Sunline v1 vs Flat bars vs Nuke Proof Warhead
Sunline v1 vs Flat bars vs Nuke Proof Warhead
Zdecydowałem sie na zmianę race face diabolusa na rzecz czegoś szerszego i tu mam problem, ponieważ na 100% nie wiem która wybrać
Nuke Proof Warhead - bardzo przypadła mi do gustu, 760mm wznios 20mm niska waga 280g
sunline v1 - 745mm wznios 19mm
sunline Flat bars - ta kiera u mnie zrobiła najwięcej zamieszania, 762mm zero wzniosu waga 303g
Moimi faworytami są nuke i Flat bars.
Z jednej strony obawiam sie jak to bezie z Flat bars'em a drugiej strony ciągnie mnie do nie go, ciekawość?... całkiem płaska kiera hmm... czy nie będzie zbyt płasko ? Za to będę miał jeszcze niżej kokpit, rowerek bedzie sie jeszcze lepiej prowadził, będzie stabilniejszy... jak to ma sie w praktyce? Z przodu mam 888 WC 2008 wysokość amorka to 567mm, mostek 50mm zero wzniosu, mam 191cm wzrostu.
Wiem że spaced ma płaską kiere 760mm, może jakaś recka ? Jak sie śmiga na całkowicie płaskiej kierze, plusy i minusy ;)
Doradźcie coś !
Pozdro :wink:
Nuke Proof Warhead - bardzo przypadła mi do gustu, 760mm wznios 20mm niska waga 280g
sunline v1 - 745mm wznios 19mm
sunline Flat bars - ta kiera u mnie zrobiła najwięcej zamieszania, 762mm zero wzniosu waga 303g
Moimi faworytami są nuke i Flat bars.
Z jednej strony obawiam sie jak to bezie z Flat bars'em a drugiej strony ciągnie mnie do nie go, ciekawość?... całkiem płaska kiera hmm... czy nie będzie zbyt płasko ? Za to będę miał jeszcze niżej kokpit, rowerek bedzie sie jeszcze lepiej prowadził, będzie stabilniejszy... jak to ma sie w praktyce? Z przodu mam 888 WC 2008 wysokość amorka to 567mm, mostek 50mm zero wzniosu, mam 191cm wzrostu.
Wiem że spaced ma płaską kiere 760mm, może jakaś recka ? Jak sie śmiga na całkowicie płaskiej kierze, plusy i minusy ;)
Doradźcie coś !
Pozdro :wink:
Steel2 już to gdzieś czytałem w temacie o kierach na tym forum, to samo ziomkowi napisałeś :P ale nie o tym... po prostu chce wiedzieć jakie są plusy i minusy kiery o zerowym wzniosie, jakie są odczucia użytkowników z jady itp.
Gdybym miał możliwość przejechania sie, po testowania takiej kiery to wszystko bym wiedział, ale takiej możliwości nie mam i dlatego pytam co i jak
Gdybym miał możliwość przejechania sie, po testowania takiej kiery to wszystko bym wiedział, ale takiej możliwości nie mam i dlatego pytam co i jak

SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
-
- Kontakt:
ja wczesniej mialem tego Nuke'a i było naprawde ok , bez problemowo . Teraz mam race face'a atalas 785mm i 12.5mm wzniosu i ta kiera naprawde miazdzy. Rower naprawde super sie prowadzi , ale trzeba sie przyzwyczajc do tej szerokosci bo na poczatku jest troche dziwinie , ale Tobie idealnie spasuje płaska kiera. U mnie na max. obnizonym foxie 40 na półkach jest idealnie bo za niski kokpit tez nie jest dobry. Trzeba idealnie trafic z tym.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
Steel2 zgadzam sie z Tobą ze kazdy ma swoje upodobania, jeden woli szerszą, wyższą a drugi zaś niższą, krótsza itd. ale pomimo to, chciałbym wysłuchać tych którzy mieli doczynienia z tymi kierami
Jak do tej pory jeździłem na sunline 745mm 19 wznios (ostatnio dosc popularna kiera w śród bikerów) i stwierdziłem, ze spokojnie moge kupić jeszcze szerszą kiere, ale czy całkiem płaską...? tego nie wiem, bo nie jeździłem i trudno mi jest odpowiedzieć sobie na to pytanie :P dlatego też szukam pomocy na forum.
Z niecierpliwością czekam na wypowiedź Pana Spaceda, posiadacza kiery o owych parametrach

Jak do tej pory jeździłem na sunline 745mm 19 wznios (ostatnio dosc popularna kiera w śród bikerów) i stwierdziłem, ze spokojnie moge kupić jeszcze szerszą kiere, ale czy całkiem płaską...? tego nie wiem, bo nie jeździłem i trudno mi jest odpowiedzieć sobie na to pytanie :P dlatego też szukam pomocy na forum.
Z niecierpliwością czekam na wypowiedź Pana Spaceda, posiadacza kiery o owych parametrach

-
- Kontakt:
onlyblack to jest model atlas am, długość kiery to 685mm więc odpada. 
Zauważyłem ze na forum pojawiła sie moda, jak by to powiedzieć... moda na cwaniaka? Większość tylko czeka jak tu drugiego zjechać, tylko czeka na potkniecie... nie moge takiego czegoś...
KaczorAC1 nikt Ci nie każe czytać wszystkich tematów, jeśli nie chcesz to nie czytaj, nikt Cie nie zmusza :P Moze znajdzie sie więcej osób które miały odczynienia z tymi kierami...

Zauważyłem ze na forum pojawiła sie moda, jak by to powiedzieć... moda na cwaniaka? Większość tylko czeka jak tu drugiego zjechać, tylko czeka na potkniecie... nie moge takiego czegoś...

KaczorAC1 nikt Ci nie każe czytać wszystkich tematów, jeśli nie chcesz to nie czytaj, nikt Cie nie zmusza :P Moze znajdzie sie więcej osób które miały odczynienia z tymi kierami...
Damian przyczytaj mego posta jeszcze raz , potem swego. I bynajmniej nie pisałem tu o sobie. Z kierą miałem styczność , myślę że to kwestia przyzwyczajenia. Jak dosiadłem płaskiej kiery to czułem się strasznie dziwnie , nie mógłbym tym jeździć. Jednak jak już mówiłem pewnie z czasem człowiek się przyzwyczai.
A ta moda o której mówisz to chyba najprościej mówiąc logiczne myślenie się nazywa ?
A ta moda o której mówisz to chyba najprościej mówiąc logiczne myślenie się nazywa ?

Damian04 atlas odpada bo ? bo jest moda na szerokie kiery : ) ja tam lubie swojego eastona ea 70 685 i na szerszej czuje sie hmm dziko . kierownice dobieraj do szerokosci w barkach a nie do obecnego trendu . potem jezdza takie skrzaty po metr szescdziesiat z kierami 760mm i placza ze im zle . a przeciez im szersza tym lepsza no nie ?!
troyo nie koniecznie im szersza tym lepsza, tak jak steel pisał, każdy ma swoje upodobania, każdy jest inny :P
Ja jestem dość duży, także kiera o szerokości 760mm mysle ze bedzie mi odpowiadać, a moze nawet i szersza... Kiedy sie przesiadam na mojego brata rower gdzie ma kiere o szerokości 685mm też czuje sie jakoś tak dziwnie
KaczorAC1 no sory... jakoś tak szybko przeglądnąłem i przeczytałem "nie jestem" heheh mój błąd
Ja jestem dość duży, także kiera o szerokości 760mm mysle ze bedzie mi odpowiadać, a moze nawet i szersza... Kiedy sie przesiadam na mojego brata rower gdzie ma kiere o szerokości 685mm też czuje sie jakoś tak dziwnie

KaczorAC1 no sory... jakoś tak szybko przeglądnąłem i przeczytałem "nie jestem" heheh mój błąd