Rower czy rowera,o to teraz pyta szara sfera...
Steel2 nie wiem jak Ciebie, ale mnie to nie obraza jak ktos do mnie pise bez polskich zankow i bez duzych liter. w przeciwienstwie do Ciebie nie mam problemow z odczytaniem takiej tresci, i nie traktuje tego jako proby obrazenia mojej osoby a jako zwykly pospiech i posiadanie takiego schematu jakim jest interpunkcja w glebokim powazaniu. jak Ci przeszkadza tak bardzo ze ktos nie napisal polskich znakow albo nie zaczal zdania od duzej litery to poprostu nie czytaj i omin, bo na sile swiata nie zmienisz, a w ten sposob tylko sobie przyslowiowo "posty nabijasz". pozdrawiam.
KefirQn Tu nie chodzi, o zapozyczenia z gwary - bo, owszem, czesto mozna takowe u nas w Krakowie spotkac. Nie chodzi tez o niemal "kultowa" juz gware Krakowska - ktorej nigdzie nie uswiadczysz "pelna geba" - nawet na kleparzu, bo tam jest sporo przyjezdznych spod krakowskich wsi - ktorzy, tez raczej cechuja sie niedouczeniem poprawnej polszczyzny, a nie gwara Krakowska.
Prawdziwej gwary krakowskiej raczej nigdzie nie uswiadczysz - bo mozesz teraz spotkac tylko "wtracenia" w mowie potocznej.
Z tego co zrozumialem to Schodkowi rozchodzi sie o permanetne bledy robienia z siebie idioty, uzywajac slow ktore "wypadly krowie spod ogona", ktore nie maja nic wspolnego ani z gwara, ani z slownikiem jezyka polskiego.
Poszlem, wyszlem, pedalo - i pare innych slow sie tu przewinelo.
Lisek-Tm Czepianie sie Steel2 jest meczace, ale tu mu trzeba przyznac racje - niektore posty raza w oczy, mnie osobiscie nie obrazaja - ale wywoluja niechec do dalszego czytania - i podswiadomie mowia z jakimi ignorantami ma sie do czynienia na forum.
edit:
brak polskich znakow... nie pisze tak naumyslnie;-)
nie moj kraj, nie moj komputer.
Prawdziwej gwary krakowskiej raczej nigdzie nie uswiadczysz - bo mozesz teraz spotkac tylko "wtracenia" w mowie potocznej.
Z tego co zrozumialem to Schodkowi rozchodzi sie o permanetne bledy robienia z siebie idioty, uzywajac slow ktore "wypadly krowie spod ogona", ktore nie maja nic wspolnego ani z gwara, ani z slownikiem jezyka polskiego.
Poszlem, wyszlem, pedalo - i pare innych slow sie tu przewinelo.
Lisek-Tm Czepianie sie Steel2 jest meczace, ale tu mu trzeba przyznac racje - niektore posty raza w oczy, mnie osobiscie nie obrazaja - ale wywoluja niechec do dalszego czytania - i podswiadomie mowia z jakimi ignorantami ma sie do czynienia na forum.
edit:
brak polskich znakow... nie pisze tak naumyslnie;-)
nie moj kraj, nie moj komputer.
Lisek-Tm - zwyczajowo dopuszczalne jest pisanie bez polskich liter. Ale nie jest zwyczajem pisanie bez wielkich liter. Pośpiech ? Ile realnie oszczędzisz na wciskaniu sifta ? 0,5 s na całego posta ? Absolutnie nie to po prostu niechęć do tego małego wysiłku. I jednocześnie taka osoba chce najczęściej pomocy. A nawet ten mały wysiłek wciśnięcia shifta jest dla takiej osoby to zbyt dużo. Chamstwo, prostactwo i tyle.
I nie mieszajcie spraw gwar do zidiocenia i lenistwa. To pewnie przez tę reklamę, gdzie internet trafia do obory ( bo przecież nie ma co zakładać, że taki osobnik żyje w normalnym domu gdzie tyle wysiłku trzeba włożyć np. drzwi zamykać, nie rzucać śmieci pod nogi czy nie stawiać klocka gdzie popadnie. Padłby w wycieńczenia momentalnie ).
I nie mieszajcie spraw gwar do zidiocenia i lenistwa. To pewnie przez tę reklamę, gdzie internet trafia do obory ( bo przecież nie ma co zakładać, że taki osobnik żyje w normalnym domu gdzie tyle wysiłku trzeba włożyć np. drzwi zamykać, nie rzucać śmieci pod nogi czy nie stawiać klocka gdzie popadnie. Padłby w wycieńczenia momentalnie ).
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Steel2W gruncie rzeczy nic do CIebie nie mam, lubię czytać Twoje wypowiedzi bo na ogół mają sens. W każdym razie żyjesz trochę w swoim wyidealizowanym świecie, nie zauważyłeś że dąży się do uproszczania ortografii, do zjednolicenia języków itd? Wg mnie jest to zjawisko bardzo pozytywne, naprawdę po co komplikować sobie życie? To nie ma najmniejszego sensu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Do Steel2. Czepiasz się dużych liter (co moim zdaniem jest błahostką) , a sam piszesz:
-tą reklamę -> poprawnie tę reklamę
-Padł by -> poprawnie Padłby
-np -> poprawnie np.
Co Ty stary piszesz? Z tego wynika , że sam jesteś jak to mówisz chamem i prostakiem. To są przykłady tylko z Twojego ostatniego postu.
Pozdrawiam i sam się zabierz za lekturę słownika języka polskiego Panie Steel2.
-tą reklamę -> poprawnie tę reklamę
-Padł by -> poprawnie Padłby
-np -> poprawnie np.
Co Ty stary piszesz? Z tego wynika , że sam jesteś jak to mówisz chamem i prostakiem. To są przykłady tylko z Twojego ostatniego postu.
Pozdrawiam i sam się zabierz za lekturę słownika języka polskiego Panie Steel2.
Pewnie, po co myśleć, to też zbędne, uprośćmy. Ba, niektórym to już się udało. Po co komu szkoły, po co tyle lat się uczycie o poprawnej pisowni ? Nikt nie wymaga literackiego języka ale zwykłego poprawnego pisania w ojczystym języku. Co w tym dziwnego niby ?
Dziękuję poprawiłem. Za eksperta się bynajmniej nie uważam i staram się pisać poprawnie. Do każdego błędu też się nie czepiam. Jak byś zauważył jedynie do dużych i robionych z premedytacją.
Dziękuję poprawiłem. Za eksperta się bynajmniej nie uważam i staram się pisać poprawnie. Do każdego błędu też się nie czepiam. Jak byś zauważył jedynie do dużych i robionych z premedytacją.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Steel2 Naprawdę są potrzebniejsze umiejętności niż poprawna pisownia. Powinniśmy się skupić raczej na logicznym myśleniu, z którym niestety u niektórych bardzo słabo, co wynika z tego, że w szkole nacisk na nie jest minimalny.
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
KefirQn nie chodzi o gware ale o podstawy i nie fikaj ziomus
bo specjalnie bez nazwisk podaje.
czym skorupka za mlodu nasiaknie tym na starosc trąci...
miasto z czego powstalo ?? z dupy ?? i miasto moze miec inne znaczenie dla kogos w Berlinie lub w miescie Suraż - bardzo stare miasto w kraju, a jakie znane
jesli naprawde ktos sie czuje dotkniety to musi to przebolec i wyplakac sie w poduszke, nie ma rady..

czym skorupka za mlodu nasiaknie tym na starosc trąci...
miasto z czego powstalo ?? z dupy ?? i miasto moze miec inne znaczenie dla kogos w Berlinie lub w miescie Suraż - bardzo stare miasto w kraju, a jakie znane

jesli naprawde ktos sie czuje dotkniety to musi to przebolec i wyplakac sie w poduszke, nie ma rady..
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Schodek i Ravfr - nie pierwszy to już raz obrzucacie siebie błotem i za każdym razem kłótnia schodzi na zamierzchłe czasy kiedy Kraków był jeszcze wsią
Teraz pretekstem stała się mało-polszczyzna, a przy okazji dostało się konstrukcjom w Trupie. Proponuję, żebyście swój spór, ciągnący się przez wiele wątków tutejszego forum, przenieśli do reala, a zarazem ocenili organoleptycznie "lądownie" oraz statystycznie "rowera". Zrobimy ustawkę w Trupie, sprosimy stałych bywalców i, niczym ornitolodzy w lesie, nagramy ich wypowiedzi - spontaniczne, rzecz jasna, bo stanowiące komentarz do Waszych lotów i lądowań. Jeśli sobie tego życzysz, Schodek, możemy potem przenieść się trochę na zachód, do Q2nowa - bliższego Twojemu sercu - i powtórzyć eksperyment. Po wszystkim podsumujemy jakość tras i języka. Zamiast szampana postawię parę browarów i może w końcu uda się zakopać wojenny topór. Nie musicie się przecież lubieć, ale żeby za każdym razem, przy pierwszej okazji, tak sobie nawzajem dopierdalać? Niezbyt to służy środowsku - tyle toksyn.

-
- Kontakt:
"Buty plus pedała" z.... Krakowa :
http://www.allegro.pl/item715333717_but ... 0_krk.html
Wygląda na to, że marudzenie Schodka nie jest bezpodstawne...
http://www.allegro.pl/item715333717_but ... 0_krk.html
Wygląda na to, że marudzenie Schodka nie jest bezpodstawne...
www.gkkg.pl
-
- Kontakt: