Ns Coaster SS Pro. Zatarte łożysko ?

viruss3000
Kontakt:

Ns Coaster SS Pro. Zatarte łożysko ?

Post autor: viruss3000 »

Witam.
Po miesiącu jazdy na w/w piaście podczas pedałowania zaczęła ona strzelać. Pedały czasami samoczynnie podczas jazdy kręcą się do przodu.
Czym to możne być spowodowane ?
W rowerowym powiedzieli mi ze łożysko mi się prawdopodobnie zatarło ?
Czy to podlega gwarancji ?
Jeśli nie jaki jest koszt naprawy ?
Ewentualnie czy taka praca możne byc spowodowana zwykłym brudem w środku lub czymś innym ? ?
Qubusiek
Kontakt:

Post autor: Qubusiek »

Wersja ze w srodku jest poprostu syf wydaje mi sie najbarddziej prawdopodobna. Mozesz to bez problemu oddac na gwarancje, tylko jesli masz ta piaste gdzies wysylac to nie wiem czy jest sens, stracisz ze 2 tygodnie jazdy i jeszcze koszt przesylki. Najlepszym pomyslem wg mnie bylo by rozkrecenie i sprawdzenie co sie dzieje. Sprawdzil bys wszystkie lozyska, wyczyscil calosc i przesmarowal. A co do ceny lozyska to taka normalna maszyna kosztuje ok 10-15 zl.
http://www.pinkbike.com/photo/4682317/ - rowerek
barte
Kontakt:

Post autor: barte »

Jeżeli obracają sie pedały podczas kręcenia kołem to pewnie zatarło/zabrudziło się łożysko bębenka. Tak jak mówił nawet jeżeli trzeba by było łożysko zmienić to koszt ~max 10 zł więc szoku nie ma :D
[S]Dartmoor Two6Player + Pike!!!
Bike[url]http://tiny.pl/hgwxq[/url]
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

A na moje oko to za mocno skręcony driver albo brudne zapadki. Takie rzeczy tzreba raz na jakiś czas czyścić i smarować. Jeśli zatarte lub rozwalone łożysko to nie ma co płakać bo łożysko dostaniesz od 4 czy 5zł.
Budowa jest prosta więc sobie sam poradzisz więc nigdzie bym jej nie wysyłał. Odkręcasz nakrętkę, konusa i ściągasz driver i możesz obczaić co się dzieje.
ODPOWIEDZ