Witam. Niedługo planuje zakup paru częsci - ramy i amorka. Tylko że teraz pojawia sie dylemat - nie wiem co wybrac :P . Rower ma byc to fr-ka.
Wybrałem sobie kilka ramek :
*NS Bitch 08
*DC Pitbull 08
*DC Pussy 08
*Two6Player 09
I do tego 2 połka najlepiej:
*Drop Off
*Junior T 07
(Jak macie cos lepszego do zaoferowania to mówcie na rame mam do wydania 800 zl , a na amorek ok. 1000)
Bitch 08 nie jest do FR tak samo Pussy jak i Two6Player wiec zostaje jedynie Pitbull. Jak chcesz bitcha to jedynie roczniki starsze. Moze Cocker ale to bys musial troche dolozyc jeszcze. Co do amora to drop off triple jest badziewny. W kwocie do 1000zl Junior T ale mysle ze starszy rocznik bo lepsze tlumiki byly. Rozwaz takze Super T i starsze 888 np RC lub moze jedno polke jakas typu domain/66
Pussy i Player na dzień dobry odpadają bo to nie ramy do tego ci chcesz.
Bitch owszem ale 07, 06. 08 to już nie ramka pod dwupółki.
Pitbull owszem ale nie starszy niż 05 więc 08 śmiało bierz.
Za 800zł spokojnie dostaniesz, nawet nówkę jak gdzieś będzie, DM DS i Surge.
Mógłbyś się tez pokusić o Cocka bądź nawet Cockera bo był ostatnio za 9 stówek.
Tematów o tych ramach było multum. Więc recenzji w szukajce szukaj.
Co do amorka Drop Offa Triple zdecydowanie sobie odpuść. Jurek na jego tle lepiej wypada a za te pieniądze dostaniesz też starsze 888 05 czy może 06.
Co do amorka to Junior, o Drop Offie zapomnij
Z ram Dartmoor odpada, mysle że mój wybór padł by na Bitcha widziałem pare tych ramek na Juniorze i sie świetnie trzymają i prezentują
Kozak90, a nie lepiej więcej kasy na amora [888RC, RC2X, Shiver], a mniej na ramę [dragstar, street fighter, szanse połamania ich też są małe, same ramy lżejsze, geo podobne, a sztywniak to sztywniak]?
A czy Ns surge ma rozmiary 14'' ? I zaciekwił mnie dziwny rozmiar rury sterowej. Od razu z ramą musiałbym wymienić amortyzator na 1,13 a mam na 1,1/8'' . Czy ewentualnie moglbym dac jakies podkladki zeby to sie zgralo ?