Ludu pomocy. Nie znam sie na naprawie rowerow dlatego Was prosze o pomoc. Mam problem z korba( truvativ husselfelt DH). Podczas jazdy odkreca mi sie ona. Musze jezdzic z impusem. Nie wiem w czym problem wiec pomozcie. Pozdrawiam.
W przypadku kwadratu jak korba sama sie odkręca to znaczy że kwadrat zaczął się owalizować:)
Nie wiem, czy tak jest w przypadku ISIS, niech wypowie się ktoś kto miał taką korbę.
Wytnij sobie podkladki z puszki po piwie i wloz w otwor korby i tak naloz ja na suport...kawalek dechy mocno dobic korbe zeby dobrze nasunela sie na suport i dokrecic dopiero..pozdr aha patent sprawdzony :P pewnie ci sie korba poluzowala a ty na niej jezdziles i kwadrat sie rozrobil a mama mowila ze trza uwazac :)
robisz tak :)
- kupujesz nową srubke, jeśli ta jest zjebana ( co jest mozliwe )
- kupujesz / załątwiasz podkładfke sprężynującą, jaieś Obi , NOmi mają tego dużo ( takie podkładki z takimi ząbkami )
- załatwiasz / kupujesz taką podkładke plastikową dosyć dużą, żeby
pasowała :]
- zakręcasz i po srawie ;)
Ja bym zrobił tak jak mówił wookie85, ja miałem podobny problem na moim Giancie, jeździłe do serwisu, aż w końcu m wymienili na gwarancji, jeżeli masz nowy rower i masz na niego gwarancje, to jedź do salonu i utruj im dupe i ci zrobią za friko.
uuu jak isis to odpada logiczne...odkreca sie przy isis ? ciezka sprawa doradzam serwis moze gwint w suporcie sie rozrobil i sruba nie trzyma zdaza sie..pozdr
ja mam podobny problem na kwadracie ... i nonstop mi sie odkreca lewa korba.. codziennie dokrecam i codziennie mi sie odkreca.. jak mialem stara rame i support to sie nieodkrecala wiec mysle ze to wina supportu bo na zluzowanej niejezdizlem mam to od poczatku kiedy rower zlozylem :|
Korba ma wejscie ISIS. Wedlug mnie nie powinna sie jebac, rower mam dwa miechy ale jezdze nim niecale dwa tygodnie i to bez zadnych wiekszych skokow bo jestem po operacji. Od samego pedalowania sie raczej nie powinno zjebac:/
skoro to hussefelt to tylko isis :) zaniesc go do serwisu niech naprawia.ja mam isoflow i po 2 tyg jazdy mam rozjechale kwadraty po obu stronach :P mam taki patent ze nie dokrecam :D wymien srubki moze ci pomoze.
jak kwadrat to patent na puszke od pifa jest dobry robilem tak kiedys , jesli cos ma sie rozrobic to bedzie na 90% kwadrat w korbie bo sa zdecywoanie slabsze materialowo od suportow...pozd all
zrob tak jak mowi wookie85 sam mi to doradzil bo mialem taki sam problem i jak dotad korba cacy mi chodzi a mialem wczesniej luuuzy ze ****.No chyba ze rzeczywiscie to isis to juz ci nie pomoge... Pozdro :)
Podpis:
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków
A jaki masz support (bo w nim tkwi problem - wide podkładka))?
Mam tą samą korbę i dokładnie ten sam problem (maiłem)...
Wymieniłem podkładkę i po kłopocie.
Nie polecam jednak sprężystych (nie ma potrzeby).
Ewentualnie maźnij olejną na gwin to spoii złącze.
ja sobie poprostu raz na 2h dokrecam korbe i nie widze w tym jakiegos wiekszego problemu.
Mozna sie pieprzyc z podkladkami, zyletkami, srubkami ale to i tak gowno da