Co nadal nie zmienia faktu, że skrzydełka lepiej się złożą gdy będziemy gwiazdkę wybijać od góry. Wybijanie od dołu powoduje zaklinowanie gwiazdki i mocniejsze jej osadzenie. Wystarczy spojrzeć po co i dlaczego gwiazdka jest wbijana od góry.
Przy zwężającej się rurze prawdopodobnie zniszczysz gwiazdkę i tylko taka w tym różnica.
mas1o, albo np. w 66RC na ostatnich kilku cm rura sterowa ma prawie 1cm grubości ścianki, więc nie przejdzie. Wtedy fakt, może być problem. Ale jak tylko można, Wujek_Ray, wybijaj W DÓŁ, jak mówił Steel2.
Bez kłótni tylko proszę. Faktycznie przy niektórych sterówkach i gwizdkach może być problem w wybiciem w dół. Dla przykładu podam Dj ze starszych roczników 04/05, które przy końcu sterówki są na tyle wąskie, ze wybicie gwiazdki przelotowej na śrubę M10 jest niemożliwe. No ale jak ktoś jest pomysłowy to zamiast pchać na chama gwiazdkę w górę to najpierw podłamie ramiona gwiazdki w górę. Nawet jeśli tylko ten dolny rządek to i tak wyjdzie bez problemu w górę nie robiąc na sterówce zadrapań.
PoleK pisze:nie sadze zbye ten amor mial Alu sterowke a w takich jedynie to sie zdarza...
Zwężona rura sterowa nie zdarza się tylko w rurach z Al.
Wbijanie w takim przypadku nie jest najlepszym pomysłem, lepiej podważyć skrzydełko gwiazdki.
Nic na siłę wszystko młotkiem
Już sobie poradziłem, wybiłem gwiazdkę ze starego amora i wbiłem do nowego od góry.Jak na pierwszy raz to wyszło idealnie.Nic nie jest krzywo ani niczego nie popsułem.