Usunięcie fragmentu łąkotki blokującej staw

easy_rider
Kontakt:

Usunięcie fragmentu łąkotki blokującej staw

Post autor: easy_rider »

Witam
Może ktoś już miał taki problem, fragment łąkotki blokuje staw, lekarz uznał że należy usunąć ten fragment artroskopem.
Spoko, ale nikt nie odpowiedział na pytanie: jak będzie ze sprawnością kolana, czy dalej będę mógł śmigać fr.
adrian50005
Kontakt:

Post autor: adrian50005 »

Spoko tez miałem to miec ale dzieki temu ze sprawdzilem porzadnie :D nie miałem nic robione jak cie nie boli i zyjesz to nic nie rób no chyba ze nie moze ruszac noga no to jest oczywiscte ja tak miałem jechałem na biku i nagle mnie zaczeło kolano w ^*& naperniczać:D
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

moja kobieta miała mieć usunięty kawałek łękotki który blokował kolano, ale lekarze stwierdzili że jej zszyją dwie części do kupy. Póki co noga po paru tygodniach od zabiegu się nie zregenerowała. Zaczęła chodzić na rehabilitację i stan się pogorszył. Mam nadzieję że uda się jakoś to pozytywnie zakończyć.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

Lepiej usunac, niz to olac! Po usunieciu mozesz normalnie jezdzic(w wiekszosci przypadkow) a jak nie usuniesz, a masz taki problem, to nawet jak Cie nie boli to zciera Ci staw i przez to juz w niedlugim czasie nie bedziesz mogl jezdzic!
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
michaleeek
Kontakt:

Post autor: michaleeek »

Miałem niedawno podobny problem. Teraz po zabiegu siedzę ciągle w domu. Powiem tak sam zabieg straszny nie jest budzisz się i masz 2 rurki w kolanie ^ ^
potem noo cóż jest gorzej, meeeeega meeeega ból nie możesz się w ogóle prawie ruszać, ale potem jest lajt. Ja już normalnie biegam, gram w piłkę, rower też ale jedynie szosa. do fr spokojnie wrócisz tylko pamiętaj DOBRA REHABILITACJA to podstawa.
borczu
Kontakt:

Post autor: borczu »

wiem ze zaraz wszyscy pomnie pojada ale moj daleki znajomy niestety rozstał sie z tym światem :cry: własnie podczas operacji kolana :( Wiec jesli bedziesz miał wybierac to wybierz zagraniczna klinike.Nie zebym cie straszył albo cos ,ja tylko proboje ostrzec :(
randy-rockstiff
Kontakt:

Post autor: randy-rockstiff »

borczu, jak nie przestaniesz pisać bzdurnych postów, to zaraz Ty się rozstaniesz z tym światem, baranie!
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

borczu pisze:moj daleki znajomy
Czyli kto? Jeden z pokemonow na Naszej Klasie?
eryk_kartman
Kontakt:

Post autor: eryk_kartman »

Hej,

A lekarz ktory ci to proponuje jest lekarzem sportowym???
Bo w takich przypadkach to najlepiej skonsultowac to ze sportowym,
Mam cvalkowicie zerwane wiazadlo barkowo obojczykowe - zwykly lekarz chcial mnie wyslac na operacje, wsadzac srubki i druty itp, poszedlem do sportowego - wyslal mnie na rehabilitacje - zreszta ciagle na nia chodze, i nie mam zadnych problemow,
wiec zanim sie zdecydujesz proponuje konsultacje z lekarzem sportowym,

Pozdrower
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

eryk_kartman pisze:A lekarz ktory ci to proponuje jest lekarzem sportowym???
Najzwyklejszy ortopeda, powyginał nogę popatrzył na zdjęcia rtg, wypisał skierowanie do szpitala i zwolnienie.
Creed
Kontakt:

Post autor: Creed »

najlepiej ogarnij kilku lekarzy, najlepiej prywatnie! Poszukaj na necie kilku lekarzy, wybierz 3 najlepieszych pod wzgledem opinii ludzi i wal do nich!

Osobiscie nie polecam konowalow z placowek panstwowych, najpierw by mi spier... nadgarstek bo po zlamaniu zaden ortopeda mnie nie chcial przyjac, bo maja terminy na 2 miesiace pozniej, dopiero potem po znajomosciach przyjeli mnie do szpitala wojewodzkiego na operacje, ale tak mi sukin..ny zlozyli ze mam reke krzywa, nadgarstek nie sprawny (mam moze 1/3 tego zakresu ruchu nadgarstka co powinienem miec). Wpieprzyli mi 3 druty w nadgarstek, 3 sruby i plytke stabilizujaca, po roku wyjeli. I gowno rehabilitacja nic nie pomogla, tylko mam zajebista blizne po operacji na pol reki :/

Sprobuj prywatnie, najlepiej w jakiejs klinice :)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3959489

BLESS YA!
eryk_kartman
Kontakt:

Post autor: eryk_kartman »

Hej,

Mnie wlasnie zwykly ortopeda chcial wyslac na operacje, zrob jakies badania, rtg czy ekg albo rezonans magenetyczny - chociaz nie wiem czy bedzie tam widac lekotke:) njalepiej to postaraj sie o opinie kilku lekarzy, znajdz jakiegos dobrego lekarza sportowego i jego sie dokladnie popytaj, napewno bedzie wiedzial co robic zebys mogl dalej jezdzic itp,
napewno masz jakies regionalne forum wiec tam sie popytaj, google tez ci pomoga
powodzenia

Creed dobrze mowi, najlepiej jakbys poszedl prywatnie - wieksza gwarancja dobrej diagnozy, chociaz w poanstwowych szpitalach tez sa dobrzy lekarze, zalezy jak trafisz
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl
ODPOWIEDZ