Avid juicy 7 problem?

popieeel
Kontakt:

Avid juicy 7 problem?

Post autor: popieeel »

Witam. Dzis kupilem nowe avidy juicy 7 tylko jest jeden problem kostki sa za blisko siebie tak ze nie da sie wsadzic tarczy a ponadto klamka sie zaciska do samego gripa sa to moje pierwsze hydrauliki nie wiem czy sa zapowietrzone ale nie powinny byc albo maja za malo plynu i jak wyregulowac te kostki? :D
Pharaun.ojP!!
Kontakt:

Post autor: Pharaun.ojP!! »

A więc... bieżesz śrubokręt....rozpychasz klocki, montujesz do roweru, przekręcasz czerwone pokrętło na klamce w strone przeciwną do szczałki aż do oporu i pompujesz klamką przez jakies pół min- min, klocki ustawią się w należnej pozycjii jest git.
eryk_kartman
Kontakt:

Post autor: eryk_kartman »

dokladnie tak jak powiedzial Pharaun.ojP!! nic dodac nic ujac :)
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl
popieeel
Kontakt:

Post autor: popieeel »

dzieki :D ale co do tej klamki to pokrecilem i dalej nie jest tak jak bym chcial znaczy lepiej ale to dalej nie to :D jest na to jakas rada :O
Pharaun.ojP!!
Kontakt:

Post autor: Pharaun.ojP!! »

Ok. To jak to nie jest jeszcze to, to w zamontowanym w rowerze przekręcasz do oporu czerwone pokrętło w strone jaki pokazuje szczałka(czyli klocki rozejda się maksymalnie) i wtedy pompujesz klamka z pół min - min, i potem zakręcasz znowu pokrętło klocki się schodzą i na 100% powinno działac dobrze...a jak to nic nie daje to masz za mało oleju....nie powiem Ci czy jest zapowietrzony bo też mam avidy może od 3 miechów i jeszcze ich nie zapowietrzyłem...chyba :lol: Pozdro
ODPOWIEDZ