Grimeca system 8 vs Juicy 7

BlendaMed
Kontakt:

Grimeca system 8 vs Juicy 7

Post autor: BlendaMed »

Witam mam pytanie co do tych 2 hamulców obydwa kosztują około 300 zł
jednak grimeca nowa a juicy używany (jeden komplet klocków przeżył)

Czytając różne tematy stwierdziłem ze grimeca jest z niższej półki niż juicy, jednak nie mam konkretnej odpowiedzi bo jednak 4 tłoczki to nie 2
Hamulce były by używane w FR, na przednim kole. i jak je porównywać w kwestii modulacji, siły hamowania itp.

Proszę o pomoc

Pozdr
[url]http://zawro.pinkbike.com[/url]
Solid
Kontakt:

Post autor: Solid »

mam grimece i powiem ci ze juicy 7 lepszy , wygodniejsza klamka modulacja może trochę mniejsza ale za to grimeca (przynajmniej moja) ma humory tzn czasem jest jak żyleta a czasem gumowa. Napisz jeszcze jeszcze ile ważysz
BlendaMed
Kontakt:

Post autor: BlendaMed »

i słyszałem też coś ale to o system 12 ze jakieś śrubki się urywają i pancerze a ważę 70 kg i właśnie tak jakby juicy jest bardziej rozpowszechniona że dobra itp
[url]http://zawro.pinkbike.com[/url]
Swistakbb
Kontakt:

Post autor: Swistakbb »

W Grimece szybko wyrabia sie zabezpieczenie trzymające tłoczek , przez co sporo osób jeździło z hamulcem przypiętym gumeczką do kierownicy. Ogólnie Grimeca to już przestarzała konstrukcja , ja bym brał bez zastanowienia Soczki
Born to ride , ride to die !
sasquatch
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

BlendaMed zebu urwac przewod w grimece to nie wiem co bys musial zrobic... stalowy oplot robi swoje :)

Swistakbb mam 6 letnia grimece i jedynie co mi sie stalo to pekla mi obejma mocowania klamki do kiery bo za mocno dokrecilem...

BlendaMed jesli wybierasz miedzy sys8 a juicy 7 to wez Juicy... ale jesli masz mozliwosc kupic sys12 to sie nie zastanawiaj tylko bierz sys12 bo ma swietna prace i twarda jak kamien klamke :)
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

ja bym tez wybral juicy 7 (mam u siebie w rowerach juicy 5 i grimeki 8). juicy sa jednak troche mocniejsze, mozna je zrobic ze klamka bedzie twarda i jest wygodniejsza niz w Grimece
Pure Freeride
ODPOWIEDZ