Dartmoor 4x do dh?

GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

2. Obręcze Dartmoora są nie do zaj*bania, jedyna istotna wada to taka, że są ciężkie. Sama ob ręcz oczywiście nic nie da jeśli koło jest źle zaplecione.
Jak już pisałem wcześniej - mój crussherr jeździ z przodu od zimy tego roku, a ma 5 wgnieceń i pęknięcie - a nie startuje w zawodach, nie jeżdżę w góry itp. A na przykład takie korby dartmoor revolt wykrzywiły mi się przy zjeźdzaniu ze schodów :roll: Ale może to ja miałem takiego pecha do tej firmy ;)
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

GgG nie sprzeczaj sie z B.Z. on zawsze ma racje wg siebie ;). Wg mnie lepiej kupic cos z wyzszej/najwyzszej polki i kozystac z tego przez dlugi czas niz czesto kupowac badziewia.
Demo 8 2010 BoXXer Race
FraQ
Kontakt:

Post autor: FraQ »

Co do korb to fakt pękają przy byle glebie - Korba SCUD, ale co do obręczy to fakt są wytrzymałe nawet taki Fortress
Vermin
Kontakt:

Post autor: Vermin »

Pozwólcie że wkleję swoje 3 grosze...
Dartmoor - omijam z daleka, firma robiąca głównie ładne kolorki a sprzęt spada na niższą półkę jedyna rzecz którą dopuszczam do roweru z kolekcji dartmoor'a to napinacz który i tak 3a było trochę porobić bo mam z przodu za dużą patelnie jak na ramię napinacza...
Bla bla bla... ok
Ale wracając do tematu od którego rozmowa zupełnie odbiegła to Dartmoor 4X nawet nie leży przy ramach do DH... Nie radze bo będziesz zmieniać ramkę po roku, no ale... cóż, jak chcesz.
Pozdr ;p
Vermin, Baca.
PoleK
Kontakt:

Post autor: PoleK »

Vermin masz za duza zebatke to Twoj problem a nei wada napinacza...

GgG to masz kolo zaplatane przez jakiegos ciecia... bo ja na 1atm z hakiem, smigam ze schodow chociazby kolo domu mam takie 2x 15 stopni:D, przod na fortressie (tu mam sigme 180mm wiec moze go ratuje) ale tyl mam sztywny na blizzardzie i nic, NIC im nie jest!

mrutbdg dartmoor wcale badziewiem nie jest, piasty to produkty novateca... felgi maja super opinie i ja potwierdzam, kierownice mam riffla i tez nic sie z nim nie stalo...

a B.z. ma w tym momencie racje wg. siebie, bo po prostu ja ma;)

podsumowujac, piaste trzeba nasmarowac zeby dzialala a nie jezdzic na sucho, bo fajnie tyka...

kola trzeba umiec zaplatac...

korby, np reacty to to samo co el torro (albo cmp, ktore sam mialem, teraz ma je kumpel, a Ja juz kupilem niezle uzywane, i nic sie z nimi nie dzieje...) ktore mialo w swoim czasie opinie niezniszczalnej- potem ja wycofali

ale ramka 4x jest do 4x i tyle

sf jest tez raczej nie do dh... chociaz troche w nim wytrzyma:)
traska ze szklarskiej raczej duzym wyzwaniem nie jest...
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

B.Z. pisze:Suport Truvativ to jest najdroższa grzechotka na swiecie. Miałem dwa przez 6 miechy, Giga Pipe Team DH... .. Uszczelnienie jest żadne, same łożyska jeszcze są nawet-nawet, ale jak się dostanie piach to strzela jak stare suporty Rometu z wbijanymi miskami
I tu by można dyskutować, że to kiepskie suporty bo ja akurat przez 3 lata miałem, i tutaj uwaga, jednego GigaPipe Team Dh i o dziwo nawet luzów nie miał. Słuzy teraz komuś dalej. Ale wiadomo. Każdy inaczej jeździ i w innych warunkach a i można trafić na wadliwe egzemplarze więc zdania są podzielone. Do jednego się zgodzę, że mają kiepskie uszczelnienie ale u mnie akurat ustawało bo przeczyszczeniu.
I zwracam uwagę na słownictwo.

Co do samej ramy 4x widziałem kilka połamanych, jedna z 66, inna zTravisem i wszystkie po górach śmigane więc jeśli to ma być docelowo używane w dh to krótki będzie jej żywot. A za te pieniądze spokojnie cos lepszego znajdziesz.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Driver pisze:GgG napisał:
Jest sporo firm, które mają podobne ceny a jednak są lepsze (zazwyczaj wytrzymalsze) - mostki, kierownice - truvativ, piasty - novatec

novatec robi wytrzymalsze piasty od dartmoora powiadasz
w sensie, że za kase na darmoora można kupić wyższy model novateca to racja
Nie ma co przepłacać gdy novatec jest ogólnodostępny

Korby rpma nie były złe (dobre też nie, od truvativa i wg mnie mniej wytrzymałe)
ale teraz korby darta (vertical, soho, scud, w sumie jedna i ta sama korba) robi lasco a to mega g.... ( i tanizna) Wg mnie zmiana pod-producenta w tym wypadku to błąd

"Zły" mostek dartmoora - funky sam testuje i póki co jestem zadowolony, niski, krótki, lekki, czas pokaże jak będzie wytrzymały. Jakby co z gwarancją velo nie mam problemów.

A rama 4X nie nadaje się do niczego innego poza 4x i tutaj jest chyba jednomyślność.
Street fighter jak niskobudżetówka da radę.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

GgG z tego co wiem to wazysz podobnie jak ja .... Mój blizard na tyle ma 3 w gnioty i jedno peknięcie :)
ODPOWIEDZ