Hometrail sessions. :) by jan

jan.mikael
Kontakt:

Hometrail sessions. :) by jan

Post autor: jan.mikael »

jak wszyscy się chwalą swoimi dokonaniami, to nie będę gorszy- nakręcone w dwa dni, poskładane w dwa kolejne, małe udokumentowanie chwili przerwy podczas sesji letniej roku 2009:] http://www.pinkbike.com/video/83157/.
Program do edycji nie powalał skomplikowaniem, a sprzęt możliwościami, ale mam nadzieję iż ogląda się przyjemnie:)
dawniej mikael:)
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Ogólnie to spoko produkcja - miło się oglądało. Wyrzuciłbym:
- wszystkie momenty gdzie widać samochód :wink: bo są nudne i średnio pasują
- zjazdy po liściach,czy w linii prostej - są nużące i psują dynamikę filmu
- ujęcia z kasku pokazują ziemię,a nie trasę :?
PS: początek z napisami skopiowany jakby z produkcji Ryysa :wink:
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

nopainnogame pisze:początek z napisami skopiowany jakby z produkcji Ryysa
Wyłączności na to Pan Ryys nie ma, więc nie widzę problemu.. Produkcja zacna, fajnie się ogląda..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
jan.mikael
Kontakt:

spoko, dzięki za sugestie:) Filmów ryysa oprócz tego ostatniego promo i teasera seasons nie widzialem, więc na moje szczęście nie mogłem odgapić:) Ujęcia z autem to rozpaczliwy sposób złożenia fabuły filmu bo brakowało ujęć, też mi nie za bardzo pasują:) A ujęcia z kasku są ujęciami z plecaka, to była pełna improwizacja, cud że się udało.
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

Tragedia. Nudna jazda, nudna muzyka, nudne ujęcia, nudny montaż, za długi, bezsensowne ujęcia z autem i jakimiś przebierankami, helmet cam pokazujący ściółkę leśną a do tego wszystkiego jeszcze jakies teksty na poczatku, które nie mam pojęcia jaką mają pełnić rolę...

Widać że na siłe chciałeś zrobić jakies wątki fabularne ale na dobre to filmowi nie wyszło...

plus za ciekawe ścieżki
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

film mi się podobał i zdecydowanie zachęca do roweru!!! :)
trochę dalszej pracy, z czasem doświadczenia i będzie wyśmienicie

Ajz pisze:Tragedia. Nudna jazda, nudna muzyka,
Ajz czekam na Twoją produkcję (chyba że już była nie przypominam sobie)... zobaczymy... ocenimy... bo jedyne co jest tutaj tragiczne to Twój poziom

tak to już jest na tym forum, że samemu nic się nie zrobi ale krytykować łatwo...

PS poproszę soundtrack i czekam na Twój następny film
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

film ma klimat :D ja rownież poprosze soundtrack
www.mudserwis.com
jan.mikael
Kontakt:

soundtrack to angels&airwaves- everything's magic, the rakes - time to stop talking, cassius- toop toop, looptroop - fort europa. Co do oceny soundtracka bo jest maksymalnie subiektywna, ja nie lubię w filmach rowerowych nie zgranego łomotu przez cały czas, wolę żeby było wszystkiego po trochu. Nie może byc idealnie:) Żeby ujęcia nie były nudne to dzisiaj trzeba już chyba skakać po drzewach jak małpa, wszystko tak naprawdę pozostaje wtórne. Nie komentuję oceny montażu, uważam że właśnie to jak najbardziej nadaje się do oceny:) A na razie u mnie kuleje. Helmet cam pokazujący ściółkę- stwierdzasz fakty, to miał pokazywać. Nudna jazda- jest jaka jest, nigdzie nie pisze że ma być wsciekły hardkor, ma byc miło i gładko jak muzyka. Każda opinia ważna:)
mathieu_88
Kontakt:

Post autor: mathieu_88 »

Film fajny, ale mnie za mało na nim jest :D Najciekawsza jest moja gleba :)
A tak poza tym to chłopaki, to był chyba pierwszy "sklecany" filmik przez jana.mikaela i kręcony aparatem fotograficznym, więc jak na początek i zaawansowanie technologiczne sprzętu - jest naprawdę nieźle! I z każdym filmem może być tylko lepiej :)
[url]http://sroczka.pinkbike.com/[/url]
Ajz
Kontakt:

snizy idąc twoim tokiem myślenia nie masz prawa krytykować niczego, w czym nie jesteś lepszy.

Nie podoba ci się jakiś samochód? - a zbudujesz lepszy?
Nie smakuje ci pizza? - a zrobisz lepszą?
Nie podoba ci sie rama? - a pospawasz lepszą?
Moze jeszcze piosenka - a zaśpiewasz lepiej? :D:D

hahaha myśląc tak jak ty to czlowiek niczego nie moze krytykowac :D

po to jest forum, zeby pisać swoją opinię - wiesz? Na prawdę, nie kłamię - do tego ono służy.

Mój poziom jest tragiczny? Możesz uściślić w którym miejscu i na czym to polega?

W normalny sposób wyraziłem swoją opinię, jeśli ktoś nie dorósł do wysłuchiwania krytyki albo lubi się bawić w adwokata to myślę że pomylił miejsca ;)

jan.mikael Dokładnie tak - jazda nie musi być hardkorowa, żeby było ciekawie. Jednak zeby ciekawie pokazac hardkorową jazdę nie trzeba aż takich umiejętności, jak do pokazania lajtowej jazdy, żeby nie było nudno.

btw. mathieu_88 akurat jakość tego filmu jest jego najmocniejszą stroną :)

pozdrowienia
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Ajz mądra, przemyślana krytyka a poziom Twojej pierwszej wypowiedzi to dwie rożne sprawy.
Ajz pisze:Tragedia. Nudna jazda, nudna muzyka, nudne ujęcia, nudny montaż, za długi
to jest coś co określam jako tragiczny poziom wypowiedzi.

Dalej chętnie zobaczę dobry film wg. Ciebie - do dzieła filmowcu.
Teresa Orlowski pozdrawia Cię ;)
Ajz
Kontakt:

fajną masz fotke w podpisie :)
ODPOWIEDZ