Marzocchi All Mountain 2-opinie
-
- Kontakt:
Marzocchi All Mountain 2-opinie
Witam.
Kolega ma zamiar kupic ten widelec, bedzie uzywany w poczynając na DH i na dircie kończąc, warto kupić ten widelec, czy lepiej rozglądnąć sie za czymś innym. Za marcokiem przemawia regulowany skok, ale czy naprawdę warto?
Pozdrawiam.
Kolega ma zamiar kupic ten widelec, bedzie uzywany w poczynając na DH i na dircie kończąc, warto kupić ten widelec, czy lepiej rozglądnąć sie za czymś innym. Za marcokiem przemawia regulowany skok, ale czy naprawdę warto?
Pozdrawiam.
Tak, warto go kupić, ale nie wiem czy jest sens żeby wykorzystywać ten amorek w dircie i dh. Co prawda jeżdze na nim już blisko 3 miechy xc, am, lekki fr i wszystko działa bez zarzutu (rocznik '07), marcok jest bardzo uniwersalny i wytrzymały, ale jest na miękką ośkę i nie jest przeznaczony stricte do dh. Więc jeśli widelec ma wytrzymać ostre katownie po traskach dh/fr to musi to być amortyzator z qr20 np. Z1 sport. No, chyba że kolega na codzień będzie jeździł lekki fr/am a wypad w poważniejsze góry zaliczy kilka razy w roku. 

Ja mam AM1 i TST musiałem serwisować bo padło,a nie katowałem go wcale i wiem że jest mało sztywny,ale za to bardzo lekki.Nie pamiętam czy AM2 też ma tak samo TST zrobione czy inaczej,ale wadliwe to jest.Jak pójdzie cała komora to wymiana ok. 300zł.Co do pracy to ładnie to chodzi.
Aha co do regulowanego skoku,to tylko na podjazdy,na zjeździe nie można zjeżdżać na skręconym bo można go rozwalić.
Aha co do regulowanego skoku,to tylko na podjazdy,na zjeździe nie można zjeżdżać na skręconym bo można go rozwalić.
-
- Kontakt: