Full do dh/fr do 5500zł. Demo, Santa Cruz, Gemini

3fF*cHick
Kontakt:

Full do dh/fr do 5500zł. Demo, Santa Cruz, Gemini

Post autor: 3fF*cHick »

hej wszystkim! Chciałbym kupić rower full do fr/dh moje fundusze to 5500zł, szukam rowerków na ramkach: demo, santa cruz, cannondale gemini. Gdzie mogę się rozejrzeć za takimi rowerami? Nigdzie nie ma żadnych ofert, wiem, że jest sezon, ale zawsze coś było :( Na aledrogo lipa tak samo jak na giełdzie nikt nie sprzedaję.

pomocy!
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Nowy czy uzywany? No jesli nikt nie sprzedaje to z nieba chyba nie zleci... Trzeba czekac bo teraz kazdy jezdzi na zawody...
stoprocent6
Kontakt:

Post autor: stoprocent6 »

Popatrz na allegro rama santa cruza napewno sie znajdzie ale czy caly rower to niewiem a nie lepiej zebys moze cos sobie złozyl moim zdaniem lepiej cos złozyc niż cały
pozdro :)
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Czekaj do konca wakacji. We wrzesniu na pewno bedzie na allegro rowerow od groma...
3fF*cHick
Kontakt:

we wrześniu to ja już studia zaczynam i raczej sobie nie pośmigam :D, a, że to 1rok to muszę nieźle się namęczyć. oczywiście, że używany i wolę cały od razu, jak będę sam składał to drożej wyjdzie ;] ramkę samą to mogę sobie skombinować, mam dostęp prawie do każdej ramy w niskiej cenie, ale i tak + osprzęt to nie zmieszczę się w 5500
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

3fF*cHick sranie, ze pierwszy rok to musisz sie nameczyc. Pierwszy rok to akurat najmniej nauki tyle, ze nikt przyzwyczajony nie jest do niej po naszych wymagajacych liceach.
Albo czekasz do konca wakacji albo sprowadzasz ale z takim budżetem łatwo nie bedzie bo nie wiem ile przesyłka z uk by ci wyszła.

Jak cos to fora na descent-world.co.uk i southerndownhill.co.uk (wymagana rejestracja by giełde na forum zobaczyc)
3fF*cHick
Kontakt:

pierwszy rok zawsze najtrudniejszy, ponieważ jest przeprowadzana selekcja, dlaczego? a no np. po to aby trochę ludzi jeszcze poszło na płatne, bo ktoś musi zasilać uczelnię, zresztą ja idę na studia inżynieryjne, więc w 1 sem ma 170 godzin matmy i statyki, geometria kreślona i inne abstrakty wyssane z dupy, a ja jestem przeciętny z takich rzeczy. Co jak co ale u nas licea są ok, ja akurat jestem z liceum 5 w Polsce (to nie lans.) więc czegoś mnie tam nauczyli.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

3fF*cHick to sa legendy. Znacznie wiecej roboty jest na pozniejszych rocznikach. Na pierwszym roczniku jest odsiew ale to dlatego ze ludzie nie umieja sie na studiach uczyc oraz dlatego ze nie wiedza gdzie chca studiowac. U mnie tez od razu pół rocznika przesiało ale z tej grupy wiekszosc albo olala pod koniec i w ogole nie chodzila albo nie uczyla sie wcale i chciala przejsc na farcie. Ja dalej tesknie za tak mała iloscia prostych tematów jak na pierwszym i drugim semestrze.

A duzo godzin matmy i statystyki nic nie zmienia, liczy sie trudnosc egzaminu. Zeby zaliczyc po prostu trzeba zrobic troche zadan z zajec bo na egzaminach zawsze sa wariacje i nie ma wielkiego problemu. Pomijam fakt, ze zawsze mozna starszy rocznik podpytac o pytania i czy sie zmieniaja co roku. Nawet jesli sie nie zmieniaja to masz pogląd o co moga byc pytania i pod to sie uczyc.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

3fF*cHick nie wiem kto Ci nawtykał takich głupot do głowy. Właśnie piszę magisterkę po budownictwie na polibudzie poznańskiej. Wierz mi, że pierwszy rok to kaszka z mleczkiem i . Tak naprawdę przesiew się zaczyna gdy zaczynają się przedmioty zawodowe, nastawione strikte na specjalizację którą zapewne będziesz obierał w późniejszym czasie.
3fF*cHick
Kontakt:

no chyba, że tak to tłumaczysz, tylko parę rzeczy mi się nie zgadza :D jeśli ludzie nie potrafią studiować to dlaczego na późniejszych latach na sggw poprawiają po 13 razy egzamin?
8)
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Chyba trochę zeszliście z tematu? piszecie z własnego doświadczenia tak, jakby dotyczyło to wszystkich uczelni, wszystkich kierunków i wszystkich specjalizacji :P Tak naprawdę wszędzie jest trochę inaczej, są np. kierunki, na które max łatwo się dostać (jak np. mój ;) tzn. Inżynieria Materiałowa) i wtedy faktycznie pierwszy rok jest dość kłopotliwy, bo trzeba niestety odrzucić ludzi, którzy się nie nadają (trzeba uczciwie przyznać, że są tacy).

stoprocent6 pisze:moim zdaniem lepiej cos złozyc niż cały
Lepiej, ale dużo drożej. Większość ram DH na Allegro to okolice 2500-3500 zł, podczas gdy cały rower można mieć za 4000-6000 zł. Optymalnie jest kupić cały rower, który jak najwięcej kluczowych (czyt. drogich) części ma takich, jak by się chciało lub o podobnej wartości. Dotyczy to przede wszystkim amora i dampera, ale też np. hamulców, kół, korby (wymiana jest zwykle droga i/lub kłopotliwa).

Kupując cały rower odpadają Ci też problemy z szukaniem odpowiedniej piasty, dobieraniem zestawu suport-korba-napinacz, czy dorabiania tulejek do dampera (a najpierw szukania go w odpowiednim rozmiarze).
3fF*cHick
Kontakt:

Wooyek pisze:Lepiej, ale dużo drożej. Większość ram DH na Allegro to okolice 2500-3500 zł, podczas gdy cały rower można mieć za 4000-6000 zł. Optymalnie jest kupić cały rower, który jak najwięcej kluczowych (czyt. drogich) części ma takich, jak by się chciało lub o podobnej wartości. Dotyczy to przede wszystkim amora i dampera, ale też np. hamulców, kół, korby (wymiana jest zwykle droga i/lub kłopotliwa).

Kupując cały rower odpadają Ci też problemy z szukaniem odpowiedniej piasty, dobieraniem zestawu suport-korba-napinacz, czy dorabiania tulejek do dampera (a najpierw szukania go w odpowiednim rozmiarze).

Zgadzam się z przedmówcą!
KaKTuSSS pisze:3fF*cHick nie wiem kto Ci nawtykał takich głupot do głowy. Właśnie piszę magisterkę po budownictwie na polibudzie poznańskiej. Wierz mi, że pierwszy rok to kaszka z mleczkiem i opi#$%#alactwo. Tak naprawdę przesiew się zaczyna gdy zaczynają się przedmioty zawodowe, nastawione strikte na specjalizację którą zapewne będziesz obierał w późniejszym czasie.
No nie wiem, z reguły większość ludzi tak mówi, zresztą moja Mama i Tata (po PW), siostra po UW i SGH, a ja teraz idę na SGGW i po prostu jest przesiew. Po prostu masa ludzi na początku odpada, a później to jakieś pojedyncze wypadki.
Ale już nie chce mi się gadać na ten temat. Wracamy do rowerów!
oliano_italiano
Kontakt:

Post autor: oliano_italiano »

Co do tematu znalazłem kilka ofert rowerów.
http://allegro.pl/item696667148_rower_s ... _shox.html
http://allegro.pl/item688522907_santa_c ... naped.html - jak dla mnie do zmiany tylko hamulce.
http://allegro.pl/item691055404_santa_c ... _face.html - tak samo jak w.w.
Co Ty na to? :)
gg: 5838449
3fF*cHick
Kontakt:

co to jest ten sx trail, bo jakoś nie bardzo znam ten model. co do v10 to nie bardzo chce kupować to.
ODPOWIEDZ