu trasy !! inaczej byś wtedy pisał swe teorie - były by poparte praktyką a nie tylko teorią !!

warchomla 2 lata pisała oficjalnie że ma tor do 4x - tyle że nikt go na oczy nie widział...ale tego już nie widzisz. Poczekaj jeszcze 8 lat i równaj z Lublinem Bieszczady a będzie temat do nawijki.

OT - czepiasz się w temacie o pimpowaniu baja a sam masz nick z innej bajki ?? jak to jest że kłody u innych widzisz a zapałki u siebie nie ??

bez urazy ale w temacie nsa płakałem ze śmiechu :twisted: jak czytałem co wypisujesz, nie jestem z tych co Cie gniota na forum ale tutaj zostałeś moim mistrzem !
pozdro
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Schodek prace projektowo-konsultacyjne nad lublinem konkretnie trwały 2,5 roku, a sama budowa krócej niż Laworta - ku ścisłości bo liczona jest w kilku tygodniach :)
Steel2
Kontakt:

Schodek - to nie ja dawałem szumne zapowiedzi. Nie wiem co się mnie czepiasz. Ktoś zapowiada, to logiczne, że oczekuję realizacji jego zapowiedzi. Dziwne ? Śmieszy mnie takie opowiadanie bajek i wściekła obrona jak ktoś oczekuje tylko tego co zostało zapowiedziane.
Świetnie sobie zdaję sprawę, że nie da się w tak krótkim czasie zbudować bike parku, i tak samo wiem, że się tego nie da zrobić za "grube tysiące". Przeczytaj jeszcze raz pamiętając o ironii. Tak nabijam się, bo od razu widzę, że ktoś bajki wciska. I bawi mnie jak ktoś w takie bzdury wierzy.

OT- mój nick istnieje od dobrych 20 lat jak nie dłużej, tyle, ze pisane w pełnej wersji ( zajęte było na DH-Zone, co przyznam, mnie zaskoczyło ), stąd wersja skrócona. Zresztą nie ja jestem jego autorem.

A śmiej się do woli. Nie rusza mnie to. Może sobie za 20 lat przypomnisz i zrozumiesz więcej a może i nie. Nie każdemu jest dane.
Schodek
Kontakt:

lostinmedia pisze:Tak naprawde starania o jakakolwiek legalna miejscowke w Lublinie zaczely sie juz o ile dobrze siegam pamiecia w 2001 roku.

tym się sugerowałem

kopanie ziemi na płaskim ciężkim sprzętem a kopanie tras w górach w lesie to inna bajka..w warchomli wywrotki ładowane były na 50% bo inaczej nie wyjadą pod górę...na płaskim sypiesz 120% i się cieszysz że szybko idzie, w górach gdy popada to jest tak ślisko że nawet gasienicowe spychacze mają kłopoty - na płaskim nawet w mega błocie dają radę....sypanie dirtów i stawianie rampy to banał przy wycinaniu lasu maczetami...możemy tak długo i namiętnie.. ..

fajnie że idzie następny spot ( miejsce ) i będzie wesoło w okolicy :) jak jest kasa na maszyny i ludzi to przy pogodzie można zrobić taki bike park w 2 tygodnie na cacy !!

w zeszłym roku w Toruniu w 8 h powstał pumptrack, w tajnej lokalizacji pod Warszawą w 5 dni zjechało 150 wywrotek ziemi...ale to wszystko na płaskim, góry mają swoje prawa i nie podskoczysz jak pada !!
Steel2
Kontakt:

Schodek - i wszystko ok, tylko po co te bzdurne i kłamliwe zapowiedzi ? Wystarczyło napisać ... prawdę. Czasem trzeba po prostu umieć ocenić siły i możliwości na zamiary.
Schodek
Kontakt:

Steel2 pytaj Qaja który odpowiada za cały projekt w Bieszczadach...

w temacie picowania roweru byłeś śmieszny z argsami i tyle. generalnie czaisz bazę (rozumiesz/ogarniasz) ale czasem pędzisz po bandzie i wypadasz z linii..
Pozdro
Steel2
Kontakt:

Schodek - mam bieżące informacje :d

I czasem trzeba sprowokować by u niektórych włączyć myślenie. Ważne by choć chwilkę ktoś się zastanowił. Działa :D
kublok
Kontakt:

Post autor: kublok »

Na początku chciałbym się przywitać na forum - Wita wszystkich ....kuba
Mogę się pochwalić że do bikeparku mam 7km i jestem bardzo szczęśliwy.
Myślę że dużo osób czeka na nową porcje zdjęć...
Termin przewidziany na 30 października.....no cóż ..Przejeżdżam koło parku codziennie i widzę kilka koparek które intensywnie pracują .Moim zdaniem ten termin jest jak najbardziej realny.
Komentarze zostawiam forumowiczom, kolegom :wink:
Obrazek

i reszta zdjęć......http://kublok.fotosik.pl/albumy/675990.html
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Z tego co widziałem, to bmx racing jest już prawie skończony, myślę, że będzie zrobiony jeszcze przed terminem. Slope wygląda troszkę słabiej, ale powinien być na czas. Gorzej jest z dirtem - jak rozmawiałem kiedyś z kimś dowodzącym to powiedział, że on będzie najpóźniej. Z betonowych basenów / skateparku które miały tam być zrezygnowano, bo kosztowały by tyle ile cała reszta razem wzięta. Jeśli ktoś chce zobaczyć inne zdjęcia z Janowskiej, to są w moim profilu na pb i na www.lsfr.pl
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

Boze, ale jad sie sączy z tych słów Steela... Wszedzie widzi perfidne KŁAMSTWA z ktorymi biedak nie moze zyć.
@steel: Przeciez i tak masz w dupie caly ten projekt na Laworcie, bo nie bedziesz jezdzil po takim zaklamanym torze to daj sobie juz spokój z czepianiem sie Qaja.
ODPOWIEDZ