Rama Cannondale

3fF*cHick
Kontakt:

Rama Cannondale

Post autor: 3fF*cHick »

Mam pytanie, ktoś jeździł na ramie Cannondale Judge? Zastanawiam się nad kupnem tej ramy, wcześniej jeździłem na gemini i bardzo ją lubiłem, idealne geo dla mnie, nie za sztywna. Macie jakieś opinie, przemyślenia?

Pzdr

edit: I jeszcze taka prośba, na ile wycenilibyście ten rower, zakładając, że jego stan jest dobry, bez rewelacji(prosi się o serwis):

Cannondale Judge
damper marz roco tstr
widelec marz 888 VF(chyba 06')
korba truvativ hussefelt + howitzer
przerzutka / manetka tyl X9
piasty przód/tył sun ringle
obrecze mavici pewnie d321
sztyca thomson
siodło funn
kiera fsa gravity
hample avid code
3fF*cHick
Kontakt:

Post autor: 3fF*cHick »

ok, skoro nikt się nie orientuję odnośnie cannondale'a, to może ktoś powie coś o ramkach iron horse sunday team 08 i spec sx-trail. Do czego mają główne przeznaczenie? Jak się spisują?
GH
Kontakt:

Post autor: GH »

Sunday to rama zjazdowa, Sam Hill ją ujeżdżał w poprzednim sezonie, a sx trial to rama raczej do slopstylu
Jak się na nich jeździ nie jestem w stanie Ci powiedzieć bo nigdy na nich nie jeździłem ale o Sundayu może Ci powiedzieć "Zielony" On ją ujeżdża bądź ujeżdżał bo widziałem jego rower na allegro więc nie wiem :P
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

SX jest do slopa/4X ,a SX Trail to ramka do Fr. Cannondale jest drogą marka i dlatego cieżka znaleśc uzytkownika tej ramy w naszym kraju (no i jakiegoś wybitnego zawieszenia też nie maja)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

3fF*cHick canon zalezy za jaka kase. JAk okazja to brac bo ladnie wykonane rame maja ale geo srednie i na całej linii maja w firmie długie jak cholera wachacze (judge bodajze koło 18'') jak sunday w podobnej to znacznie chetniej bym brał.

A sx to jak nopainnogame mowi ramka do FR. Raczej lzejsze niz mega ktowanie na dropach na płaskie i ogolne durne zabawy ale tak to fajny sprzet.
ODPOWIEDZ