Obojczyk - lekarz w Tychach

Jaca
Kontakt:

Obojczyk - lekarz w Tychach

Post autor: Jaca »

Cześć, kilka dni temu złamałem obojczyk... składanie operacyjne, 3 dni w szpitalu, gips...

I właśnie ten gips mnie męczy. Ciężkie to, duszno, źle się śpi i na dodatek zaczęły mnie łapac skurcze miesnia ramienia, ktore musze przeczekac, bo nie mam jak go naciągnąć.

wczoraj dzwonił do mnie kolega z propozycją pożyczenia ortezy. Problem w tym, że starszy pan doktor stwierdził, że jedynie gips i nic więcej. Chce isc do lekarza sportowego, ale nie mam pojecia, gdzie w tychach lub okolicy takowy funkcjonuje...

pomoze ktos?

w googlach znalazłem jeden adres, ale jest niepewny, jest też kilka ośrodków niepublicznych, ale zaden nie jest typowo sportowy.
Morris
Kontakt:

Post autor: Morris »

może poszukac gdzieś po kato? na pewno będzie, w tychach- nie mam pojęcia, na szczęście nigdy nie musiałem korzystać (m.in. przez ponad roczny brak roweru :lol: )... a na ile Ci założyli ten gips?
pozdro i wracaj do zdrowia :wink:
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Jaca pełnoletni czy niepełnoletni :?:
W Katowicach jest takowy ośrodek. Jutro ci napisze co i jak bo przed chwilą do domu wróciłem ....
Jaca
Kontakt:

pełnoletni
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Witam

Szczerze polecam ortopede w Bieruniu Starym:

http://www.galen.pl/por_med_sport.htm

bardzo dobry ortopeda sportowy (szczególnie polecam z urazami nóg -mają mega doświadczenie ).

Korzystałem z usług 2 lata temu po zawodach na Żarze - również z problem z barkiem (strzaskałem dość mocno, na szczęście nic nie pękło i się nie zerwało) - dosłownie pełna profeska, do poradni zjeżdżają się piłkarze z całej południowej Polski. Naprawdę mają bardzo dobrą opinię.

Szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

PS daleko od dr. Pindura. (chociaż to może wina systemu, ortopedzi w szpitalu Wojewódzkim przyjmują na akord... jakby to była jakaś taśma produkcyjna w fabryce Fiata... jest ich stanowczo za mało a kolejki jak za komuny za mięsem)
Jaca
Kontakt:

a jaka cena takiej wizyty?
Kupidyn
Kontakt:

Post autor: Kupidyn »

Jak miałeś kolego operacyjnie składany obojczyk to został on zespolony blachami i śrubami albo śródkostnym drutem Kirchnera. W przypadku blach może obejść się bez gipsu, ale o tym decyduje lekarz. Zależy jak poważne było złamanie i ile miałeś odłamów kostnych. Jeżeli masz drut to tylko gips i na to rady nie ma.

Nie ma co kombinować ze zdejmowaniem gipsu bo możesz tego pozniej żałować.
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Kupidyn dobrze mówi, kuzyn miał doszczętnie połamany obojczyk (również składany w Tychach operacyjnie - drut, miło wspomina "głupiego Jasia") i jedynym wyjściem był gips - również w środku lata:(
Pamiętam, że przy wyciąganiu drutu zostawili kawałek bo był problem z wyrwaniem go - zoperowali mu go dopiero parę miesięcy później.

Miłego wcinania galaretek - magnez, potas, glukozamina, wapno i przebywaj dużo pod liniami wysokiego napięcia;)) (najlepiej na zabiegach)

Cen wizyt Ci nie podam - indywidualna sprawa pewnie.
Jaca
Kontakt:

z głupiego jasia pamietam tyle, ze mialo to lekko alkoholowy zapach. nastepne, co pamietam, to pobudka gdzie indziej, niz zasnalem :]

meczy mnie jeszcze jedna sprawa - mam wrazenie, ze majstry nie do konca dokrecili jedna srube (o ile sama sie nie poluzowala) skora mi sie na tym napina az do momentu, kiedy czuje dotkliwy bol, jakby zaraz mial mi tam obcy wyskoczyc, ale to juz sobie jutro skonsultuje.
ODPOWIEDZ