Bikepark Lublin

SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

artykuł z lokalnej gazety:
Obrazek
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

już zdążyłem zapomnieć o tych "tak pięknych, że aż nierealnych do spełnienia projektach" a zobaczyłem foty i od 10min banan na twarzy :D coś pięknego...
do lublina 175km ale chyba będę często tę trasę pokonywał :roll:
RemekOO
Kontakt:

Post autor: RemekOO »

Ja już czekam na wolny weekend i wpadam 8) mam nadzieje że uda mi też się przyjechać na otwarcie. Ciesze się że to powstaje w woj. Lubelskim.
kublok
Kontakt:

Post autor: kublok »

nie przyjeżdżaj, nie ma po co.....(na fotkach wszystko widać)...ja byłem 5 min. i się zmyłem, ale jak chcesz to przyjedź :) (nie zabronię)
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

RemekOO kublok dobrze pisze, na razie nie ma sensu tam jechać, posiedzisz max 30min a się nie nacieszysz.. poczekaj jeszcze :) A jak koniecznie musisz do Lublina jechać to mamy blisko centrum lasek.. jest namiastka dh, dirty, troche fr i coś co można by nazwać slope (duże step upy i step downy ;) )
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

GgG: daj jakis namiar na mapie gdzie szukac tego wszystkiego...
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

SeraaX ten artykuł jest mocno dziwny jak większość artykułów o naszym sporcie - crossem na luzie można przejechać po torze do racingu. Ten tor ma jakieś sztuczne oświetlenie (jeśli niby jest jednym z najnowocześniejszych :wink: ) ???
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
21#
Kontakt:

Post autor: 21# »

Dobra - crossem tor przejedziesz 2 razy, zrobią się koleiny i koniec z jazdy dla bmx. A co do toru, to jeszcze nie jest wykończony (będzie jeszcze wylewany asfalt na bandach, trzeba postawić bramkę). Ale i tak myślę, że oświetlenie będzie.
kublok
Kontakt:

Post autor: kublok »

mas1o pisze:
GgG: daj jakis namiar na mapie gdzie szukac tego wszystkiego...
to jest na przeciwko mag donald na osiedlu Czechów w takim ala lesie jak chcesz to mogę dokładnie wytłumaczyć (gg:5559482)
(fachowo nazywa się to :"górki Czechowskie )
GgG
moderator
Kontakt:

http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc ... d=&x=0&y=0 Tutaj jest widoczne miejsce, jak byś kiedyś chciał zawitać do Lublina to napisz na www.lsfr.pl Ktoś na pewno oprowadzi po lesie, w razie czego może np podjechać do centrum i zaprowadzić :) A co do nawierzchni na bmx - ona jest tak zrobiona, że jest twarda jak beton i nie da się w niej za bardzo robić dziur itp.
akSiorek
Kontakt:

Post autor: akSiorek »

@odświeżam.

Co z torem?
Wszystko zakończone?
Jak efekty?

Pochwalcie sie !
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Ratusz zarezerwował 4.5mln na ten cel ??

To co tam będzie ? Szatnie,natryski, odnowa biologiczna ?? kasa raczej abstrakcyjna jak na tor do Slope :)
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
GgG
moderator
Kontakt:

Schodek jak rozmawiałem kiedyś z którymś "prosem" odpowiedzialnym za budowę, to mówił że miało być chyba 2.5 albo 1.5, do tego finalnie ma nie być baseników, bo podobno były droższe niż cała reszta razem wzięta.
GemzeR
Kontakt:

Post autor: GemzeR »

macie jakies foty racingu? dokładne i ładne potrzebuje. chce zrobic prezentacje dla mojego miasta zeby tez coś ruszyc. Druzynowy mistrz polski bmx racing a nie mamy toru w rybnik;/ mam nadzieje ze odbędą sie tam w tym roku MP w BMX racingu.
juz nie moge sie doczeka scigania tam! mega hopy mega loty! BMX RACING!! nareszcie tor który dorównuje torom na swiecie zachaczający nawet o trasy pucharu swiata!! swietna sprawa gratuluje budowniczym!

Pamietajcie BMX RACING to potega nie jakies dh czy 4x!:)
pozdrawiam
www.chr.rybnik.pl
http://gemzer.pinkbike.com/
GgG
moderator
Kontakt:

http://flamka.pinkbike.com/album/Bike-Park-LUBLIN/ tu są najaktualniejsze zdjęcia, troche bmx racingu jest na moim profilu pb (w podpisie). Trochę zdjęć jest też na naszej lubelskiej stronie - www.lsfr.pl
neophyte
Kontakt:

Post autor: neophyte »

hej , chłopaki z lublina potrzeba pomocy!!!!!!!!!
Konkretnie ktoś rozsądny kto się orientuje co do bikeparku, na jakich prawach powstał , jak się maja sprawy od pomysłu do realizacji, i jakie prawa to wszystko regulują , potrzebne mi są te informacje ponieważ rozmawialiśmy z władzami w naszym mieście i są skore do realizacji dirtów obok naszego skateparku ale kazali się dowiedzieć jak o wygląda w innych miastach.
Jeśli ktoś taki się znajdzie to proszę o kontakt na gg 3879308
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Schodek 2 lata temu było zarezerwowane 3,5 mln zł. Budżet ten miał obejmować wykonanie slope'a, dirtu, racingu i betonowego poola, dodatkowo stanowiska trialowe. W tych pieniądzach należało także wykonać wały ziemne otaczające teren, parking, instalacje elektryczne i całe wykończenie. Należało także zakupić bramkę startową na tor wraz z wyposażeniem. Jeśli orientujesz się w tych wszystkich kosztach to powiem Ci że kasy na styk będzie ... Tak przynajmniej wynikało z kosztorysu, który zrobiliśmy.

neophyte uczestniczyłem w tym przedsięwzięciu od samego początku. Pomysły projektowe są po części moje, wykonanie całego projektu w wersji elektronicznej, wszystkie zestawienia, obliczenia, wizualizacje również. Jeśli chcesz to mogę pomóc.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
neophyte
Kontakt:

Post autor: neophyte »

Pewnie że tak odezwij sie na gg
ODPOWIEDZ