Avid juicy three-sila hamowania.
Avid juicy three-sila hamowania.
Witam, kupiłem niedawno Avid Juicy Three i nie wiem jak one powinny poprawnie hamowac. Da się jakoś poprawić prace ?? zeby chwytały tak by bike stał od razu w miejscu???
http://devil17.pinkbike.com
-
- Kontakt:
Tez mam z nimi problem. Kupiłem nowe tydzień temu. Jest to mój pierwszy hydraulik i na początku myślałem, że hamują dobrze. Jednak wydają mi się one teraz za miękkie.
Żeby zablokować kolo na max muszę docisnąć klamkę prawie do chwytu.
Przy normalnej jeździe starcza nawet mniejsza siła zeby stanąc w miejscu.
Też masz ten problem?
Żeby zablokować kolo na max muszę docisnąć klamkę prawie do chwytu.
Przy normalnej jeździe starcza nawet mniejsza siła zeby stanąc w miejscu.
Też masz ten problem?
-
- Kontakt:
no ja robiłem w hayesach tak: wykręcasz zacisk i sopniowo naciskasz klamką żeby się kolcki troche zeszły ale tylko troche i wsadzasz i do zahamowania potrzebuje teraz mniejszego skoku na klamce ... taki mój patent a jak kupiłes nowy to może byc zapowietrzony, lub mało oleju mieć ...tak miał kumpel jak kupił nowe juicy 7
Tak jak wyżej,odpowietrzyć,zalać dobrze + ewentualnie metaliczne klocki.W stalowe oploty nie ma sensu się bawić przy tych hamulcach moim zdaniem.Miałem J3 i to słabiutkie hamulce.Modulacji prawie totalny brak no i trzeba było wkładać siłę żeby postawić rower na koło.Tył chwytał lekko i nadawał się do driftowania ale na przód ten hampel to mogiła,więc nawet jak wszystko dobrze zrobicie to rewelacji się nie spodziewajcie.
ja miałem soczki trójeczki nowy komplecik na tarczach hayesa v8 203 mm i nie narzekałem na nie. Miałem je sezon. Teraz ma kumpel w sztywniaku i sobie chwali. Obecnie przesiadłem się na code 5 i mogę stwierdzić że przepaść między trójkami a codami jest ogromna, ale pomimo tego twierdze że trójki to dobre hamulce no ale są lepsze

Pozdrawiam

Jak masz je tydzień to daj im czas się dotrzeć, troszkę muszą dostać w kość żeby zaczęły jakoś hamować względnie. Z początku byłem załamany nimi jak je wkręciłem w rower i dopiero po paru zjazdach z Żaru się poprawiły:) Jak Ci klamka wpada do chwytu to masz przecież możliwość regulacji skoku klamki po przez malutką śrubę na imbusa w klamce. Co do zmiany klocków miałem Zeit'a metaliczne spiekane ale jakoś lepiej mi się jeździło na avidowskich klocuszkachbankieries pisze:Tez mam z nimi problem. Kupiłem nowe tydzień temu. Jest to mój pierwszy hydraulik i na początku myślałem, że hamują dobrze. Jednak wydają mi się one teraz za miękkie.

Pozdrawiam
-
- Kontakt: