Problem z doborem tulejek
Problem z doborem tulejek
Witam poniewaz mam okazje zakupic dhxa 5.0 ale jest problem poniewaz damper pochodzi z demowki jak wiadomo jeden otwor jest mniejsza od drugiego a tulejki ktore mam z rama sa przystosowane do jednakowych otworow
dlatego mam pytanie czy jest jakas mozliwosc zakupienia przejsciowek lub cos w tym stylu?
btw.
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=38981
znalazlem cos takiego ale nie wiem czy to da rade? jesli tak to jaki rozmiar?
pamietam ze w ramie kony mialem podobna rzecz na zasadzie wlasnie takich tulejek ktore wchodzily w otwor z dwoch stron przy dolnym mocowaniu
dlatego mam pytanie czy jest jakas mozliwosc zakupienia przejsciowek lub cos w tym stylu?
btw.
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=38981
znalazlem cos takiego ale nie wiem czy to da rade? jesli tak to jaki rozmiar?
pamietam ze w ramie kony mialem podobna rzecz na zasadzie wlasnie takich tulejek ktore wchodzily w otwor z dwoch stron przy dolnym mocowaniu
masz 2 wyjscia..
1. napisz/zadzwon do dystrybutora FOXa...napewno beda mieli takie tulejki...
2. idz do tokarza niech ci dorobi.. poprostu zanies mu damper..i zmierz jaka szerokosc ma miec rozstaw tulejek..zeby ci pasowal szerokoscia do ramy...
tokarz bedzie chyba nawet lepszym rozwiazaniem bo i tanszym i pewniejszym..tokarz dorobi ci tulejki do rozmiaru konkretnie tego dampera... a dystrybutor sprzedaje tulejki w rozmiarze do dampera z niewytatym oczkiem/slizgiem.. jesli w twoim damperze jest minimalnie wytarty slizg...to nowa tulejka po niedlugim czasie moze zlapac luz... wiec lepiej isc do tokarza.. i dorobic od razu tulejki do obu oczek dampera...
najlepiej zeby zrobil je z mosiadzu bo jest chyba najlepszym materialem do tego ale stal tez moze byc... byle nie bylo to alu bo szybko sie wytrze...
1. napisz/zadzwon do dystrybutora FOXa...napewno beda mieli takie tulejki...
2. idz do tokarza niech ci dorobi.. poprostu zanies mu damper..i zmierz jaka szerokosc ma miec rozstaw tulejek..zeby ci pasowal szerokoscia do ramy...
tokarz bedzie chyba nawet lepszym rozwiazaniem bo i tanszym i pewniejszym..tokarz dorobi ci tulejki do rozmiaru konkretnie tego dampera... a dystrybutor sprzedaje tulejki w rozmiarze do dampera z niewytatym oczkiem/slizgiem.. jesli w twoim damperze jest minimalnie wytarty slizg...to nowa tulejka po niedlugim czasie moze zlapac luz... wiec lepiej isc do tokarza.. i dorobic od razu tulejki do obu oczek dampera...
najlepiej zeby zrobil je z mosiadzu bo jest chyba najlepszym materialem do tego ale stal tez moze byc... byle nie bylo to alu bo szybko sie wytrze...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
nie bede zkladal nowego tematu a ze w sprawie damperow jestem zeielony potrzebuje pomocy otuz wykrecilem z ramy damper fox dhx 4.0 w celu wyczysczenia i gdy zdjolem tuleki dystansowe zauwarzylem ze ta tulejka ktora wchodzi w oczko dampera ma luzy to znaczy moge ja przesuwac palcem musze wymienic tulejki raczej , tylko nie wiem czy ruwniez bede musial wymienic ta czesc

czy ta czesc to :
DU
pierścień ślizgowy ?

czy ta czesc to :
DU
pierścień ślizgowy ?
tak ta część to jest pierścień ślizgowy... nie musisz wymieniac jesli nie chcesz mozesz dorobic u tokarza tulejki pod wymiar.. ale jesli chcesz mozesz wymienic ten pierscien i kupic orginalne tuleje u dystrybutora... ja bym wybral tokarza bo to sporo tansza opcja...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
Juz to przerabialem z tokarzem, jezeli nie ma specjalnej szlifierki do tuleji to po jakims czasie znowu ci sie zrobia luzy. Metal, po samej tokarce ma zbyt mala gladkosc powierzchni, tzn. jest duza chropowatosc i nie ma mozliwosci dokladnego spasowania tuleji.
Na poczatku bedzie sie wydawac, ze wszystko zajebiscie pasuje, a po jakims czacie nabierze luzow.
Na poczatku bedzie sie wydawac, ze wszystko zajebiscie pasuje, a po jakims czacie nabierze luzow.