Jak wygląda jazda po płaskim i pod górkę na bh? Chciałem kupić rower do enduro i coś do fr ale krucho z kasą. Da radę na takim bh 08 pośmigać all mountain?
Jak enduro i fr, to Big Hit ma troche za duzo skoku. Mozesz kupic rower i zmienic rame, na np. Speca Enduro (tego co byl niemal identyczny jak SX Trail). Bedziesz mial fajny rowerek do Enduro z rama ktora wytrzyma FR.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
ja jeżdze na stinkaczu 09 i powiem ci że idze całkiem ładnie z montowana jest z 66 bardzo ładnie pracuje zawieszenie mimo tego że to 1 zawias. Co najwarzniejsze korba i napinacz jest wysokiej klasy. Jednakże jeśli kupujesz samą ramę to niewiem czy ci sie opłaca chyba że masz częśći z poprzedniego bike. Da sie naniej równiesz skakać spokojnie ;]
dwe, do enduro to jest wieeeele innych ram. Stinky to FR, i to średnie. Jeździłem dziś na 09 z Code'ami, Shiverem i innym lepszym niż fabryka dała szpejem, dla mnie klapa, ale może się nie znam, bo na codzień mam Norco.
I ile masz kasy na ten rower? Krucho z kasą i BH 08 chcesz kupować? Albo Stinky? Stać Cię na coś dużo bardziej enduro. ILE?
Hymnnn bo też jest taka sprawa czy napewno chcesz uprawiać dosłownie enduro czy zaraz pójdziesz na mocne wertepy i spadki bo jeśli tak to bym sie kierował w strone bujadeł bardziej... bo sie okażę za rok że rower niepasuje...
Na razie będzie to bardziej XC niż enduro bo w okolicy nie ma warunków, jedynie na wyrobisku w tarnowskich górach są jakieś hopki ale nie bawi mnie za bardzo pochodzić 5min żeby zjechać 10sek , a z czasem planuję wybrać się w góry i raczej będzie to enduro. Co do roweru to chyba jednak dozbieram na tego sx trail'a.