Mój rowerek

yoshi95
Kontakt:

Mój rowerek

Post autor: yoshi95 »

Witam.
Jestem nowy na forum a zarazem poczatkujacym streetowcem/dirtowcem.
Kupilem ostatnio uzywany rowerek. Czy mozecie:
1-skomentowac moj rower powiedziec co dobre co zle jakie pierwsze wrazenie..
2-na jaki kolor byscie wymalowali rame jakie wzory by wszystko pasowalo do siebie kolorystycznie jak ulał.
RAMA-Romet Pepican
AMORTYZATOR-Pike 454
HAMULCE-Juicy 5
PIASTA PRZEDNIA-Hope PRO II
ZĘBATKA-Dartmoor
PRZERZUTKA-Sram X-7(wlasnie tu sie pojawia problem bo chce zalozyc single speeda do streetu ale tez czasami wyjezdzam gdzies dalej.. CO ZROBIC?)
NYPLE- na przednim kole czerwono-niebieskie
ŁAŃCUCH-czerwony jakis moze z dartoora
PEDALY- takze czerwone lub niebieskie.

Wydaje mi sie zeby go pomalowac na czarno,siodelko z prodigy czarne, gripy czerwone, z przodu nyple same niebieskie pasujace do piasty, z tylu czerwone nyple.
Co o tym sadzicie? Doradzcie jak moge pomalowac rowerek.

Z gory dzieki. Dolaczam fotke.

http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2n69f8k&s=3
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

ja bym nic nie zmienial ladny kolorystycznie. czesci takze fajne, tylko skrec u turnem tego pika na mniej skoku :P
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

tez bym nic nie zmienial w nim ewentualnie singla zamontowal. Jadnie dobrany kolorystycznie a nie kolejny czarny rower...

masz 14 lat(o ile dobrze wnioskuje z nicka) i dopiero co zaczynasz a sprzecio masz super wiec po co kombinowac. Pojezdzisz, nabierzesz jakis preferencji, cos zepsujesz to dopiero wtedy bedziesz zmienial a narazie zostaw jak jest.
Demo 8 2010 BoXXer Race
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Jak dla mnie rower super, masz szczęście bo zaczynasz a masz rowerek na który nie dorobiły się niektóre osoby co jeżdżą latami.
Nie zmieniaj nic. Jeździj jak najwięcej i nie zostań lansem :D
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

yoshi95 Pierwsze co to naucz się czytać napisy na ramie albo poczytaj o sprzęcie bo to nie żaden Pepican.
Pierwsze co to zdejmij przedni hamulec, tylni możesz w przyszłości. Przerzutka, kaseta, napinacz out i albo wrzucasz reduktor na kasetę albo zmiana piasty. Przydało by się też sterówkę uciąć i sztyce jeśli tego nie zrobiłeś.
I nie bój się o single speeda bo ja raz w jeden dzień ponad 80km zrobiłem i żyje.
Co do spraw kolorystycznych to Twój rower i Tobie ma się podobać więc pytanie absolutnie nie na miejscu. A jeśli nie wiesz co ci się podoba to mi przykro.
A jeśli chciałeś się pochwalić to jest już od tego temat:
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=40942
Zablokowany