Szklarska Poręba ? Pierwszy raz

Krzysztoff
Kontakt:

Szklarska Poręba ? Pierwszy raz

Post autor: Krzysztoff »

Siemka planuje w sobote się tam wybrac i bedzie to moj pierwszy wyjazd w gory i zabardzo nie wiem jak to wszystko tam wyglada . Wybralem Szklarska bo mam najblliżej wiec jak by ktos mogl to niech co nieco napisz o co chodzi z ta piątka za wyciag , czy sa jakies trasy wyznaczone zeby sie nie zgubić i czy z czasie festyny można normalnie pośmigac. Będe wdzieczny za wszelkie wskazówki
speedy
Kontakt:

Post autor: speedy »

5zł za wyciąg?
Dobrze rozumiem?
Jesli tak to spoko cena.Jak ja bylem w bodajże 2005r, to wyciąg kosztował jakieś 20zł, i to właśnie do stacji pośredniej.Fakt, za darmoszkę był w czasie zawodow DH, można było wjeżdzać tyle ile dało sie radę wjechać:)
Mam nadzieję że cennik wyciągów się poprawił , w stosunku do poprzednich lat.
Zgubić, to raczej się nie zgubisz, nie oczekuj tam nie wiadomo jak rozbudowanych tras.Jest jedna traska DH(ok.2km) pozatym cała impreza odbywa sie u stóp góry "Szrenica"
Na sam szczyt, Szrenicy, nie wjedziesz wyciągiem z rowerem, za to bez roweru jak najbardziej(dziwne to troche bo po drugiej stronie góry ,po stronie Czeskiej, wjeżdzać można.....No cóż, w końcu mieszkamy w Polsce.)
Ale polecam wdrapać się na sam szczyt, z rowerem , zajmie ci to z 1,5 h jak nie wiecej ,ale będziesz miał super zjazd zprędkością powyżej 70km/h:)
Tylko ludków nie postrącaj;p
ODPOWIEDZ