[napinacz] Jaki napinacz do ramy LeaderFox Dragstar?

bait
Kontakt:

[napinacz] Jaki napinacz do ramy LeaderFox Dragstar?

Post autor: bait »

Witam wszystkich
Mam małe pytanko dotyczące napinacza.
Mam ramę LeaderFox Dragstar 16' i chciałbym kupić napinacz tylko nie wiem jaki
Słyszałem kiedyś, że pod tą ramę nie można zamontować napinacza, a jest mi niezbędny do optymalnej jazdy.
Może znacie odpowiedź na moje pytanie? :)
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

pod większość ram można zamontować napinacz. Ile chcesz przeznaczyć na ten cel?
Morris
Kontakt:

Post autor: Morris »

Podepnę się: mam Bitcha 06, potrzebuję napinacz. Myślałem o Dartmoor'rze Tracko, ponieważ doszły mnie słuchy że spełnią swoją rolę... jak to jest w praktyce? Do wydania mam... powiedzmy, że jak najmniej ;)
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Do tej ramy mozna zamontowac napinacz, lecz jedynie mocowany pod miske suportu- a wiec napinacze takie jak truvativ boxguide (stary jak swiat ale bardzo dobry sprzet do pewnego poziomu jazdy) czy inne napinacze tej konstrukcji jak Tracko, takze dobrze sie spisuje.
Polecam jednak zlecic zalozenie takiego napinacza w serwisie rowerowym- koszt to max 25zl, a nie jeden oszczedzi sobie nerwow i strat w czesciach :-).
http://www.endura.pl
bait
Kontakt:

Na napinacz chce przeznaczyć jak najmniej :P
Prosiłbym o jakieś propozycje na allegro :)
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Nie znizam sie zazwyczaj do poziomu niektorych forumowiczow, wiec nie napisze Ci ze jestes leniem i przyjme, ze po prostu sie nie znasz i czekasz na konkretna porade...

http://www.allegro.pl/item698809575_nap ... _team.html

http://www.allegro.pl/item700822018_nap ... ontaz.html

Oba beda dobre chyba ze masz zebatke mniejsza niz 38z z przodu. Bierz wiec ktory Ci sie bardziej podoba lub tanszy i po problemie. Do obu dokupisz po taniu rolke. Kup, daj dobrze zamontowac do serwisu i po problemie. Milej jazdy!

Temat do zamkniecia...
http://www.endura.pl
bait
Kontakt:

Zębatkę z przodu mam na 32 zęby, więc te napinacze będą pasować?
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

bait Teoretycznie tak. Z tańszych Tracko podobnych napinaczy masz wszelkiej maści odpowiedniki typu Bop Roll, XTX, Project X czy Point bo to wszystko wzorowane na E.13 i prawdopodobnie z jednej fabryki.
bait
Kontakt:

Wiem, że jestem noobem i się nie znam, ale chciałbym usłyszeć jedną konkretną odpowiedź - tak/nie ten napinacz będzie/nie będzie pasować do Twojego roweru :)

Jeśli nie będzie pasować, to proszę o podanie innego napinacza - bo jestem totalnie zielony.

Btw. czy można zrobić napinacz z "przerzutki" ?
Morris
Kontakt:

Post autor: Morris »

Każdy napinacz w którego specyfikacji znajdziesz "pod miskę supportu" lub "gratis adapter pod miskę supportu" Ci podejdzie. I oczywiście musi obsługiwać Twoje 32t ;)

Pozdro
bait
Kontakt:

Możecie mi coś polecić? Bo znając życie to znów kupie zły napinacz i będą problemy :/
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

bait pisze:Możecie mi coś polecić?
bait Idź do babci po okulary i przeczytaj jeszcze raz temat.

Napinacz z przedniej przerzutki jeśli o niej mowa będzie miał funkcje bierna i służył jako klatka. Więc de facto nie będzie napinaczem w pełni tego słowa znaczeniu.
Jeśli zaś mówisz o tylnej przerzutce to owszem i można z niej zrobić napinacz ale tylko w przypadku single speeda.
bait
Kontakt:

Czytam jeszcze raz temat i te napinacze, które polecił mi ACextreme nie wiadomo czy będą pasować pod moje 32z. Sam napisałeś "teoretycznie tak" taka odpowiedź mnie satysfakcjonuje. Nie wiem czy tak trudno zajrzeć na allegro i dla znawcy tematu poszukanie odpowiedniego napinacza dla mnie to kwestia 5 minut ... widocznie nikt tego nie potrafi zrozumieć i każdy chce "zakozaczyć" wiedzą ...
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

bait pisze:Nie wiem czy tak trudno zajrzeć na allegro i dla znawcy tematu poszukanie odpowiedniego napinacza dla mnie to kwestia 5 minut ...
nie wiem czy tak trudno jest skorzystać z opcji "zadaj pytanie sprzedającemu" i się upewnić czy napinacze z linków jakie Ci podesłali na 100% będą pasować... trzeba pomyśleć czasem:P
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

http://www.allegro.pl/item703614854_nap ... 2_36z.html

Prosze. W aukcji jest wyrażnie napisane:
"NAPINACZ TRUVATIV BOXGUIDE 32-36Z
[...]
-Mocowany pod suport"

Tracko też obejmie 32, ale czasem go ciężko na tak małej zębatce dobrze ustawić

Edit: Żeby nie było... ten Box zapasuje na 100% ;)
bait
Kontakt:

Dzięki :)
Teraz pozostaje mi zakupić ten napinacz i cieszyć się jazdą na rowerze :D
ODPOWIEDZ