La'Vorta- freeriders spot, Bieszczady...

KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

Ajz pisze:fajne macie wszyscy ciuszki i gogle ale jak tak u was wyglada budowanie trailsow to japierdole..
byłeś, widziałeś? kolejny do pierdolenia głupot!

JumpintheFiRe to są zdjęcia z samego początku początków, po za tym Qajo nie siedzi tam po to żeby wam wrzucać zdjęcia abyście się jarali jak fajnie(albo chujowo), tylko siedzi tam aby coś dla was i samego siebie zrobić
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

Przestancie *********! Qajo sie stara i cos tam robi, a Wam sie zdjecia nie podobaja i gogli zazdroscicie;/ Przyjedzie i pomozcie, jak Wam nie pasuje, a jak nie to morda w kubel i sie nie odzywac, do poki nie bedzie gotowe!
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
tentego
Kontakt:

Post autor: tentego »

bylem na Laworcie w miniony weekend. objezdzalem wytyczone traski i w skrocie powiem, ze jest tam wielki potencjal, by zrobic wypasiony park. trafilem na niepogode, wiec objezdzanie odbywalo sie w bardzo blotnistym terenie na zacisnietej klamce. niemal caly czas drifting. oczywiscie trudno mowic o trasach, bowiem sa to tylko wytyczone sciezki na ktorych ma powstac szereg konstrukcji. obecnie to super miejsce dla milosnikow freeride'u bo w zasadzie wszedzie gdzie wjedziesz wpychasz sie w dziki teren. jesli powstanie taki uklad tras z takimi przeszkodami i konstrukcjami, o ktorych wspominal Qajo to jestem pewien, ze wielu z Was bedzie czestym gosciem Laworty. pesymistow i defetystow uspokajam - to sa dopiero przygotowania do wytyczania, opracowywania i budowania tras, wiec trudno cokolwiek krytykowac. no chyba, ze fakt, ze ktos ma dobre checi i inicjatywe...
ja trzymam kciuki i zycze powodzenia!
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

KFP widze tyle co i my wszyscy w "fotorelacji". Przczytaj moje poprzednie wypowiedzi to zobaczysz ze jestem ostatnim, ktory ma ochote marudzić.

No to teraz zobaczmy, skąd takie zdanie jak moje :) :
onet pisze:Obiekt będzie unikalny, zbudowany w stylu kanadyjskim. Oznacza to, że będzie nastawiony głównie na freeride - płynną jazdę w terenie z dużą ilością skoków i pokonywaniem urozmaiconych przeszkód.

Drugą innowacją będzie tor slopestylowy, na którym rowerzyści o różnym stopniu zaawansowania będą mogli puścić wodze fantazji. Lavorta będzie pierwszym obiektem udostępniającym amatorom profesjonalny tor tego typu.

Istniejące już w Europie parki są nastawione głównie na downhill - jazdę na czas w dół zbocza w bardzo ciężkim terenie. W Lavorcie ta odmiana będzie dodatkiem.

Poza freeridem, slopestylem i downhillem będzie też szlak przeznaczony do jazdy w stylu All mountain. Ten styl cechują łagodniejsze zjazdy, czasem krótki techniczny podjazd, małe skoki, urozmaicony teren.

Z kolei dla amatorów spędzania czasu w powietrzu przewidziane są dirty o różnej wielkości (w tym największe w Polsce). Są to „hopy”, na których się skacze wykonując w locie ewolucje (Dirt jumping na "mtb" - jest mieszanką dirtu motocrossowego i bmxowego).
onet też pisze:
Impreza inauguracyjna obiektu planowana jest na sierpień.
a teraz jeszcze raz zapraszam do obejrzenia zdjęć stanu naszego kanadyjskiego parku z dnia 2009-07-13

http://qajo.pinkbike.com/album/Laworta/

Polska rzecz narzekać, to prawda ale jeszcze bardziej polska rzecz narobić dużo szumu a potem niekoniecznie tyle samo czynów ;)

Zeby bylo jasne - ja tez trzymam kciuki i powodzenia! Mam tylko nadzieje ze zdanie, takie jak moje zmotywuje budowniczych do pokazania ze nie tylko ładnie pozują do zdjec ale tez ladnie budują. Sam pare razy w tygodniu poce sie z łopatą i grabiami więc wiem o co biega w temacie.
Ufik
Kontakt:

Post autor: Ufik »

nie mogę się doczekać!
ile już było "zakładania bike parków" i gówno z tego wychodziło... mam nadzieje, ze wszystko z tych hucznych planów wypali!
KFP
Kontakt:

Ajz czytałem twoje poprzednie wypowiedzi i ostatnia zabrzmiała bardzo szyderczo - czy to ważne kto jakie ma google it..?

...a zdjęcia robiłem kilka z jazdy i kilka takich ogólnych przy okazji wytyczania tras

ps. zdjęcia były robione w trzecim tygodniu od kiedy cokolwiek Qajo ze Schodkiem zaczęli coś działać - więc nie wiem czego się spodziewać, w 3 tygodnie się nie postawi całego bikeparku, a uważam że jak na 3 tygodnie to i tak sporo zostało wtedy wytyczone i kilka elementów na trasie zrobionych.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Chwilowo na fotach tak naprawdę nie ma nic poza bandą i dropem,więc bym sie nimi wogóle nie sugerował i dał w spokoju robić chłopaką. W ile osób to wszystko jest robione???
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

KFP chodzilo mi o to ze jak widze kogos w ciuchach do jezdzenia z plecakiem na plecach i lopatą to jakos nie potrafie sie przekonac ze faktycznie robota wre :P

spoko spoko, uzbrajam sie w cierpliwosc, mysle jednak ze po takich hucznych zapowiedziach to normalne ze ktos spodziewa sie hucznej realizacji ;)
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

KFP skomentowalem to co widze na fotkach, a skad mam niby wiedziec z jakeigo one sa okresu? btw miejscowki tego typu mnie nie jaraja ale bardzo fajnie ze powstanie cos takiego w PL bo na pewno sporo osob bedzie tam jezdzic pzdr
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

KFP chodzilo mi o to ze jak widze kogos w ciuchach do jezdzenia z plecakiem na plecach i lopatą to jakos nie potrafie sie przekonac ze faktycznie robota wre :P
nie szata zdobi człowieka

jak idziesz na kilka godzin do lasu to zabierasz ze sobą picie i podstawowe elementy do życia...

ciekawe ile metrów by powstało w 3 tygodnie deszczu ??? gdyby wam oddac ten kawałek góry...jeśli ktoś sądzi że w lesie łatwo się kopie,grabi i karczuje gałęzie...to znaczy że nigdy tego nie doświadczył...chętnie się ustawię we wrześniu i zrobimy sprawdzian ile czasu pomachamy toporkami i ile metrów powstanie odgrabionej trasy...samo wycinanie zieleniny wysokiej na metr zajmuje kilka godzin aby powstała podstawa do wytyczenia czegoś solidniejszego w obrębie 200 metrów....a trasa ma pod 2 kilometry...

ehh wszyscy tacy są do przodu tylko łopaty nie potrafią dobrze złapac.

Pozdro Qajo - na wylocie do raju !!

cie
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

Schodek chyba 1-szy raz sie z Tobą zgodze. Marudzących w kraju nie brakuje, bardzo łatwo jest trase skrytykować, troszke trudniej ją zrobić. Samo karczowanie jest najgorsze.

Jakie macie tam podłoże ? Ziemia czy trzeba kilofami dziubać ?
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

tak to prawda ... dużo ludzie oczekują a nikt się nie garnie do pomocy, no i każdy chce przyjechać na gotowe. znam to z obdukcji przy budowie toru 4X w poznaniu.

ja tam 3mam kciuki, budujcie spokojnie chłopaki, a otwarcie będzie kiedy będzie.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

....zawsze jest ten pierwszy raz i nie zawsze boli...

:twisted:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Tusiu993
Kontakt:

Post autor: Tusiu993 »

Jesli chodzi o to zeby wpasc i pomoc to nie ma sprawy , pare dni wczesniej dajecie znac i wbijam tylko z kim to gadac zeby ustawic sie na jakis dokladny termin ?

jak by co gg:
9271387
http://tusiu.pinkbike.com/
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Ja wiem co to znaczy przekopanie choćby kawałka - zawsze jest masa stękania,a chętnych do roboty brak. Poczekajcie na efekty i tyle.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

Tusiu993- uderzaj do Qaja najlepiej;) Ja mialem jechac pomagac, ale niestety nie dam rady w te wakacje;/ Malo czasu i jeszcze u mnie w miescie za miejscowke sie wzialem, wiec nie da rady:? A szkoda, bo sie juz umowilem z Qajem:( Moze chociaz na jakis weekend wpadne:D
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
borczu
Kontakt:

Post autor: borczu »

e no to zaje...cie zycze powodzenia :)
Tusiu993
Kontakt:

Post autor: Tusiu993 »

Pisalem do Qaja na pinkbike ale nie ma zadnej odpowiedzi ...
http://tusiu.pinkbike.com/
KFP
Kontakt:

Tusiu993 nie pisz na pinkbike bo jak pracuje to nie ma czasu pewnie na internet, przecież Ci podałem do niego numer telefonu na priv przez forum - może byś odczytał wiadomość!
ODPOWIEDZ